най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот JC » Съб 15 окт 2011 22:48

dj_tuhla написа:
JC написа:
Ама като искаш осветеност сложи некъв ксенон и това е

Айде още един лауреат .. ксенон на рефлектори ЗАСЛЕПЯВА! Дори и Вальоспорт е забелязал защо и ще ги маха - площта на рефлектора е голяма, а именно това е което се вижда отдалече, т.е. колкото и надолу да е свален самия светлинен сноп чрез регулиране, самото отражение в рефлектора заслепява насрещните .. така че "ксенонците рефлекторваци" са също толкова вредни колкото и "100ватовците" :Mr Green Fun .

Къде съм казъл че ксенона не заслепява, просто като иска светлина, поне да не му гори инсталацията и фара ...
Аз съм ксенон и веднъж не са ми присветнали, но съм ги свалил ниско фаровете , тоест регулирам си ги отвътре според движението ....

valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Мнениеот valiosport » Нед 16 окт 2011 1:08

JC написа:
dj_tuhla написа:
JC написа:
Ама като искаш осветеност сложи некъв ксенон и това е

Айде още един лауреат .. ксенон на рефлектори ЗАСЛЕПЯВА! Дори и Вальоспорт е забелязал защо и ще ги маха - площта на рефлектора е голяма, а именно това е което се вижда отдалече, т.е. колкото и надолу да е свален самия светлинен сноп чрез регулиране, самото отражение в рефлектора заслепява насрещните .. така че "ксенонците рефлекторваци" са също толкова вредни колкото и "100ватовците" :Mr Green Fun .

Къде съм казъл че ксенона не заслепява, просто като иска светлина, поне да не му гори инсталацията и фара ...
Аз съм ксенон и веднъж не са ми присветнали, но съм ги свалил ниско фаровете , тоест регулирам си ги отвътре според движението ....
Ксенон няма да сложа ако ще и да ми го подаряват и съм твърдо против монтирането на ксенон на рефлекторни фарове като моите :screwy Инсталацията няма как да ми гори, защото съм с 2,5 квадрата кабели и релета, а фаровете са ми на 20 години и изобщо не ги мисля и да изгорат за една година, ще си купя нови :lol: Между другото заради такива с ксенони на рефлекторни фарове съм си сложил 100/90 вата крушки, да осетят какво им е на другите, сега обмислям варианта за 130/100W :Mr Green Fun

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Нед 16 окт 2011 13:34

Ти няма да мирясаш докато не те опъне някой на капака и ни ти светнат очите по силно от фаровете :woooow:

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Мнениеот Firestarter » Нед 16 окт 2011 17:34

Колега,ти правиш ли сметка,че има и други хора дето шофират? С тоя инат,няма да постигнеш нищо добро.Успех със 130W крушки.Иначе по темата (Philips Night Guide) е много добра крушка.

Потребителски аватар
Booster
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Booster » Нед 16 окт 2011 21:16

Колеги търсих , но не успях да намеря инфо за качествени крушки с реален цвят 5000К , иначе в момента карам с Осрам Найтбрейкър 50+ или 30+ не съм сигурен , на къси сякаш наистина си има промяна в снопа светлина , примерно където се виждаше слабоосветено и мътно в края на снопа светлина на нормалните крушки от 4-5 лева , при Осрама точно там където е този край вече се вижда чувстително по-добре и именно този по-слабоосветен участък вече е преместен на видими 4-5м.,не знам за метрите може и бъркам цифрата , другата съществена разлика е в дългите.Тук вече имаме промяна в цвета , фона става чувствително по бяло-син , некво подобие на ксенон 5000К(най-добрия цвят според мен),твърдя това понеже бях на ксенон , но е разкачен в момента , и има истина в приказката , че като преминеш от ксенон към нормални крушки ти се струва , че караш на габарит , все едно да се качиш от кон на магаре. mhihi

Последна промяна от Booster на Вто 17 яну 2012 23:25, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Нед 16 окт 2011 21:19

Аз пък не мога да намеря в нета нещо за живота на новите филипс крушки blue vision ultra и xtreme power 100%+, дали все още са с наполовина намален живот и др....

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Нед 16 окт 2011 21:27

На мен ми е чудно как крушка със засилена светлина ще има повече живот от друга с нормална. Някак не ми се връзва. Освен ако първата не е правена по някаква извънземна технология, с която хем да свети яко, хем да живее дълго. Според мен голяма част от продажбите на тия ламБи се дължат на... рекламата :wink:

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Нед 16 окт 2011 23:17

stefan4o написа:Според мен голяма част от продажбите на тия ламБи се дължат на... рекламата :wink:

И не само , нали знаеш за да има търсене трябва да има предлагане. Маркетинговата формула за успех се крие в рекламата.

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пон 17 окт 2011 18:51

От два дни съм с Osram All Season, H1. Доволен съм от това, което виждам на мокър асфалт.
Но засега мнението ми е, че лампи от 3 лева, вършат същата работа като All Season-а. Само че са с по-малка яркост.
Ще го видя как ще се държи в мъгла. Аз заради мъглата, в която карам често есента/зимата не обичам лампи с бяла светлина, защото се поглъща от мократа настилка и мъглата.
Но в интерес на истината не съм карал никога кола с HID лампи.

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Пон 17 окт 2011 19:05

stefan4o написа:На мен ми е чудно как крушка със засилена светлина ще има повече живот от друга с нормална. Някак не ми се връзва. Освен ако първата не е правена по някаква извънземна технология, с която хем да свети яко, хем да живее дълго. Според мен голяма част от продажбите на тия ламБи се дължат на... рекламата :wink:

Имам чувството , че това "на мн ми е чудно как ....." явно е малко съпроводено с чесане на главата - нищо лично
Като ползвал лампи Осрам Силвърстар :bowdown :bowdown :bowdown - ще споделя следното
дължината и силата на светлинния сноп са по-добри сравнени с обикновена лампа
в моя случай на старата ми кола Голф 2 - от Германия пристигна с ужасно слаби като светлина чешки лампи H4 стандарт - марка ... световно неизвестна :banghead:
смених ги с Осрам Силвърстар /случката се развива преди Ваското1 да ми монтира релета на къси и дълги светлини / :bowdown това разкрива пълния потенциал на лампите - след две вечери карайки по неосветена квартална улица в Младост-2 гр.София - внезапно пред мен на пътя изскочи дете за да пресече тичайки
благодарение на качеството на лампите имах време за реакция за да спра навреме - не ми се мисли със мъждукащите лампи щях ли да видя детето - и щях ли да реагирам навреме :?:
Със сигурността не правя компромис - всеки спестен лев може да струва многократно по-скъпо в последствие
въобще не ми дреме , че има два или три пъти по-кратък живот
ако бях умъртвил детето - или го бях направил инавлид доживот - щях ли да си простя , че съм спестил 40 лева :shock :?: :?: :?:

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пон 17 окт 2011 20:11

веселин написа:
stefan4o написа:На мен ми е чудно как крушка със засилена светлина ще има повече живот от друга с нормална. Някак не ми се връзва. Освен ако първата не е правена по някаква извънземна технология, с която хем да свети яко, хем да живее дълго. Според мен голяма част от продажбите на тия ламБи се дължат на... рекламата :wink:

Имам чувството , че това "на мн ми е чудно как ....." явно е малко съпроводено с чесане на главата - нищо лично
Като ползвал лампи Осрам Силвърстар :bowdown :bowdown :bowdown - ще споделя следното
дължината и силата на светлинния сноп са по-добри сравнени с обикновена лампа
в моя случай на старата ми кола Голф 2 - от Германия пристигна с ужасно слаби като светлина чешки лампи H4 стандарт - марка ... световно неизвестна :banghead:
смених ги с Осрам Силвърстар /случката се развива преди Ваското1 да ми монтира релета на къси и дълги светлини / :bowdown това разкрива пълния потенциал на лампите - след две вечери карайки по неосветена квартална улица в Младост-2 гр.София - внезапно пред мен на пътя изскочи дете за да пресече тичайки
благодарение на качеството на лампите имах време за реакция за да спра навреме - не ми се мисли със мъждукащите лампи щях ли да видя детето - и щях ли да реагирам навреме :?:
Със сигурността не правя компромис - всеки спестен лев може да струва многократно по-скъпо в последствие
въобще не ми дреме , че има два или три пъти по-кратък живот
ако бях умъртвил детето - или го бях направил инавлид доживот - щях ли да си простя , че съм спестил 40 лева :shock :?: :?: :?:

Веселине, наблягам на рекламния аспект на нещата. Наясно съм, че светят повече от стандартните. Описал си случай, от който доколкото разбирам, инсталацията на колата ти, в частност тази на осв.уредба не е била много в час. Допусни, че и аз може да съм карал с подобни ламБи и да съм си направил изводите, може ли?
Да се върнем на описаната от теб случка. Ако тя се беше случила след като Ваското ти беше монтирал релетата, съм почти сигурен, че резултатът щеше да е пак същият ако не и по-добър. По-силна крушка светеща с 11-12В напрежение едва ли ще осветява пътя по-добре от стандартна крушка с релета на фаровете и напрежение около 13-13.5В. Т.е. намеквам ти, че не Силвърстарът е спасил положението, а това, че скоростта ти е била съобразена със състоянието на осветлението на колата ти. Аналогично - ако допуснем, че вместо него си караше със "свещичките" щеше да се движиш далеч по-бавно и вероятно този инцидент отново нямаше да се случи.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 18 окт 2011 11:01

Кулблуто не ми е горяло 2-ра година вече. Найтбрейкъра също :!:
Крушките си заслужават парите

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 окт 2011 11:03

Ами не знам, може и аз да съм карък. Имах два НБ и двата изкараха близо година и половина. Но аз карам винаги на фарове, предполагам за това толкова бързо изгоряха. Не успях обаче да направя голяма разлика (да не кажа, че не виждам такава изобщо, по принцип не нося очила и не съм за такива) на лупата с НБ и с обикновена Хелла за 6 лева парчето. Иначе съм монтирал на приятел НБ+ на Опел Омега с рефлекторен фар - при него разликата е очевадна и той много се беше зарадвал на подаръка си :Mr Green Fun
Аз не карам постоянно на фарове, на габарити но не и на фарове

Ето защо още светят при теб. Просто не си им навъртял "моточасовете" mhihi

Последна промяна от stefan4o на Вто 18 окт 2011 11:08, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
lrlmodo
Автомобил: Zafira OPC
Двигател: Z20LET

Мнениеот lrlmodo » Вто 18 окт 2011 11:05

Аз не карам постоянно на фарове, на габарити но не и на фарове

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Вто 18 окт 2011 12:05

Много хубава и полезна тема, на стана много дълга. Три години карам с Osram Cool Blue с постоянно залени фарове и през деня. Още не ми е изгаряла лампа, но пък и аз кара малко. Идва време да си подготвя резерва от хубави лампи, макар че винаги в колата си имам комплект обикновени. Навил съм се НБ+. Не знам обаче горе-долу колко изкарват. Бях, чел че по стария модел НБ много бързо изгарят, а НБ+ били с удължен живот. Да, ама с колко ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”