Не дърпайте ръчната!!!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
terseneto2
Автомобил:
Двигател:

Re: Не дърпайте ръчната!!!

Мнениеот terseneto2 » Сря 15 дек 2010 11:12

Ръчака си е най сигурния начин ,че стават бели със наскорост като се остави.Знам за случай който водач бива прегазен от собсвената си кола.Уж си на скорост и незнайси как тя се освобождава и етоти беля :twisted: .Може някой който те чака в колата да бутне лоста и :banghead: .Затова най редовно си я дърпам само зимата вечер гледам все пак как е и времето я не дигам.Замръзва когато се намокри при сух студ няма начин ,а това със силиконената смаска си е много добър вариянт.Драсни точно какъв ползваш да си намажа жилото.

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 15 дек 2010 11:42

Muncho написа:Направо си умирам от смях когато чуя от някоя кола да се дърпа ръчната mhihi

Аз пък си умирам от смях като чуя някой да ги приказва такива като теб. Най-тъпанарското изпълнение, за което знам е един дето нарочно си режел жилото на ръчната като си купи кола - да демонстрира колко не му е нужна.

Потребителски аватар
georgivw
Автомобил: vw golf 4
Двигател: tdi

Мнениеот georgivw » Сря 15 дек 2010 11:46

Да много лош навик и аз все я дърпам ръчната по инерция дано нямам проблеми

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 15 дек 2010 12:05

kristianatanasov написа:
Muncho написа:Абе толкова ли са ви сдухани двигателите та на първа/задна колата да тръгва :063:

Когато паркирам, просто вкарвам първа/задна и ако има наклон навивам гумите към бордюра.

Е ти тогава защо навиваш гумите към бордюра,щом си сигурен в колата?
Иначе умираш от смях като дръпне някой ръчна,а ти навиваш гуметата? Кое е по смешно?
Нали си сигурен в колата,двигателя....и се хилиш на другите?
В Овча Купел повечето паркинги пред блоковете са със наклон-Е виждал съм не веднъж ,на някой тарикат,как колата му изключила сама от скорот и се спряла в насрешно паркираните коли!!!Не е само до сдухан двигател.....

Навивам ги точно заради такива теми - я превъртял двигател, я изпуснала скорост.. което значи че има вероятност да се случи, но реално не ми се е случвало да намирам колата подпряна на тях :012:

А за франсетата ми стана интересно.. това за ръчната там, нещо като клаксона в турция ли е :063: ?

ned_cska
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ned_cska » Сря 15 дек 2010 12:14

мен инструктора по време на курсовете ме беше учил- "преди да слезеш от колата- вкарваш първа и теглиш ръчната и да не ти е зор" така няма шанс да трърне по наклон... а на голф 3 съм карал курсовете love.vw

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 15 дек 2010 12:14

Всички автомобили там се оставят на ръчна и изключени от скорост!

Потребителски аватар
MMX
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот MMX » Сря 15 дек 2010 12:16

Muncho написа:Навивам ги точно заради такива теми - я превъртял двигател, я изпуснала скорост.. което значи че има вероятност да се случи, но реално не ми се е случвало да намирам колата подпряна на тях :012:

Е тогава какво лошо има в ръчната? Точно за такава цел е направена - аналог на котвата на корабите. Или като малък си чувал стъргане на ръчна на москвичи и мислиш, че в новите коли почти излизат от употреба.

Потребителски аватар
Muncho
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Muncho » Сря 15 дек 2010 12:34

lion_heart002 написа:Всички автомобили там се оставят на ръчна и изключени от скорост!

То хууу.. то и тука всички в червило и ялта са нашмъркани като прахосмукачки..но това не значи че е правило.
Мисълта ми беше дали у френско има закон задължаващ изполазването на ръчната или всичко става спонтанно и по навик :Mr Green Fun

@MMX ти като малък на какво си слушал стъргането??? И да.. когато бях малък автопаркът бе от руски автомобили, и не, не съм слушал стъргането на никакви ръчни!

И не мога да разбера какво толкова се хванаха всички за това че НА МЕН ми е забавно да слушам как се носи звукът на ръчната от разни автомобили.. също толкова забавно ми е и като видя по разни места различни от спортни зали и съоражения да се разкарват хора по анцузи :063: ( бургаските батки и цепеници да ме прощават :kissy: ).

lion_heart002
Автомобил: Rio UB Corolla E110 GS450H
Двигател: D4FC 4ZZFE 2GR-FSE

Мнениеот lion_heart002 » Сря 15 дек 2010 12:35

Доколкото знам е закон!То ако не беше няма и основание за глоба като се замислиш...

Потребителски аватар
Ican40
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ican40 » Сря 15 дек 2010 12:55

Аз имам друг проблем, карам Г4 и дори когато не ми е дръпната ръчната,в по-студено време тя си замръзва, смисъл немога да я дръпна,има един такъв малък луфт,такъв свободен и на горе.... не,някакви предположния ?

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Сря 15 дек 2010 12:58

Снощи я дръпнах да видя какво ще стане :roll:
Ми днес нищо по различно не става mhihi Не беше замръзнала :bowdown

Потребителски аватар
mirkata 4020
Автомобил: vw mk3
Двигател: 1996

Мнениеот mirkata 4020 » Сря 15 дек 2010 13:08

santo_trafficante написа:Снощи я дръпнах да видя какво ще стане :roll:

Така е,оставих Гошето навън дръпнах я,и сутринта нямаше проблеми.
Така,че както би казал един известен синоптик:

Хора,дърпайте си "патериците"независимо от лошото време,усмихнете се защото утре просто ще потеглите безпрепятствено.

Потребителски аватар
Varbona
El Presidente
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Varbona » Сря 15 дек 2010 13:38

santo_trafficante написа:Снощи я дръпнах да видя какво ще стане :roll:

е как успя, аз от години не мога да я дръпна

ПП: зиме не я барам аз лично

Потребителски аватар
stan4o_mc
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот stan4o_mc » Сря 15 дек 2010 13:41

Баси коментарите, честно... Темата е с предупредителен характер. Не бях виждал да замръзват врати, ама на мен ми се случи. И ръчна не бях виждал да замръзва, ама по-миналата година ми замръзна, барабар със задните амортисьори и задна лява главина - целия спирачен механизъм беше леден блок.
При определени неизправности е съвсем нормално да замръзне ръчната. Имайки предвид средната възраст на колите във форума и това, че повечето хора не са виждали жилата си до сега... Сами си направете извода колко е възможно. А ако ви замръзват колите още на -5 -10, то какво ще е на истински студ?!

Потребителски аватар
ALESYZ
Автомобил: BMW 525d
Двигател: M57D25 -01

Мнениеот ALESYZ » Сря 15 дек 2010 13:59

rosen79 написа:Да те са вътре в самия диск.Но и тя не е застрахована.А на автоматик за какво ти е ръчна след като имаш паркинг?

Ръчната е за да пазиш кутията, за автоматик говоря. Кога спираш под наклон и оставиш колата на паркинг, без ръчна, напрежението остава в кутията. Колата ми тежи 1780 кила, сметай какво усилие оказва на скоростната кутия под долу-горе стръмен наклон. Когато първо вдигнеш ръчната и послевключиш на "паркинг" така усилието остава в спирачката, не в кутията. Отделно, когато ръчната не е вдигната, а колата под наклон, преместване в положение D става леко трудно, именно защото колата е оставена със спирателното усилие в кутията. Това е за автоматик. Така малко или много се пази кутията.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”