:arrow Фолксваген Фолклорен Събор Узана 22-23.08.2025: Важна информация!

най-добрата халогенна крушка?!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
valiosport
Автомобил: Golf 4 1.9 TDI
Двигател:

Re: най-добрата халогенна крушка?!

Мнениеот valiosport » Чет 24 ное 2011 1:47

Сашо Белята написа:
valiosport написа:
Сашо Белята написа:
valiosport написа:Ако не ме заслепиш няма да ти пусна дългите светлини и който си мисли че тея крушки светат толкова жестоко се лъже (досега нито един не ми е присветкал) и второ не мисля да бягам защото няма да успееш нищо да направиш, най-много да стане обратното но това е друга тема :wink: :beer

:applause: уууу чул те господ mhihi mhihi mhihi

И как ще разбереш с колко вата кара някой ? Еми да ти се обаждам тогава като вида някой с ксенон facepalm Мале, мале то много умрели трябва да има по пътя death Иначе ето две снимки да се види :deal Narva 100/90W :beer

Ок не изглежда фрапиращо. Да но няма ли да ти заминат рефлекторите, потъмняване, нещо мехури и др.

Ми вече няколко месеца карам така и като погледна рефлектора направо свети. Карал съм почти цяла нощ на градско без да спирам и при възможност си пускам и дългите като няма никой и дори мога да кажа, че стъклата на фаровете са студени ... Прибирал съм се на дълги от Севлиево без да сменям къси (понеже нямаше насрещни автомобили) и въобще никакъв проблем не е имало :deal Друг е въпроса ако ти излезе някой, който не знае от къде се превключва на къси да му светнеш като "тираджия" да се осети :Mr Green Fun

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 24 ное 2011 2:59

Към колегата Valiosport, мицифайките не те ли спират, защото заслепяваш повече от хубав ксенон !?
Щото накрая заради такива 100-200ватови крушки, ще си върна ксенона ....А той, уверявам те, свети повече :wink:

Потребителски аватар
hitman0013
Автомобил: GOLF 4
Двигател:

Мнениеот hitman0013 » Чет 24 ное 2011 9:24

Към колегата със стоте вата крушки, на страница 29 има една хубава снимка и добър съвет за тези които ползват такива крушки.
Ето един съвет от мен-купи си хубави крушки но нормални, вдигни си малко фаровете и си готов-така все едно караш винаги и на включени халогени за мъгла и товариш излишно двг.

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 24 ное 2011 19:38

hitman0013 написа:Към колегата със стоте вата крушки, на страница 29 има една хубава снимка и добър съвет за тези които ползват такива крушки.
Ето един съвет от мен-купи си хубави крушки но нормални, вдигни си малко фаровете и си готов-така все едно караш винаги и на включени халогени за мъгла и товариш излишно двг.

Точно ме подсети колегата, хубави крушки и ако са кофти пътните условия+вкл. халогени, но читави ще получиш доста по-добро осветяване на пътя...и то в най-мъртвите зони :wink:

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 24 ное 2011 20:01

JC написа:Към колегата Valiosport, мицифайките не те ли спират, защото заслепяваш повече от хубав ксенон !?
Щото накрая заради такива 100-200ватови крушки, ще си върна ксенона ....А той, уверявам те, свети повече :wink:

Спират ме ама за проверка на документи, а не за фарове :Mr Green Fun И как изчисли, че свети повече от "хубав ксенон" ? Реално може и да свети повече на пътя ама не блести така като ксенона насреща :wink: Ами връщай си каквото искаш мен това на ме касае :063: Возил съм се в голф 5 с фабричен ксенон и мога да кажа, че като осветяване аз съм много по добре mhihi
hitman0013 написа:Към колегата със стоте вата крушки, на страница 29 има една хубава снимка и добър съвет за тези които ползват такива крушки.

Колега сигурно ми говориш за крушката с издутия балон за което мога да кажа, че ако е менте крушката и 55 вата може да се издуе :bishop Ако крушката е истинска това няма как да стане :bishop Между другото и на фаровете против мъгла съм със същите 100 вата и няма да казвам как осветява ако ги пусна и тях :Mr Green Fun Не съм съгласен с използването на фарове против мъгла при ясно време, понеже те осветяват на 4-5 метра пред колата и реално никаква работа не вършат защото докато видиш дъпката и вече си в нея mhihi Тези фарове помагат в мъгла когато основните фарове правят една "бяла стена" като осветяват настрани маркировката и светят под самия слой мъгла :да: Друго предимство на 100 ватовите крушки е че докарват бял цвят на светлината не чрез оцветяване на балона в синьо, а чрез по-голяма мощност на лампата. :bowdown

Потребителски аватар
buller
Автомобил: VW Passat B5_5 Exclusive
Двигател: 1_8T AWT

Мнениеот buller » Чет 24 ное 2011 21:09

valiosport написа:...

Такива със 100 ватовите крушки да ги спират от движение :evil:
Не стига, че в тъмното едва се вижда, няма маркировка, дебнеш дупки, ами и някакви светят като влак насреща ти :не:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 24 ное 2011 22:09

Колега Valiosport, интересно ми е с какъв алтернатор си, че нещо много Х100 станаха ....
Имам и джипка с фарове, за офроуд правена и заради многото фарове сменявах алтернатор, при положение че други фарове, освен основните се използват рядко, а ти караш непрекъснато :?:
И пак питам, като търсиш макс.осветеност защо не сложиш хубав ксенон ,защото разлика в заслепяването няма, даже такива като теб ми вадят очите повече :banghead:
На мен лично ми омръзна никой да не си върши работата в тая държава, едни си махат ксеноните, слагат скъпи крушки, а др. си блъкат по 150W крушки навсякъде и никой не ги закача :banghead: :beat_butt2

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Чет 24 ное 2011 22:35

JC написа:Колега Valiosport, интересно ми е с какъв алтернатор си, че нещо много Х100 станаха ....
Имам и джипка с фарове, за офроуд правена и заради многото фарове сменявах алтернатор, при положение че други фарове, освен основните се използват рядко, а ти караш непрекъснато :?:
И пак питам, като търсиш макс.осветеност защо не сложиш хубав ксенон ,защото разлика в заслепяването няма, даже такива като теб ми вадят очите повече :banghead:
На мен лично ми омръзна никой да не си върши работата в тая държава, едни си махат ксеноните, слагат скъпи крушки, а др. си блъкат по 150W крушки навсякъде и никой не ги закача :banghead: :beat_butt2

Алтернатора ми е стандартния и не виждам защо да имам проблем с него като консумацията на две 100 ватови крушки е 16 ампера и 100 вата са дългите защото крушките са 100/90, 90 вата къси и 100 вата дълги, фаровете за мъгла ти казах, че почти не ги ползвам :012: Значи щом мислиш толкова за заслепяването знаеш ли ако сложа ксенон на тези големи рефлектори какво ще става :shock Това пръска лъчите навсякъде като казвам навсякъде значи е навсякъде защото фара е пригоден за халогенна крушка и при ксеноновата фара е разфокусиран (имам приятел с голф 3 фара е с двойна секция и има ксенон на късите само и като се возим се виждат отблясъците по терасите на блоковете :да: ) В Европа тези самоделни ксенони на рефлекторни фарове са напълно забранени (няма да ти казвам защо). И сам си задаи въпроса защо такива като мен не ги закачат защото явно не пречат :deal Поздрави и без лоши чувства :beer

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Чет 24 ное 2011 22:58

Работата отива към :lock:

Потребителски аватар
JC
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот JC » Чет 24 ное 2011 23:04

valiosport написа:
JC написа:Колега Valiosport, интересно ми е с какъв алтернатор си, че нещо много Х100 станаха ....

Алтернатора ми е стандартния и не виждам защо да имам проблем с него като консумацията на две 100 ватови крушки е 16 ампера и 100 вата са дългите защото крушките са 100/90, 90 вата къси и 100 вата дълги, фаровете за мъгла ти казах, че почти не ги ползвам :012: Значи щом мислиш толкова за заслепяването знаеш ли ако сложа ксенон на тези големи рефлектори какво ще става :shock Това пръска лъчите навсякъде като казвам навсякъде значи е навсякъде защото фара е пригоден за халогенна крушка и при ксеноновата фара е разфокусиран (имам приятел с голф 3 фара е с двойна секция и има ксенон на късите само и като се возим се виждат отблясъците по терасите на блоковете :да: ) В Европа тези самоделни ксенони на рефлекторни фарове са напълно забранени (няма да ти казвам защо). И сам си задаи въпроса защо такива като мен не ги закачат защото явно не пречат :deal Поздрави и без лоши чувства :beer

Не ги закача , защото свети жълтеникаво, имам приятели, които са с ксенон 4300К и тях не ги закачат, защото Гошо полицая си мисли че като не синее значи е ОК...
А за заслепяването, всичко заслепява еднакво, просто при ксенона е повече заради по-силната светлина.
Фара ми е еднакво фокусиран и сега с ултра скъпите крушки и ксеноновите, отблясъците по блоковете ги има на мсеки фар различен от лупа
Проблема при заслепяването е в силата на светене на крушката, независимо дали е 100 150W или ксенонова ....Затова трябва и теб да спират, а в защита на това е факта, че в Европа крушка над 60W е збранена!

П.П. Като бях с ксеноновите Луксима, на прегледа сложиха стенд отпред и онзи не вярваше, че съм с ксенон, трябваше да му покажа баластите ....фара си е фокусиран...
Както казах, всеки фар има отблясъци навсякъде, просто с нормални като ватаж крушки тези отблясъци са по-поносими

П.П Защо да отива, нали обсъждаме крушки ...Правим сравнение между скъпи марки ....а др. си пишат едно и също само за мега ватови крушки :mrgreen: :beer

valiosport
Двигател:

Мнениеот valiosport » Пет 25 ное 2011 6:19

JC, специално заради теб намерих клипчето http://www.youtube.com/watch?v=fzfAqyo6oN4 На това ако казваш фокусирано здраве му кажи :beat_butt2 :063: Точно с такъв ксенон има един пасат в града същия като твоя и като се разминаваме е просто непоносимо :banghead: Преди 2-3 дена беше една мъгла тука и както си обикалях и точно под гарата спрял един голф три и надул "фаровете" срещу потока от коли, направо спрях буквално за да мога да вида накъде да карам и видях, че е спрял в насрещното. Това на осветена улица ме заслепи, а ако ми излезе от някой завой извън града както не очаквам може и ПТП да стане :bishop И после защо съм слагал 100 вата ... не може "някои" да си правят ден пред тях и другите да ослепяваме не съм съгласен с това :screwy Нямам нищо против колегите с ксенони, просто казвам какво е моето мнение :beer Иначе в най-скоро време ще взема две крушки Осрам НБ+ да видя какъв ще е ефекта :)

Pinto_mm
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pinto_mm » Пет 25 ное 2011 8:57

Уж темата е "най-добрата халогенна крушка", а вие пак започнахте да си мерите ... ксеноните.

Потребителски аватар
pensiq
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот pensiq » Пет 25 ное 2011 11:48

Взех Осрам НБ+ и за сега съм доволен. Издръжливостта ме съмнява, но времето ще покаже.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 25 ное 2011 14:31

ся ще пусна 1 анкета

anhibg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот anhibg » Пет 25 ное 2011 15:31

Здравейте! Прочетох последните 20 страници от темата, но така и не стигнах до заключение.
Колебая се между Osram NightBreaker Plus / Osram Cool Blue / Philips X-Treme Vision; изисквам възможно най-синкав отенък на бялото като в момента съм с General Electric crystal-vision, които имат една лека идея по-синкава светлина.

Ще бъде идеално ако някой притежател на въпросните крушки пусне снимки за сравнение.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”