Аз преди 5 години заложих на Баннер изцяло по мнения на колеги и ревюта в нета. На третата година едвам въртеше мотора зимата. Това на кола дето се кара всеки ден и зимува в топъл гараж. Хкса на тази марка занапред. Може би късмет.
В момента заложих и аз преди месец на Ексайд на Голфа ни. Да видим.
Акумулатори - колко им е животеца?
- valka
- Автомобил: поцинкован танк
- Двигател:
Re: Акумулатори - колко им е животеца?
Карането всеки ден също скапва акумулатора. По-назад писах - оригинален акумулатор Renault Hi-Life на нова Dacia Logan MCV замина на 4-тата година, която се караше почти всеки ден. А Gigawatt-a на личната, която стои навън и някой път не я карах по 2 седмици... Изкара почти двойно - 7 години.
-
telefunken
- Автомобил: VW T- Roc Style DSG
- Двигател: 1500 TSI OPF 2023
Новият ми VW е с Банер и му дават 5 години гаранция. Но не е от обикновените. Затова реших, че и те стават. Проблемът на старата кола е, че не може да зарежда efb+ коректно. Не вдига повече от 14,5V.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Последните 13 години ползвам Ексайд Премиум, като за този период съм имал два такива. Първия го сложих февруари 2012 г. и продадих колата (с него) май 2016 г., като си работеше безпроблемно, мацката го ползва още няколко години, но не знам точно колко. Втория, който ползвам и в момента, е монтиран на 30.11.2018 г. (погледнх в гаранционната карта), все още се държи добре. Колата се кара основно градско, 2-3 пъти в седмицата, на сравнително крадки разстояния (последните няколко години). Профилактично го дозареждам два пъти в годината - пролет и есен.
-
telefunken
Asko VW написа:Последните 13 години ползвам Ексайд Премиум, ...
Благодаря за мнението. И аз реших да търся пресен EXIDE PREMIUM 61AH 600A R+. Дано да намеря.
-
powerade
- Автомобил: Seat Toledo 2 1M2
- Двигател: AHF 2000
Кво значи дано да намеря, да не живеем преди 89та та ти трябват връзки и вътрешни хора, че да си купиш нещо.... За тридесет секунди намерих въпросния от 163 до 200 лв.... Иначе Берга на тди на съкилийника чупи рекордите, 8 години преди да замине колата за работна, може и още да се ползва
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Купувате си MOLL и не го мислите повече 

-
telefunken
powerade написа:.... За тридесет секунди намерих въпросния от 163 до 200 лв....
Привидното винаги мами и трудно би го разбрал и за тридесет години. Важна е датата на зареждане с електролит и едни други работи, които нямам време в момента да дискутирам. Неслучайно VW дава 5 години гаранция на батерията, а кварталните будки и мазетаха на онлайн магазините само 2. Или 3.
- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Аз моите съм ги купувал от тук https://akumulatori.bg/produkti/akumula ... h-premium/
Купувани са на място от магазина. Отиваш, спираш, казваш какво искаш, дигаш капака, те свалят стария (ако им го оставиш дават някаква дребна отстъпка), слагат новия, мерят каквото трябва и ако всичко е О.К. пишат гаранцията, плащаш и си бегаш. Няма да се цапаш, да мъкнеш ...., отнема 15-тина минути.
Купувани са на място от магазина. Отиваш, спираш, казваш какво искаш, дигаш капака, те свалят стария (ако им го оставиш дават някаква дребна отстъпка), слагат новия, мерят каквото трябва и ако всичко е О.К. пишат гаранцията, плащаш и си бегаш. Няма да се цапаш, да мъкнеш ...., отнема 15-тина минути.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
Ако има висок бюджет бих заложил на varta silver по-добър е от exide premium
, ако се търси цена/качество grizzly,auto power, gigawatt
, ако се търси цена/качество grizzly,auto power, gigawatt
-
Svetlix
- Автомобил: Passat B5 1999
- Двигател: 1.9 TDI AFN
alpinab написа:Аз преди 5 години заложих на Баннер изцяло по мнения на колеги и ревюта в нета. На третата година едвам въртеше мотора зимата. Това на кола дето се кара всеки ден и зимува в топъл гараж. Хкса на тази марка занапред. Може би късмет.
При същите условия, моят Banner StartingBull 72А, на VW Passat B5, 1.9TDI изкара точно 13 години и няколко седмици. Явно всичко е до късмет. На други коли Banner-ите ми карат по 7-8 години от раз. Но напоследък чувам и други хора, които споделят същото като теб. Може и да има някаква отрицателна промяна.
- hooligan_sk
- Модератор

- Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
- Двигател: EA113
Понеже приключихме един от семейните автомобили, мисля че се получи интересно постижение по темата. Октавия 1,6ТДИ, която купихме нова 2011г. и си замина сега на 110 000км, като през последните доста години е карана по 3-4К годишно. Изживя си курса при нас с ОЕМ батерията. 
- Traytor
- Автомобил: Passat B8
- Двигател: DSRB
A3ката ни си дойде с ОЕМ акумулатора от Италия(2012г е колата) и сега най-сетне вече е за смяна, не че е тотално умряла, но в студено време като не се кара 4-5 дена се усеща замисляне преди да завърти и запали.
- DanZki
- Автомобил:
- Двигател:
При мен втори Банер на две различни дизелови коли започва да става муден след първата година. Колите не се карат на къси разстояния. За мен тази марка вече не съществува.
-
samlevy0515
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Обикновено оловно-киселинните акумулатори издържат 3-5 години, но това зависи от много фактори. Шестият ви акумулатор е истински дългожител!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”