най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот Сашо Белята » Вто 18 окт 2011 12:53

За зимния сезон се чудя дали да карам с обикновените жълти Осрамки или да сложа ксенон. Притеснявам се дали няма да е грешна инвестиция с ксенона след като почнем ежедневно да караме на фарове. Като се има в предвид че няма да сложа Луксима за 400лв а HID за 52лв. Другото което ме притеснява е че нямам лупа макар и '99 година да е колата. Запознати ли сте със закона за тея ксенони. В сила ли е ? Въпреки че тамата е за халогенна крушка споменавам за ксенон щот ми излиза на същите пари за късите. Съпоставка: Осрам Кул Блуе цена за 1бр. 22лв за 2бр моя случай 44лв за Н7, а ксенона HID slim е 52лв без гаранция :Mr Green Fun . Светлината ще е значително по-добра за 5000К от колкото Осрам Кул Блуе-то което е на 4300К :) Живота обаче не се знае колко ще е mhihi. Колко от вас които следите темата карате със ксенон " Китайче " ? Мнения и отзиви за различните марки монтирани по колите Ви. На ясно съм с светлината от Осрам Кул Блуе. Предишната кола " Джета " и бях турил такива и беше огън. Много хубаво светеха. Но там арабията дойде щот всичко беше в 1 секция и цената за 2те беше 30лв. Стига съм се разливал :) ...

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Вто 18 окт 2011 13:21

Животът на компонентите на китайския ксенон е по-скоро до късмет. Може и да изкара много, може и да не изкара.
Относно светенето - заводски монтират 4300К на автомобилите, което предполагам е най-добрия компромис откъм осветеност при всякакви условия. При твоя модел БМВ съм виждал фарове за мъгла долу в бронята (знам, че доста се крадат ама пълно щастие няма). Ако искаш колата ти да свети максимално ефективно независимо от пътните условия постави си фарове за мъгла и с тяхна помощ + жълти крушки (има и ксенонови 3000К) или обикновени, които и без това си жълтеят. На фаровете аз бих монтирал някоя силносветеща ламПа от тези цитирани в темата - Nightbreaker, Silverstar или вариантите на Филипс (които са малко по-скъпи). Вчера сменявахме ксенонова лампа на Ауди А4 и няма да ти кажа колко псувах. Биксеноновите крушки е цяло приключение да ги монтираш и да закопчееш правилно скобата, която ги държи към рефлектора. Има автомобили, при които това не би било проблем, щото при тях има място, ама при Ауди А4 едвам успявах да си навра ръката за да прекарам шибаната скоба в прорезите, през които трябва да мине за да закопчее. Абе ако знаеш колко псувни изядоха китайците... ама да са живи и здрави, чакам си навигацията да пристигне от Китай mhihi

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Пет 11 ное 2011 21:53

Здравейте колеги. Мисля да си купя едни H7 и H1 комплекти за късите и дългите OSRAM NIGHT BREAKER PLUS +90% Може ли да ми кажете от къде могат да се намерят на по сносна цена в БГ, че в Сливен ми искаха 40 лв само за едната Н7 крушка.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Пет 11 ное 2011 22:15

Някой пробвал ли е тези крушки на Philips extreme vision 100%+ ?
Поръчахме три комплекта с един приятел .. пък ще видим дали си оправдават цената.

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Съб 12 ное 2011 17:31

А каква е цената? Преди време мислех да си купувам Филипс и съм почти сигурен, че модела беше същия, но цената около 70лв за две крушки ме отказа. Сподели, ако обичаш, разликата в светенето в сравнение с Найтбрейкър като ги сложиш.

mirror
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот mirror » Съб 12 ное 2011 20:32

lyuboo написа:Здравейте колеги. Мисля да си купя едни H7 и H1 комплекти за късите и дългите OSRAM NIGHT BREAKER PLUS +90% Може ли да ми кажете от къде могат да се намерят на по сносна цена в БГ, че в Сливен ми искаха 40 лв само за едната Н7 крушка.

как 40лв. за една крушка бе колега :horror: баси цените :screwy тук H4 e 13-14лв. H7 надали ще са кой знае колко по скъпи :)

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Съб 12 ное 2011 20:34

H7 са най-скъпите крушки. Не зная на какво се дължи тоя факт (вероятно щото са по-масови ли не знам), но е така. Проверявал съм. Успях да взема Осрам Найтбрейкър + на много сносна цена от много близък мой човек, ще споделя впечатленията, когато ги видя как светят на Пасата на родителското тяло. :beer

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Съб 12 ное 2011 21:54

Значи днеска гледах на ОМВ как са цените 22лв броя е осрам кул блуе +20% повече светлина H7 е чокъла :shock
Найтбрейкър и Силвърстар бяха по 28лв броя, а Всички сезони бяха по 20лв за Н7. Квото и да си кажем не е на сметка. Аз ако тря да купя 2 Найт-брейкъра ще дам 56лв а за 60лв ще си сложа ксенон. Поне за коли с Н7 и Н1 си е мъка с тея крушки. Ако съм на 1 секция за 40лв ще сложа най-доброто от Осрама ;) ма не съм .

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Съб 12 ное 2011 22:02

То в Омв или по-точно е OMG цените са далеч по-високи от реалните по хипермаркетите или автомагазините. Осрам н7 найтбр. над 21лв не струва, а сините са по 17-18.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Съб 12 ное 2011 22:23

GodLike написа:А каква е цената? Преди време мислех да си купувам Филипс и съм почти сигурен, че модела беше същия, но цената около 70лв за две крушки ме отказа. Сподели, ако обичаш, разликата в светенето в сравнение с Найтбрейкър като ги сложиш.

Взимам ги чрез мой приятел, който има магазин за авто части, излизат ми 40лв и двете, за горепосочения Philips говоря,ще ги пратят от складове в Полша.

Ето няколко снимки за сравнение:

Тук е с ксенон Luxima H1 5000K:
Изображение

а на следващите две снимки с Osram Night Brеaker + :
Изображение
Изображение

Като монтирам Plilips-а ще ги сравня с тези снимки тук!На живо ксенона свети по-силно, отколкото на снимките, явно обектива се лъже от тъмна-светла част.Фаровете на Пасата са Депо на три години,купувани чисто нови и с монтирано реле на късите.

П.П. Днес монтирахме на приятел на Ауди А3 нови фарове Депо стоковият модел, който е с лупи на късите и крушки Philips Extreme Vision 100%+. Тези дни ще го снимаме и него на същото място, за да видим разликите ...
Първите впечатления от фаровете Депо на Аудито с лупата на късите са, че основният поток светлина е в центъра и не се разпръсква ...но искам да ги сравним с тези снимки, за да се видят разликите, както във фаровете, така и в крушките :D

lyuboo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот lyuboo » Нед 13 ное 2011 10:00

Osram-a светят доста прилично. Намерих си H7 и H1 по един комплект ще ми излезе около 70-80 лв, но мисля да изчакам да видя как ще свети Philips-a и тогава да си преценя и да взема едни от двете. Кога долу-горе ще ги получих колега JC да ги пробваш?

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 13 ное 2011 14:01

lyuboo написа:Osram-a светят доста прилично. Намерих си H7 и H1 по един комплект ще ми излезе около 70-80 лв, но мисля да изчакам да видя как ще свети Philips-a и тогава да си преценя и да взема едни от двете. Кога долу-горе ще ги получих колега JC да ги пробваш?

Някъде към петък или събота.

Потребителски аватар
Sashko_Trg
Автомобил: Audi A4 Avant
Двигател: 2 0 TDI

Мнениеот Sashko_Trg » Нед 13 ное 2011 18:39

Впечатлих се да ви кажа тези крушки каква хубава светлина правят, не съм го очаквал.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Нед 13 ное 2011 19:17

Тази вечер направихме сравнение между Ауди А3 и Пасата.
Аудито е с фарове на един ден и с лупи на късите, марката е Депо, на пасата също са Депо, но на 3г и обикновени-стокови!
Аудито е с крушки Philips Extreme Vision +100%

Аудито, поглед отвътре:
Изображение
пак то снимано отвън(от покрива):
Изображение
Пасата снимка отвътре:
Изображение
и снимка отвън:
Изображение

И на двете коли реглаж не е правен на стенд!
На живо разликата е по-осезаема в полза на Пасата.Лупите на Аудито по-добре насочва светлината, но долу на пътя е значително по-тъмно, за разлика от обикновените фарове!
Любопитно ми е със запазени Хели Пасата как ще свети :D

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пон 14 ное 2011 2:03

кви пари са тея :idea: ламби mhihi на Филипс ? И H4 ?

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”