stefan4o написа:На мен ми е чудно как крушка със засилена светлина ще има повече живот от друга с нормална. Някак не ми се връзва. Освен ако първата не е правена по някаква извънземна технология, с която хем да свети яко, хем да живее дълго. Според мен голяма част от продажбите на тия ламБи се дължат на... рекламата

Имам чувството , че това "на мн ми е чудно как ....." явно е малко съпроводено с чесане на главата - нищо лично
Като ползвал лампи Осрам Силвърстар

- ще споделя следното
дължината и силата на светлинния сноп са по-добри сравнени с обикновена лампа
в моя случай на старата ми кола Голф 2 - от Германия пристигна с ужасно слаби като светлина чешки лампи H4 стандарт - марка ... световно неизвестна
смених ги с Осрам Силвърстар /случката се развива преди Ваското1 да ми монтира релета на къси и дълги светлини /

това разкрива пълния потенциал на лампите - след две вечери карайки по неосветена квартална улица в Младост-2 гр.София - внезапно пред мен на пътя изскочи дете за да пресече тичайки
благодарение на качеството на лампите имах време за реакция за да спра навреме - не ми се мисли със мъждукащите лампи щях ли да видя детето - и щях ли да реагирам навреме
Със сигурността не правя компромис - всеки спестен лев може да струва многократно по-скъпо в последствие
въобще не ми дреме , че има два или три пъти по-кратък живот
ако бях умъртвил детето - или го бях направил инавлид доживот - щях ли да си простя , че съм спестил 40 лева