Аз преди 5 години заложих на Баннер изцяло по мнения на колеги и ревюта в нета. На третата година едвам въртеше мотора зимата. Това на кола дето се кара всеки ден и зимува в топъл гараж. Хкса на тази марка занапред. Може би късмет.
В момента заложих и аз преди месец на Ексайд на Голфа ни. Да видим.
Акумулатори - колко им е животеца?
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Re: Акумулатори - колко им е животеца?
Карането всеки ден също скапва акумулатора. По-назад писах - оригинален акумулатор Renault Hi-Life на нова Dacia Logan MCV замина на 4-тата година, която се караше почти всеки ден. А Gigawatt-a на личната, която стои навън и някой път не я карах по 2 седмици... Изкара почти двойно - 7 години.
-
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
Новият ми VW е с Банер и му дават 5 години гаранция. Но не е от обикновените. Затова реших, че и те стават. Проблемът на старата кола е, че не може да зарежда efb+ коректно. Не вдига повече от 14,5V.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Последните 13 години ползвам Ексайд Премиум, като за този период съм имал два такива. Първия го сложих февруари 2012 г. и продадих колата (с него) май 2016 г., като си работеше безпроблемно, мацката го ползва още няколко години, но не знам точно колко. Втория, който ползвам и в момента, е монтиран на 30.11.2018 г. (погледнх в гаранционната карта), все още се държи добре. Колата се кара основно градско, 2-3 пъти в седмицата, на сравнително крадки разстояния (последните няколко години). Профилактично го дозареждам два пъти в годината - пролет и есен.
-
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
Asko VW написа:Последните 13 години ползвам Ексайд Премиум, ...
Благодаря за мнението. И аз реших да търся пресен EXIDE PREMIUM 61AH 600A R+. Дано да намеря.
-
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Кво значи дано да намеря, да не живеем преди 89та та ти трябват връзки и вътрешни хора, че да си купиш нещо.... За тридесет секунди намерих въпросния от 163 до 200 лв.... Иначе Берга на тди на съкилийника чупи рекордите, 8 години преди да замине колата за работна, може и още да се ползва
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”