vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
petkovsky
Черният лебед
Автомобил:
Двигател:

Re: vasstop vs. KAT -> 1:0, НП отпадна!

Мнениеот petkovsky » Пет 10 сеп 2010 17:37

браво Васе и аз преди години минавах по този път но без късмет.

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пон 20 сеп 2010 15:54

Да използвам темата на Васко за следния въпрос - написаха ми акт за превишена скорост с 21км. Аз обжалвах акт в три дневния срок в КАТ, защото мисля, че това беше скоростта на колата която ме изпревари преди патрула. Сега ми излезна НП и в него са написали час на спирането 8.26, а реалния час и часа от акта са 7.26.

Дали има шанс да отпадне в съда заради тази неточност или вероятността е малка и не си струва усилията. Глобата е 100лв, а точки няма да ми вземат.

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Пон 20 сеп 2010 16:19

ако в акта пише 7, 26, а в постановленеието 8, 26 -90% че пада
има неяснота около фактическата обстановка. Същото е при сгрешени членове и алинеи от закона

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 21 сеп 2010 8:33

OK :lol:

Още едно питане в жалбата към НП да пиша ли каквото съм писал в жалбата към акта или директно да пиша, че има неяснота около фактическата обстановка? Също и задължително ли трябва да съм с адвокат в съда или може и без него?

teriray
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот teriray » Пет 24 сеп 2010 0:42

Здравейте на всички от един новобранец тук :)
Изчетох цялата тема, защото ми беше страшно интересно и най-вече защото днес ми написаха акт за превишение на скоростта с 12 км/ч.
Искаха да ми пишат фиш за 30 лв ... но не се съгласих, защото катаджията ми размахваше радара като пистолет, а съм чувал, че трябва да е неподвижно закрепен за да докаже, че поне е бил насочен в моята посока. Така че сам се отказах от фиша и те ми написаха акт с идеята, че ще го обжалвам (в самия акт също си написах възраженията). Всичко добре, само дето четейки тук, май не мога да обжалвам суми под 50 лв :(
Някой имал ли е подобен случай?
Също ми е интересен и отказа на съда, който Petrolhead е обещал.
Намерих също информация по темата тук:
http://bgzakoni.com/index.php?option=co ... &Itemid=95

Наказателните постановления са необжалваеми ако с тях е наложена глоба до 50 лв. Все пак има прецедент - съд е разгледал такова дело, жалбоподателят се е позовал на Конвенцията за правата на човека:
"Всяко лице, при решаването на правен спор относно неговите граждански права и задължения или основателността на каквото и да е наказателно обвинение срещу него, има право на справедливо и публично гледане на неговото дело в разумен срок от независим и безпристрастен съд, създаден в съответствие със закона."
А наказателното постановление си е наказателно обвинение.

Това ми се вижда доста сложно, но и аз съм от хората които се борят за правата си докрай.

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 11 окт 2010 14:11

Първи удар и греда :Mr Green Fun

Днес бях в КАТ за да получа решението на моето възражение. Госпожата на 13-то гише само ми каза, че е възражението не е прието и да се редя да си взема наказателното постановление :banghead:

Утре в 8:00 на опашката след това в съда.

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Пон 11 окт 2010 14:34

Marto_Polo написа:OK :lol:

Още едно питане в жалбата към НП да пиша ли каквото съм писал в жалбата към акта или директно да пиша, че има неяснота около фактическата обстановка? Също и задължително ли трябва да съм с адвокат в съда или може и без него?

колега....всичко което си писал до КАТ преди това ще бъде приложено по делото,като информацията може да прегледаш предварително преди самото дело както и след всяко следващо заседание.
Не е задължително да си с адвокат,важното е да не се притесняваш и да слушаш внимателно какво говори съдията.Сасипи ги !
Успех

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Пон 11 окт 2010 15:25

dangi_ написа:
Marto_Polo написа:OK :lol:

колега....всичко което си писал до КАТ преди това ще бъде приложено по делото,като информацията може да прегледаш предварително преди самото дело както и след всяко следващо заседание.
Не е задължително да си с адвокат,важното е да не се притесняваш и да слушаш внимателно какво говори съдията.Сасипи ги !
Успех

Ами аз се отказах от обжалването в съда :x просто прецених, че мога да предизвикам бъдещи заяждания от полицайте, които писаха акта и ще се явяват в съда. Ако беше в друг окръг да, ама с местните.... Пък и колега които е обжалвал НП, каза че неговия адвокат се явявал в Перник на такива дела и съдиите подкрепяли в 90% полицията.

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Пон 11 окт 2010 15:43

Е ти си знаеш най-добре:)
Ама от поста ти сякаш нещо се притесняваш от господа фарфуите:)
И те са хора бре не хапят.
Жив и здрав !
:Mr Green Fun

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Пон 11 окт 2010 16:09

Marto_Polo написа: Ами аз се отказах от обжалването в съда :x просто прецених, че мога да предизвикам бъдещи заяждания от полицайте, които писаха акта и ще се явяват в съда. Ако беше в друг окръг да, ама с местните.... Пък и колега които е обжалвал НП, каза че неговия адвокат се явявал в Перник на такива дела и съдиите подкрепяли в 90% полицията.
На теб не ти струва нищо да обжалваш, пък ако желаеш да си дадеш 100-те лева - никой няма да ти откаже да ти ги вземе.
Те и на това разчитат - да се откажеш да обжалваш.
Напротив, ако обжалваш после ще те гледат с други очи, друг е въпроса, че трябва да си спазваш закона.
Ако си редовен и не те е страх - обжалвай!

Marto_Polo
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Marto_Polo » Вто 12 окт 2010 8:47

Ами аз бях решен да обжалвам и написах доста добра жалба използвайки примера на Васко и още няколко изровени от нета, ма след като споделих с 2-3 приятели те ме разубедиха да не си навлека неприятности за в бъдеще. Точки няма да ми взимат (макар че по добре да бяха точки вместо пари). Та вече няма връщане, срока мина. Тази седмица трябва да ги платя тези 100лв и да си взема талона. :?

Потребителски аватар
R@do
Батето
Автомобил: Audi 80
Двигател: ABK 1993

Мнениеот R@do » Пет 14 яну 2011 19:55

Браво Васе,
браво и на всички колеги за помоща им.
Аз също тръгвам по твоя път и ще го направя дори и само в името да разкарам ония палячовци до съда, както им бях обещал. В общи линии дори съм доволен,че не ми уважиха възражението.
На ден правя по поне 10 нарушения, целият си стаж съм изкарал без акт, само с почерпки, а сега ми написах акт за нещо, което не успях да свърша.

ivelin1476
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ivelin1476 » Пет 14 яну 2011 20:23

:applause:

Потребителски аватар
dangi_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dangi_ » Пет 14 яну 2011 22:00

Спукаи ги !!! И ако има нещо даваи тука да помагаме !
:drunk

radik90
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот radik90 » Нед 16 яну 2011 1:26

Използваното радарно устройство, показва единствено скоростта, дата и час. Същото не отговаря на изискванията на чл. 165, ал. 2, т. 6 от ЗДвП, според който, устройството трябва да заснема дата, час и регистрационен номер на автомобила.

Искам да кажа че колегата е леко в грешка. Лично прочетох какво пише в закона за движение по пътищата и там е написано, че радара записва час и дата или заснема рег. номер. Да не се подведе някой и да си мисли че си е с правото. Може те вече да са се сетили и да са го поправили, но в момента е така. Но евалата, че си е търсил правата. В нашата държава всички са свикнали да ги мачкат. Браво, наистина да им видиш гадната физиономия,като спечелиш делото е безценно :)

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”