БАБА МАРТА БЪРЗАЛА
Баба Марта бързала,
Мартенички вързала:
Морави, зелени,
Бели и червени:

Колеги-мотористи
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Автомобил: Golf MK1 Cabrio
- Двигател: 1600 cc
- Контакти:
Re: Колеги-мотористи
Честита Баба Марта на колегите на две и четири колела (абе на кой, колкото има). Не знам как ги карате тези карбуратори, но вчера докато събудим един Хорнет от зимен сън беше голямо бутане. Около половин час родилни мъки, накрая пушеше като дизел 2-3 минути и се отпуши, палеше и от стартер. Другата седмица ще будя моята инжекция, да видим там какво ще е положението 

- ilkomotor
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на първо палене след зима,винаги е тежко ..влагата и студа объркват много карбурацията и свещите!! при инжекцийте е по друго.. 

- al_volante
- Автомобил: golf 3
- Двигател: afn 1996
ilkomotor написа:на първо палене след зима,винаги е тежко ..влагата и студа объркват много карбурацията и свещите!! при инжекцийте е по друго..
не и когато двигателя е в насипно състояние на топло в мазето

- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Има ли проблем ако карам с семи-слик задна и нормална предна гума?
п.с. аз не съм много сигурен дали предната (120/70/17) е семи-слик от серията D211 на Dunlob, но да питам. Защото ако мога да си карам само със заден семи-слик, ще е добре, защото предната гума ми е като нова...
Едит:
Някой виждал ли е къде продават такива наколенки:
http://www.motorco.biz/catalog/product_ ... s_id=43924
Че искам да ги пробвам дали ще мога да ги нося и в/у дънките за пролетта и без дънки за лятото.
Едит 2:
Днес направих гражданска за 1 година - 99.70, ако бях няколко години по-дърт щеше да ми е 80 лв. Става въпрос за 600cc, 2003 г. Утре будим звяра. Смяната на масла и филтри ми казаха, че е около 90-100 лв с труд и материали, като само 66 лв е за маслото.
п.с. аз не съм много сигурен дали предната (120/70/17) е семи-слик от серията D211 на Dunlob, но да питам. Защото ако мога да си карам само със заден семи-слик, ще е добре, защото предната гума ми е като нова...
Едит:
Някой виждал ли е къде продават такива наколенки:
http://www.motorco.biz/catalog/product_ ... s_id=43924
Че искам да ги пробвам дали ще мога да ги нося и в/у дънките за пролетта и без дънки за лятото.
Едит 2:
Днес направих гражданска за 1 година - 99.70, ако бях няколко години по-дърт щеше да ми е 80 лв. Става въпрос за 600cc, 2003 г. Утре будим звяра. Смяната на масла и филтри ми казаха, че е около 90-100 лв с труд и материали, като само 66 лв е за маслото.
- rokera671
- Автомобил:
- Двигател:
Kuncavia написа:Честита Баба Марта на колегите на две и четири колела (абе на кой, колкото има). Не знам как ги карате тези карбуратори, но вчера докато събудим един Хорнет от зимен сън беше голямо бутане. Около половин час родилни мъки, накрая пушеше като дизел 2-3 минути и се отпуши, палеше и от стартер. Другата седмица ще будя моята инжекция, да видим там какво ще е положението
Така е !Аз няколко дена да не паля миксера и имах проблеми.Говоря за поне- 5 .Сега вече си пали .Так ,че е нормално особено когато става дума за месеци.
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
Ебати фластарта, просто нямам думи
Ставам рано призори да си извадя мотора, да го запаля и да ходя да го обслужват. На контакт и часовника не светна, с бутанйе и там не стана :( Викам ще му дам ток, докато махна седалката ми се отели вола. Давам ток, запали, поработи 10 мин и го затворих седалката и вече се обличах да тръгвам и угасна... Айде на лов за акумулатори, цените беха кошмарни от 95 до 170 лв. В крайна сметка намерих един за 115, заредихме го, отидох да го слагам и за 2 мм не влезна кошницата
Магазина беше затворил и в понеделник ще се пробваме да го сменяме, просто толкова лошо пропиляна събота не съм имал
Модела на акумулатора според каталога на Varta е YTZ10S - BS, естествено заложих на китаеца защото Varta и Bosch бяха 170-150 лв. и издухах супата 

- TRAIANSKI
- Автомобил: Golf mk3
- Двигател: 1.8 75 AAM
И моя Цбр400рр го отписвам със всеки изминал ден - Какво му стана - неможем да го запалим - Никога не е правил така - 2 месеца стоя от ноември и ...... Бахтън дет са вика :Д хахаха Карбураторите отворихме - ниваната направихме - че бяха кое както си иска - почистих ги - свещите обгорихме - телена четка и пак вътре - няма и няма - давам му ток от колата - че и неговия акумолатор умря нацяло.
- Burner_inc
- Автомобил: Touran Kawasaki Versys 1000
- Двигател: BLS 2009
Моят Хорнет си пали от раз без никакви драми от както му смених акумулатора. Вартата е супер
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Аз не бях палил 954-ката от 25 август, тогава махнах аку-то и я прибрах в гаража, никакви специални нинджа техники за зазимяване
На 27 декември (т.е около 4 месеца по-късно) само сложих акумулатора на мотора и докато му покажа ключа запали
Но е инжекция
Със скутеро видях малко повече зор, но нищо не съм свалял и чистил, просто му дадох ток от колата и с малко повече въртене стана работата и той не беше пален толкова време.
Януари продадох 954ката и сега се оглеждам за нов матор, мисля тоя сезон да съм в зелено

Януари продадох 954ката и сега се оглеждам за нов матор, мисля тоя сезон да съм в зелено

- TRAIANSKI
- Автомобил: Golf mk3
- Двигател: 1.8 75 AAM
Днес му чух гласа на моя и разбрах къде е проблема :) На следващия слънчев следобед крбураторите пак са на операционната :)
Kuncavia написа:Ебати фластарта, просто нямам думиСтавам рано призори да си извадя мотора, да го запаля и да ходя да го обслужват. На контакт и часовника не светна, с бутанйе и там не стана :( Викам ще му дам ток, докато махна седалката ми се отели вола. Давам ток, запали, поработи 10 мин и го затворих седалката и вече се обличах да тръгвам и угасна... Айде на лов за акумулатори, цените беха кошмарни от 95 до 170 лв. В крайна сметка намерих един за 115, заредихме го, отидох да го слагам и за 2 мм не влезна кошницата
Магазина беше затворил и в понеделник ще се пробваме да го сменяме, просто толкова лошо пропиляна събота не съм имал
Модела на акумулатора според каталога на Varta е YTZ10S - BS, естествено заложих на китаеца защото Varta и Bosch бяха 170-150 лв. и издухах супата
Колега какви са тия цени за акумулатори бе? Ти 120Аh ли купуваш?

Аз карам CB500, и купих акумулатор за 57 лева FIAMM, 9Аh 6м гаранция.
Пратих ти лично :)
- Kuncavia
- A.C.A.B.
- Контакти:
За гадния CBR толкова. Акумулаторите са от 95 до 170 лв
Мисля че имаше едни супер китайски за 55 лв, но те и име с нямат. В крайна тръгна и ходихме на обслужване:
Масло Bel-Ray EXS - 4 литра - 106 лв.
Маслен филтър - 16 лв.
Смяна на задни накладки (накладките си ги имах)
Смяна на спирачна течност
Тотал: 140 лв.
Доста прилична цена според мен... Веднага ме приеха и за 30-40 минути бях готов. Другия месец ще го водя да му прегледат скоростите, че чат пат не влизат като хората.

Маслен филтър - 16 лв.
Доста прилична цена според мен... Веднага ме приеха и за 30-40 минути бях готов. Другия месец ще го водя да му прегледат скоростите, че чат пат не влизат като хората.
- rado_mit
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Kuncavia написа:Акумулаторите са от .....
мой пост
Публикувано на: 24 Яну 2013 13:26
http://www.akumulatori.bg/ или http://www.kit93.com/ предоставят доста алтернативи според джоба и нуждата
ако някой има нужда .. имам 2 бр. YTZ10 за продаване .. единия 10лв. .. другия 30лв. за подробности на ЛС
- Aprilia
- Автомобил:
- Двигател:
Kuncavia написа:За гадния CBR толкова. Акумулаторите са от 95 до 170 лвМисля че имаше едни супер китайски за 55 лв, но те и име с нямат. В крайна тръгна и ходихме на обслужване:
Маслен филтър - 16 лв.
може да е от маслото и аз едно кавазаки го бях писал за скорости защото изключваше и хъркаха, смених маслото и мотора заспа, тогава карах с мотул, сложих фукс и скоростите се оправиха

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”