1,20 лв на километър дневна тарифа

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
joro_kem
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Octavia I Tour Octavia III FL
Двигател: AXR DFFA

Мнениеот joro_kem » Нед 23 сеп 2007 18:50

Stivi написа:Не че нещо ама за тези неща се мисли предварително! Ако мислиш че няма да изкарваш пари на тези тарифи дето са в момента защо изобщо се захващаш с тази работа ! Как километър возене с такси да е 1/20 от минималната работна заплата,не че тези с минималната са клиентите на такситата но както е тръгнало само тези мениджъри дето взимат по 2-3000лв ще останат да се возят :!:

подкрепям! на който не му изнася, да работи нещо друго!!!

Потребителски аватар
kotse_botse
Спортист - антипияница
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот kotse_botse » Пон 24 сеп 2007 13:18

moleo написа:само знам, че 90 % от коментарите са на хора, които въобще не са наясно нито с бизнеса, нито с таксите за плащане и т.н. За сведение ще кажа, че освен голфа който ми е личен имам една NEXIA, а преди месец купих Elantra GLS. За да изкарам разрешителни, лепенки, и всичките му неща на Хюндая няма да ви казвам колко съм дал. Още ми седи чисто нова с гаража, защото чакам разрешително. Някой, знае ли колко струва поддръжката на едно такси ? Някой наясно ли е тези, които плащат лизинги ( които не са в сивия сектор ), като теглят чертата, колко им остават. 1.20 на к/м е много. 80 ст. е нормално.
Цената не се определя от бензина, газта и т.н

Ами някои имат представа за "бизнеса"... + това съм убеден, че кой повече кой по- малко е наясно за какво става дума. Само не се опитвай да ме убедиш, че таксиметровите шофьори умират от глад при тия цени. Знам от няколко човека, че таксиметров шофьор в София няма проблем да изкара 1000 лв. на месец чисто, без да се преработва. Ако се напъне може и повече, разбира се.
+ това имам и роднина таксиметров шофьор...

Оня ден се возих в едно такси и си говорихме за новите цени. Пича ми каза - тия са ненормални, не ги слушай, ще ги вдигнат с малко. Тия цени, за които се говори, са нереално високи и няма как да станат такива. То ако това стане, аз направо оставям колата пред блока.
Това му бяха думите!

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 24 сеп 2007 13:32

ще се вдигат с 20%
реваха за 100%, за да преглътнем 20%
старооо и познато

Потребителски аватар
Rabbit_TDI
Автомобил: A6 C5
Двигател: BFC
Контакти:

Мнениеот Rabbit_TDI » Пон 24 сеп 2007 13:46

moleo написа:
Rabbit_TDI написа:
moleo написа:само знам, че 90 % от коментарите са на хора, които въобще не са наясно нито с бизнеса, нито с таксите за плащане и т.н. За сведение ще кажа, че освен голфа който ми е личен имам една NEXIA, а преди месец купих Elantra GLS. За да изкарам разрешителни, лепенки, и всичките му неща на Хюндая няма да ви казвам колко съм дал. Още ми седи чисто нова с гаража, защото чакам разрешително. Някой, знае ли колко струва поддръжката на едно такси ? Някой наясно ли е тези, които плащат лизинги ( които не са в сивия сектор ), като теглят чертата, колко им остават. 1.20 на к/м е много. 80 ст. е нормално.
Цената не се определя от бензина, газта и т.н

Е как тогаз аджеба става тъй че цените ги качваме щото били скъпи горивата ,а пък като се тегли ена черта всъщност тя цената почти не се определяла от горивото-май си говорим когат и квот ни изнася :idea: Отделно като теглиш чертата в края на месеца също не изнася по ена причина- по стоянките е пълно с безработни търтей стоящи и се мръщещи на близки разстояния.Като се замисля нямам нищо напротив да станат бакшиште 1.20 на километър-ще почне почти никой да не се качва-хем трафика ще намалее ,хем ще фалират мързеливите търтей и щат нещат ще земат да бачкат :idea:

трафика се определя от това, колко от село идват да поработят в софия. Като стане платен центъра по 2000лв на месец на кола ще е супер :)

Тогава бакшиште ще станат 5 лв. на километър щото ще трябва да плащат 2000 лв. за преминаване и ще вдигнат стачка.Отделно като стане 2000 лв. ще си спираме около центара и после пеша - демек пак ще си има задръствания даже по-големи.Не случайно тва нещо не го правят щото София няма изградени рингове,а само части от тях.

Потребителски аватар
Kaizer Soze
Monseigneur
Автомобил: Dacia Sandero Stepway
Двигател: 2017
Контакти:

Мнениеот Kaizer Soze » Пон 24 сеп 2007 14:29

Искам да направят тарифата по 100 лева на километър....
Ще се разреди трафика, щот ще останат 50 таксита за СФ, а другите да ходят да копат на дедо си на нивата или да чукат камик за магистралата, че и без тва бавно се строи дееба... :twisted:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”