.Затова най редовно си я дърпам само зимата вечер гледам все пак как е и времето я не дигам.Замръзва когато се намокри при сух студ няма начин ,а това със силиконената смаска си е много добър вариянт.Драсни точно какъв ползваш да си намажа жилото.Не дърпайте ръчната!!!
- terseneto2
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Не дърпайте ръчната!!!
Ръчака си е най сигурния начин ,че стават бели със наскорост като се остави.Знам за случай който водач бива прегазен от собсвената си кола.Уж си на скорост и незнайси как тя се освобождава и етоти беля
.Може някой който те чака в колата да бутне лоста и
.Затова най редовно си я дърпам само зимата вечер гледам все пак как е и времето я не дигам.Замръзва когато се намокри при сух студ няма начин ,а това със силиконената смаска си е много добър вариянт.Драсни точно какъв ползваш да си намажа жилото.
.Затова най редовно си я дърпам само зимата вечер гледам все пак как е и времето я не дигам.Замръзва когато се намокри при сух студ няма начин ,а това със силиконената смаска си е много добър вариянт.Драсни точно какъв ползваш да си намажа жилото.Re: Не дърпайте ръчната!!!
Muncho написа:Направо си умирам от смях когато чуя от някоя кола да се дърпа ръчната
Аз пък си умирам от смях като чуя някой да ги приказва такива като теб. Най-тъпанарското изпълнение, за което знам е един дето нарочно си режел жилото на ръчната като си купи кола - да демонстрира колко не му е нужна.
- georgivw
- Автомобил: vw golf 4
- Двигател: tdi
Да много лош навик и аз все я дърпам ръчната по инерция дано нямам проблеми
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
kristianatanasov написа:Muncho написа:Абе толкова ли са ви сдухани двигателите та на първа/задна колата да тръгва![]()
Когато паркирам, просто вкарвам първа/задна и ако има наклон навивам гумите към бордюра.
Е ти тогава защо навиваш гумите към бордюра,щом си сигурен в колата?
Иначе умираш от смях като дръпне някой ръчна,а ти навиваш гуметата? Кое е по смешно?
Нали си сигурен в колата,двигателя....и се хилиш на другите?
В Овча Купел повечето паркинги пред блоковете са със наклон-Е виждал съм не веднъж ,на някой тарикат,как колата му изключила сама от скорот и се спряла в насрешно паркираните коли!!!Не е само до сдухан двигател.....
Навивам ги точно заради такива теми - я превъртял двигател, я изпуснала скорост.. което значи че има вероятност да се случи, но реално не ми се е случвало да намирам колата подпряна на тях
А за франсетата ми стана интересно.. това за ръчната там, нещо като клаксона в турция ли е
?Re: Не дърпайте ръчната!!!
мен инструктора по време на курсовете ме беше учил- "преди да слезеш от колата- вкарваш първа и теглиш ръчната и да не ти е зор" така няма шанс да трърне по наклон... а на голф 3 съм карал курсовете 

-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Всички автомобили там се оставят на ръчна и изключени от скорост!
Muncho написа:Навивам ги точно заради такива теми - я превъртял двигател, я изпуснала скорост.. което значи че има вероятност да се случи, но реално не ми се е случвало да намирам колата подпряна на тях
Е тогава какво лошо има в ръчната? Точно за такава цел е направена - аналог на котвата на корабите. Или като малък си чувал стъргане на ръчна на москвичи и мислиш, че в новите коли почти излизат от употреба.
- Muncho
- Автомобил:
- Двигател:
lion_heart002 написа:Всички автомобили там се оставят на ръчна и изключени от скорост!
То хууу.. то и тука всички в червило и ялта са нашмъркани като прахосмукачки..но това не значи че е правило.
Мисълта ми беше дали у френско има закон задължаващ изполазването на ръчната или всичко става спонтанно и по навик
@MMX ти като малък на какво си слушал стъргането??? И да.. когато бях малък автопаркът бе от руски автомобили, и не, не съм слушал стъргането на никакви ръчни!
И не мога да разбера какво толкова се хванаха всички за това че НА МЕН ми е забавно да слушам как се носи звукът на ръчната от разни автомобили.. също толкова забавно ми е и като видя по разни места различни от спортни зали и съоражения да се разкарват хора по анцузи
( бургаските батки и цепеници да ме прощават
).-
lion_heart002
- Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
- Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE
Доколкото знам е закон!То ако не беше няма и основание за глоба като се замислиш...
Аз имам друг проблем, карам Г4 и дори когато не ми е дръпната ръчната,в по-студено време тя си замръзва, смисъл немога да я дръпна,има един такъв малък луфт,такъв свободен и на горе.... не,някакви предположния ?
- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
Снощи я дръпнах да видя какво ще стане
Ми днес нищо по различно не става
Не беше замръзнала 
Ми днес нищо по различно не става
Не беше замръзнала 
- mirkata 4020
- Автомобил: vw mk3
- Двигател: 1996
santo_trafficante написа:Снощи я дръпнах да видя какво ще стане![]()
Ми днес нищо по различно не ставаНе беше замръзнала
Така е,оставих Гошето навън дръпнах я,и сутринта нямаше проблеми.
Така,че както би казал един известен синоптик:
Хора,дърпайте си "патериците"независимо от лошото време,усмихнете се защото утре просто ще потеглите безпрепятствено.
santo_trafficante написа:Снощи я дръпнах да видя какво ще стане![]()
Ми днес нищо по различно не ставаНе беше замръзнала
е как успя, аз от години не мога да я дръпна
ПП: зиме не я барам аз лично
- stan4o_mc
- Автомобил:
- Двигател:
Баси коментарите, честно... Темата е с предупредителен характер. Не бях виждал да замръзват врати, ама на мен ми се случи. И ръчна не бях виждал да замръзва, ама по-миналата година ми замръзна, барабар със задните амортисьори и задна лява главина - целия спирачен механизъм беше леден блок.
При определени неизправности е съвсем нормално да замръзне ръчната. Имайки предвид средната възраст на колите във форума и това, че повечето хора не са виждали жилата си до сега... Сами си направете извода колко е възможно. А ако ви замръзват колите още на -5 -10, то какво ще е на истински студ?!
При определени неизправности е съвсем нормално да замръзне ръчната. Имайки предвид средната възраст на колите във форума и това, че повечето хора не са виждали жилата си до сега... Сами си направете извода колко е възможно. А ако ви замръзват колите още на -5 -10, то какво ще е на истински студ?!
rosen79 написа:Да те са вътре в самия диск.Но и тя не е застрахована.А на автоматик за какво ти е ръчна след като имаш паркинг?
Ръчната е за да пазиш кутията, за автоматик говоря. Кога спираш под наклон и оставиш колата на паркинг, без ръчна, напрежението остава в кутията. Колата ми тежи 1780 кила, сметай какво усилие оказва на скоростната кутия под долу-горе стръмен наклон. Когато първо вдигнеш ръчната и послевключиш на "паркинг" така усилието остава в спирачката, не в кутията. Отделно, когато ръчната не е вдигната, а колата под наклон, преместване в положение D става леко трудно, именно защото колата е оставена със спирателното усилие в кутията. Това е за автоматик. Така малко или много се пази кутията.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”