Колеги-мотористи

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Колеги-мотористи

Мнениеот ilkomotor » Чет 28 фев 2013 20:51

БАБА МАРТА БЪРЗАЛА

Баба Марта бързала,
Мартенички вързала:
Морави, зелени,
Бели и червени:

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Автомобил: Golf MK1 Cabrio
Двигател: 1600 cc
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 01 мар 2013 9:01

Честита Баба Марта на колегите на две и четири колела (абе на кой, колкото има). Не знам как ги карате тези карбуратори, но вчера докато събудим един Хорнет от зимен сън беше голямо бутане. Около половин час родилни мъки, накрая пушеше като дизел 2-3 минути и се отпуши, палеше и от стартер. Другата седмица ще будя моята инжекция, да видим там какво ще е положението :mhihi

Потребителски аватар
ilkomotor
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ilkomotor » Пет 01 мар 2013 10:24

на първо палене след зима,винаги е тежко ..влагата и студа объркват много карбурацията и свещите!! при инжекцийте е по друго.. :icon_sad

Потребителски аватар
al_volante
Автомобил: golf 3
Двигател: afn 1996

Мнениеот al_volante » Пет 01 мар 2013 10:46

ilkomotor написа:на първо палене след зима,винаги е тежко ..влагата и студа объркват много карбурацията и свещите!! при инжекцийте е по друго.. :icon_sad

не и когато двигателя е в насипно състояние на топло в мазето :mrgreen може би тук е момента да кажа на колегите които карат Хонда хр 250 р (ако има такива) и страдат от обичайния проблем с клапаните и не намират,да знаят че стават точно от сузуки витара 1.6 16в,само малко се скъсяват :biggrin и струват 10лв броя,доста по-добре от 120лв за всмукателни,и то с поръчка от луната,и пак идват дълги и се скъсяват.дано да помогне на някой това,аз се убих 5 месеца да търся,и клапани и някой такъв финт.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пет 01 мар 2013 13:39

Има ли проблем ако карам с семи-слик задна и нормална предна гума?

п.с. аз не съм много сигурен дали предната (120/70/17) е семи-слик от серията D211 на Dunlob, но да питам. Защото ако мога да си карам само със заден семи-слик, ще е добре, защото предната гума ми е като нова...

Едит:

Някой виждал ли е къде продават такива наколенки:

http://www.motorco.biz/catalog/product_ ... s_id=43924

Че искам да ги пробвам дали ще мога да ги нося и в/у дънките за пролетта и без дънки за лятото.

Едит 2:

Днес направих гражданска за 1 година - 99.70, ако бях няколко години по-дърт щеше да ми е 80 лв. Става въпрос за 600cc, 2003 г. Утре будим звяра. Смяната на масла и филтри ми казаха, че е около 90-100 лв с труд и материали, като само 66 лв е за маслото.

Потребителски аватар
rokera671
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rokera671 » Пет 01 мар 2013 22:29

Kuncavia написа:Честита Баба Марта на колегите на две и четири колела (абе на кой, колкото има). Не знам как ги карате тези карбуратори, но вчера докато събудим един Хорнет от зимен сън беше голямо бутане. Около половин час родилни мъки, накрая пушеше като дизел 2-3 минути и се отпуши, палеше и от стартер. Другата седмица ще будя моята инжекция, да видим там какво ще е положението :mhihi

Така е !Аз няколко дена да не паля миксера и имах проблеми.Говоря за поне- 5 .Сега вече си пали .Так ,че е нормално особено когато става дума за месеци.

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Съб 02 мар 2013 15:35

Ебати фластарта, просто нямам думи :banghead Ставам рано призори да си извадя мотора, да го запаля и да ходя да го обслужват. На контакт и часовника не светна, с бутанйе и там не стана :( Викам ще му дам ток, докато махна седалката ми се отели вола. Давам ток, запали, поработи 10 мин и го затворих седалката и вече се обличах да тръгвам и угасна... Айде на лов за акумулатори, цените беха кошмарни от 95 до 170 лв. В крайна сметка намерих един за 115, заредихме го, отидох да го слагам и за 2 мм не влезна кошницата :banghead Магазина беше затворил и в понеделник ще се пробваме да го сменяме, просто толкова лошо пропиляна събота не съм имал :banghead Модела на акумулатора според каталога на Varta е YTZ10S - BS, естествено заложих на китаеца защото Varta и Bosch бяха 170-150 лв. и издухах супата :banghead

Потребителски аватар
TRAIANSKI
Автомобил: Golf mk3
Двигател: 1.8 75 AAM

Мнениеот TRAIANSKI » Съб 02 мар 2013 18:28

И моя Цбр400рр го отписвам със всеки изминал ден - Какво му стана - неможем да го запалим - Никога не е правил така - 2 месеца стоя от ноември и ...... Бахтън дет са вика :Д хахаха Карбураторите отворихме - ниваната направихме - че бяха кое както си иска - почистих ги - свещите обгорихме - телена четка и пак вътре - няма и няма - давам му ток от колата - че и неговия акумолатор умря нацяло.

Потребителски аватар
Burner_inc
Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
Двигател: BLS 2009

Мнениеот Burner_inc » Нед 03 мар 2013 12:04

Моят Хорнет си пали от раз без никакви драми от както му смених акумулатора. Вартата е супер

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Нед 03 мар 2013 13:13

Аз не бях палил 954-ката от 25 август, тогава махнах аку-то и я прибрах в гаража, никакви специални нинджа техники за зазимяване :redface На 27 декември (т.е около 4 месеца по-късно) само сложих акумулатора на мотора и докато му покажа ключа запали :mhihi Но е инжекция :smile Със скутеро видях малко повече зор, но нищо не съм свалял и чистил, просто му дадох ток от колата и с малко повече въртене стана работата и той не беше пален толкова време.
Януари продадох 954ката и сега се оглеждам за нов матор, мисля тоя сезон да съм в зелено :icon_lol

Потребителски аватар
TRAIANSKI
Автомобил: Golf mk3
Двигател: 1.8 75 AAM

Мнениеот TRAIANSKI » Нед 03 мар 2013 15:55

Днес му чух гласа на моя и разбрах къде е проблема :) На следващия слънчев следобед крбураторите пак са на операционната :)

Потребителски аватар
Hertz
Автомобил: vw
Двигател:

Мнениеот Hertz » Нед 03 мар 2013 20:56

Kuncavia написа:Ебати фластарта, просто нямам думи :banghead Ставам рано призори да си извадя мотора, да го запаля и да ходя да го обслужват. На контакт и часовника не светна, с бутанйе и там не стана :( Викам ще му дам ток, докато махна седалката ми се отели вола. Давам ток, запали, поработи 10 мин и го затворих седалката и вече се обличах да тръгвам и угасна... Айде на лов за акумулатори, цените беха кошмарни от 95 до 170 лв. В крайна сметка намерих един за 115, заредихме го, отидох да го слагам и за 2 мм не влезна кошницата :banghead Магазина беше затворил и в понеделник ще се пробваме да го сменяме, просто толкова лошо пропиляна събота не съм имал :banghead Модела на акумулатора според каталога на Varta е YTZ10S - BS, естествено заложих на китаеца защото Varta и Bosch бяха 170-150 лв. и издухах супата :banghead

Колега какви са тия цени за акумулатори бе? Ти 120Аh ли купуваш? :eek :eek :eek
Аз карам CB500, и купих акумулатор за 57 лева FIAMM, 9Аh 6м гаранция.
Пратих ти лично :)

Потребителски аватар
Kuncavia
A.C.A.B.
Контакти:

Мнениеот Kuncavia » Пон 04 мар 2013 18:30

За гадния CBR толкова. Акумулаторите са от 95 до 170 лв :banghead Мисля че имаше едни супер китайски за 55 лв, но те и име с нямат. В крайна тръгна и ходихме на обслужване:

Масло Bel-Ray EXS - 4 литра - 106 лв.
Маслен филтър - 16 лв.
Смяна на задни накладки (накладките си ги имах)
Смяна на спирачна течност
Тотал: 140 лв.

Доста прилична цена според мен... Веднага ме приеха и за 30-40 минути бях готов. Другия месец ще го водя да му прегледат скоростите, че чат пат не влизат като хората.

Потребителски аватар
rado_mit
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот rado_mit » Пон 04 мар 2013 19:17

Kuncavia написа:Акумулаторите са от .....

мой пост
Публикувано на: 24 Яну 2013 13:26
http://www.akumulatori.bg/ или http://www.kit93.com/ предоставят доста алтернативи според джоба и нуждата
ако някой има нужда .. имам 2 бр. YTZ10 за продаване .. единия 10лв. .. другия 30лв. за подробности на ЛС

Потребителски аватар
Aprilia
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Aprilia » Пон 04 мар 2013 20:11

Kuncavia написа:За гадния CBR толкова. Акумулаторите са от 95 до 170 лв :banghead Мисля че имаше едни супер китайски за 55 лв, но те и име с нямат. В крайна тръгна и ходихме на обслужване:

Масло Bel-Ray EXS - 4 литра - 106 лв.
Маслен филтър - 16 лв.
Смяна на задни накладки (накладките си ги имах)
Смяна на спирачна течност
Тотал: 140 лв.

Доста прилична цена според мен... Веднага ме приеха и за 30-40 минути бях готов. Другия месец ще го водя да му прегледат скоростите, че чат пат не влизат като хората.

може да е от маслото и аз едно кавазаки го бях писал за скорости защото изключваше и хъркаха, смених маслото и мотора заспа, тогава карах с мотул, сложих фукс и скоростите се оправиха :eek

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”