vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!
- petkovsky
- Черният лебед
- Автомобил:
- Двигател:
Re: vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!
браво Васе и аз преди години минавах по този път но без късмет.
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Да използвам темата на Васко за следния въпрос - написаха ми акт за превишена скорост с 21км. Аз обжалвах акт в три дневния срок в КАТ, защото мисля, че това беше скоростта на колата която ме изпревари преди патрула. Сега ми излезна НП и в него са написали час на спирането 8.26, а реалния час и часа от акта са 7.26.
Дали има шанс да отпадне в съда заради тази неточност или вероятността е малка и не си струва усилията. Глобата е 100лв, а точки няма да ми вземат.
Дали има шанс да отпадне в съда заради тази неточност или вероятността е малка и не си струва усилията. Глобата е 100лв, а точки няма да ми вземат.
- Pichaga
- Антиспамър №1

- Автомобил: Opel Zafira B
- Двигател: Z19DT
- Контакти:
ако в акта пише 7, 26, а в постановленеието 8, 26 -90% че пада
има неяснота около фактическата обстановка. Същото е при сгрешени членове и алинеи от закона
има неяснота около фактическата обстановка. Същото е при сгрешени членове и алинеи от закона
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
OK
Още едно питане в жалбата към НП да пиша ли каквото съм писал в жалбата към акта или директно да пиша, че има неяснота около фактическата обстановка? Също и задължително ли трябва да съм с адвокат в съда или може и без него?
Още едно питане в жалбата към НП да пиша ли каквото съм писал в жалбата към акта или директно да пиша, че има неяснота около фактическата обстановка? Също и задължително ли трябва да съм с адвокат в съда или може и без него?
Здравейте на всички от един новобранец тук 
Изчетох цялата тема, защото ми беше страшно интересно и най-вече защото днес ми написаха акт за превишение на скоростта с 12 км/ч.
Искаха да ми пишат фиш за 30 лв ... но не се съгласих, защото катаджията ми размахваше радара като пистолет, а съм чувал, че трябва да е неподвижно закрепен за да докаже, че поне е бил насочен в моята посока. Така че сам се отказах от фиша и те ми написаха акт с идеята, че ще го обжалвам (в самия акт също си написах възраженията). Всичко добре, само дето четейки тук, май не мога да обжалвам суми под 50 лв
Някой имал ли е подобен случай?
Също ми е интересен и отказа на съда, който Petrolhead е обещал.
Намерих също информация по темата тук:
http://bgzakoni.com/index.php?option=co ... &Itemid=95
Наказателните постановления са необжалваеми ако с тях е наложена глоба до 50 лв. Все пак има прецедент - съд е разгледал такова дело, жалбоподателят се е позовал на Конвенцията за правата на човека:
"Всяко лице, при решаването на правен спор относно неговите граждански права и задължения или основателността на каквото и да е наказателно обвинение срещу него, има право на справедливо и публично гледане на неговото дело в разумен срок от независим и безпристрастен съд, създаден в съответствие със закона."
А наказателното постановление си е наказателно обвинение.
Това ми се вижда доста сложно, но и аз съм от хората които се борят за правата си докрай.
Изчетох цялата тема, защото ми беше страшно интересно и най-вече защото днес ми написаха акт за превишение на скоростта с 12 км/ч.
Искаха да ми пишат фиш за 30 лв ... но не се съгласих, защото катаджията ми размахваше радара като пистолет, а съм чувал, че трябва да е неподвижно закрепен за да докаже, че поне е бил насочен в моята посока. Така че сам се отказах от фиша и те ми написаха акт с идеята, че ще го обжалвам (в самия акт също си написах възраженията). Всичко добре, само дето четейки тук, май не мога да обжалвам суми под 50 лв
Някой имал ли е подобен случай?
Също ми е интересен и отказа на съда, който Petrolhead е обещал.
Намерих също информация по темата тук:
http://bgzakoni.com/index.php?option=co ... &Itemid=95
Наказателните постановления са необжалваеми ако с тях е наложена глоба до 50 лв. Все пак има прецедент - съд е разгледал такова дело, жалбоподателят се е позовал на Конвенцията за правата на човека:
"Всяко лице, при решаването на правен спор относно неговите граждански права и задължения или основателността на каквото и да е наказателно обвинение срещу него, има право на справедливо и публично гледане на неговото дело в разумен срок от независим и безпристрастен съд, създаден в съответствие със закона."
А наказателното постановление си е наказателно обвинение.
Това ми се вижда доста сложно, но и аз съм от хората които се борят за правата си докрай.
- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Първи удар и греда
Днес бях в КАТ за да получа решението на моето възражение. Госпожата на 13-то гише само ми каза, че е възражението не е прието и да се редя да си взема наказателното постановление
Утре в 8:00 на опашката след това в съда.
Днес бях в КАТ за да получа решението на моето възражение. Госпожата на 13-то гише само ми каза, че е възражението не е прието и да се редя да си взема наказателното постановление
Утре в 8:00 на опашката след това в съда.
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
Marto_Polo написа:OK![]()
колега....всичко което си писал до КАТ преди това ще бъде приложено по делото,като информацията може да прегледаш предварително преди самото дело както и след всяко следващо заседание.
Не е задължително да си с адвокат,важното е да не се притесняваш и да слушаш внимателно какво говори съдията.Сасипи ги !
Успех
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
dangi_ написа:Marto_Polo написа:OK![]()
колега....всичко което си писал до КАТ преди това ще бъде приложено по делото,като информацията може да прегледаш предварително преди самото дело както и след всяко следващо заседание.
Не е задължително да си с адвокат,важното е да не се притесняваш и да слушаш внимателно какво говори съдията.Сасипи ги !
Успех
Ами аз се отказах от обжалването в съда
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
Е ти си знаеш най-добре:)
Ама от поста ти сякаш нещо се притесняваш от господа фарфуите:)
И те са хора бре не хапят.
Жив и здрав !

Ама от поста ти сякаш нещо се притесняваш от господа фарфуите:)
И те са хора бре не хапят.
Жив и здрав !

- vasstop
- Гадфадъ'

- Автомобил: Golf 2 syncro
- Двигател: 1P 1990
- Контакти:
На теб не ти струва нищо да обжалваш, пък ако желаеш да си дадеш 100-те лева - никой няма да ти откаже да ти ги вземе.Marto_Polo написа: Ами аз се отказах от обжалването в съдапросто прецених, че мога да предизвикам бъдещи заяждания от полицайте, които писаха акта и ще се явяват в съда. Ако беше в друг окръг да, ама с местните.... Пък и колега които е обжалвал НП, каза че неговия адвокат се явявал в Перник на такива дела и съдиите подкрепяли в 90% полицията.
Те и на това разчитат - да се откажеш да обжалваш.
Напротив, ако обжалваш после ще те гледат с други очи, друг е въпроса, че трябва да си спазваш закона.
Ако си редовен и не те е страх - обжалвай!
-
Marto_Polo
- Автомобил:
- Двигател:
Ами аз бях решен да обжалвам и написах доста добра жалба използвайки примера на Васко и още няколко изровени от нета, ма след като споделих с 2-3 приятели те ме разубедиха да не си навлека неприятности за в бъдеще. Точки няма да ми взимат (макар че по добре да бяха точки вместо пари). Та вече няма връщане, срока мина. Тази седмица трябва да ги платя тези 100лв и да си взема талона. 
- R@do
- Батето
- Автомобил: Audi 80
- Двигател: ABK 1993
Браво Васе,
браво и на всички колеги за помоща им.
Аз също тръгвам по твоя път и ще го направя дори и само в името да разкарам ония палячовци до съда, както им бях обещал. В общи линии дори съм доволен,че не ми уважиха възражението.
На ден правя по поне 10 нарушения, целият си стаж съм изкарал без акт, само с почерпки, а сега ми написах акт за нещо, което не успях да свърша.
браво и на всички колеги за помоща им.
Аз също тръгвам по твоя път и ще го направя дори и само в името да разкарам ония палячовци до съда, както им бях обещал. В общи линии дори съм доволен,че не ми уважиха възражението.
На ден правя по поне 10 нарушения, целият си стаж съм изкарал без акт, само с почерпки, а сега ми написах акт за нещо, което не успях да свърша.
-
ivelin1476
- Автомобил:
- Двигател:
- dangi_
- Автомобил:
- Двигател:
Спукаи ги !!! И ако има нещо даваи тука да помагаме !

Използваното радарно устройство, показва единствено скоростта, дата и час. Същото не отговаря на изискванията на чл. 165, ал. 2, т. 6 от ЗДвП, според който, устройството трябва да заснема дата, час и регистрационен номер на автомобила.
Искам да кажа че колегата е леко в грешка. Лично прочетох какво пише в закона за движение по пътищата и там е написано, че радара записва час и дата или заснема рег. номер. Да не се подведе някой и да си мисли че си е с правото. Може те вече да са се сетили и да са го поправили, но в момента е така. Но евалата, че си е търсил правата. В нашата държава всички са свикнали да ги мачкат. Браво, наистина да им видиш гадната физиономия,като спечелиш делото е безценно
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”