Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Re: Увеличаване на максималната скорост на 140кмч

Мнениеот tisho_psg » Чет 22 дек 2011 23:19

Ами на мен бързаците не ми пречат на пътя.Кефат ме и се заглеждам по тях.Имам си огледала и като видя бързак да ме наближава му правя път да не го бавя човека.
Каква е логиката да ревеш срещу бързаците?
-Че ще те убият ли?-смях в залата.
-Ако не можеш да караш,всички и всичко на пътя ти пречи.Особено бързаците. Много е лесно да се сети човек.Познавам и съм се возил с доста такива шофьори.Те явно и тук са много.
За това намекна и колегата stan4o_mc
stan4o_mc написа:Дядо ми, лека му пръст, спря да си кара колата, когато видя, че съвременното движение няма нищо общо с това на което той е свикнал. Не можа да привикне на натоварването и се отказа. Някои хора очевидно не са забелязали, че от десетилетие вече ограничението на АМ не е 120, а 130. Съвсем нормално е да стане повече. Полша, ако не се лъжа са на 140 на магистрала и 110 или 120 на междуградски. К'во им е? Да са заумирали повече - не са. Проблема никога не е бил в скоростта, а от идиотите на пътя. Бързи, бавни, несъобразителни, егоисти... малоумници. Нека вдигнат максималната, минималната също! Ако може и такси на километър да сложат - най-добре! Поне според мен.

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 22 дек 2011 23:26

Границата от бързаци до безразсъдно шофиращи е много тънка. Много често двете неща вървят ръка за ръка, не мислиш ли? Бързак ли е тоя, дето взема завой със 120 км/ч и влиза в канавката? Или е безразсъдно шофиращ? :Mr Green Fun
Мога да те убедя, че познавам хора, дето карат като калинки на пътя, а са доста големи мастЕри при шофирането и обратно - познавам много бързаци, дето ако стъклото им отзад няма видимост си отварят вратите като правят маневра на заден ход, щото не могат да маневрират с помощта на огледалата mhihi Съгласен ли си с мен или не си?
Не мислиш ли, че е крайно тъпо да спорим за уменията на когото и да било, при все, че не може да се разбере в нета дали ги има или ги няма (уменията де)? Това е все едно двама слепи да спорят кой е по-красив :Mr Green Fun

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Чет 22 дек 2011 23:51

stefan4o написа: Не мислиш ли, че е крайно тъпо да спорим за уменията на когото и да било, при все, че не може да се разбере в нета дали ги има или ги няма (уменията де)? Това е все едно двама слепи да спорят кой е по-красив :Mr Green Fun

Аз не споря с никого.Казах как стоят нещата.Които иска да спори за каквото иска ;)

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Чет 22 дек 2011 23:56

Ясно де, ама на кое отгоре отсичаш и казваш "Ти не си добър шофьор, щото караш бавно?" Само това не успях да разбера в иначе желязната ти логика. Дали 130 или 140 според мен е все тая, пак ще има костенурки, дето пестят гориво, пак ще има нископрелитащи самолети и керванът пак ще си върви :lol:
Все повече се убеждавам,че всички дето реват срещу висока разрешена маскимална скорост не могат да карат!

Наистина не спориш, просто рече и отсече :063:

Потребителски аватар
tisho_psg
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот tisho_psg » Пет 23 дек 2011 0:11

stefan4o написа:Ясно де, ама на кое отгоре отсичаш и казваш "Ти не си добър шофьор, щото караш бавно?" Само това не успях да разбера в иначе желязната ти логика. Дали 130 или 140 според мен е все тая, пак ще има костенурки, дето пестят гориво, пак ще има нископрелитащи самолети и керванът пак ще си върви :lol:
Все повече се убеждавам,че всички дето реват срещу висока разрешена маскимална скорост не могат да карат!

Ей на тва отсичам и ти казвам,че пишеш за трупане на мнения,защото никъде не съм писал "Ти не си добър шофьор, щото караш бавно?" ;)
Сега пак ли не разбра нещо и ще има уточняващи въпроси?

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 23 дек 2011 0:21

tisho_psg написа:
stefan4o написа:Ясно де, ама на кое отгоре отсичаш и казваш "Ти не си добър шофьор, щото караш бавно?" Само това не успях да разбера в иначе желязната ти логика. Дали 130 или 140 според мен е все тая, пак ще има костенурки, дето пестят гориво, пак ще има нископрелитащи самолети и керванът пак ще си върви :lol:

Ей на тва отсичам и ти казвам,че пишеш за трупане на мнения,защото никъде не съм писал "Ти не си добър шофьор, щото караш бавно?" ;)
Сега пак ли не разбра нещо и ще има уточняващи въпроси?

Я си виж пак мнението за ревящите и се уточни със себе си. Убеден ли си, че не могат да карат или не си? Или само си мислиш, че си? Щото аз мисля, че не е задължително щом като си против нещо да те засяга лично задължително. Примерно можеш да изкажеш мнението си. Или не допускаш такъв вариант? Мен грам не ме засяга дали ограничението ще е 130 или 140 км/ч, но пък мога да изкажа мнение относно тоя въпрос. Или и това ми право щеше да ми отнемеш (ако можеше mhihi )?

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 23 дек 2011 0:36

stefan4o написа:Границата от бързаци до безразсъдно шофиращи е много тънка.

част от бързаците са безразсъдно шофиращи, както и част от безразсъдно шофиращите са бързаци.

м/у малоумник и човек с акъла си, няма съпоставка. независимо от скоростта ще има два типа каране- малоумно и разумно. Много жалко че не правиш разлика.

Потребителски аватар
Stivi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Stivi » Пет 23 дек 2011 0:45

Поне по веднъж месечно минавам маршрута Поморие-Правец /възможно най-дългия маршрут с магистрално каране/ и досега не съм имал случай някой от толкова оплюваните "камикадзета" дето летяли със 200 да ме е докарал до "кризисна ситуация" ! Както каза друг колега имам си огледала за обратно виждане и ги ползвам често когато мисля да предприема изпреварване,така разбирам кога някой ме приближава бързо и правя всичко възможно да му освободя пътя или да изчакам с изпреварването за разлика от много други "предпазливо каращи" които ги виждам как изскачат да изпреварят тира пред тях /с разлика в скоростта максимум 20км/ч/ точно когато ги застига засиления,но и тогава никой не е пострадал освен накладките на бързака и майката на "предпазливия" макар и не директно mhihi Да отбележа че на магистралата карам със 130-140 и ми прави впечатление че мнооого малко са колите дето ме изпреварват така че не виждам какво ги бърка някой увеличението на скоростта с 10км/ч като си карат със 110,просто щом си на магистрала гледай по-често в лявото огледало за обратно виждане и няма да имаш проблеми :012:

Последна промяна от Stivi на Пет 23 дек 2011 0:47, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
stefan4o
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 23 дек 2011 0:46

pe6kata написа:
stefan4o написа:Границата от бързаци до безразсъдно шофиращи е много тънка.

част от бързаците са безразсъдно шофиращи, както и част от безразсъдно шофиращите са бързаци.

м/у малоумник и човек с акъла си, няма съпоставка. независимо от скоростта ще има два типа каране- малоумно и разумно. Много жалко че не правиш разлика.

Да, наистина много жалко. В интерес на истината забравих да споделя, че наистина има и бавнокаращи малоумници по пътищата, което автоматично значи, че съм съгласен за двата типа каране. Влизам ти в положение, знам че си от бързаците, които карат разумно :beer
Инак всеки греши, колкото и добра преценка да има върху пътя и ситуацията, в която може да изпадне във всеки един момент. Максимално разрешената скорост няма по никакъв начин да ни застрахова от грешки или пък да ни гарантира липсата на такива.

Последна промяна от stefan4o на Пет 23 дек 2011 0:58, променено общо 3 пъти.

Потребителски аватар
IvailoOo
Автомобил: Audi A4 B7 Avant
Двигател: 2.0TDI 8v 140 BPW

Мнениеот IvailoOo » Пет 23 дек 2011 0:54

Stivi написа:Да отбележа че на магистралата карам със 130-140 и ми прави впечатление че мнооого малко са колите дето ме изпреварват така че не виждам какво ги бърка някой увеличението на скоростта с 10км/ч като си карат със 110

Ей това е. Дори аз с моята дъртата барака на 6-та трудно върви под 120-125км/ч. Нека не забравяне,че има и по-заможни хора.Щом една 10г. кола върви що-годе трудно с тая скорост,какво остава за някоя кола на 1-2г. с двойно повече кубици. Не мога да разбера и защо всички се оплакват от магистралите. Е това е че на места не е в в кой знае какво състояние,но предполагам никой не са го стиснали за гушата да пере със 140 точно там. Прав ли съм!? Като цяло стигам до един извод...всеки гледа неговото си...не го интересува,че не са единствени. Дали със 130 или 140...диваците са си диваци. И на 80км/ч да го направят пак ще има катастрофи.Това е неизбежно.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Пет 23 дек 2011 1:55

Те по цял свят хората са глупаци, та имат ограничения от 110 до 130, ама в страната на бай Ганьо се появява някой "заможен" и край - животът му се проваля заради ограничението от 130, а колата му се дави на 3-та със 129, разбираш ли :screwy

Те тия с amg-тата и сега не карат със 130, какво значение има дали ще стане на 140? Останалите, които бързат, пак си карат със 140. Та в крайна сметка за какво да се вдига границата, че не разбрах mhihi

agent_kowalski
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот agent_kowalski » Пет 23 дек 2011 11:44

колегата tisho_psg не че много често се е случвало да пишем в една тема,но когато се е случвало в 90% от случаите изказванията и разсъжденията са му като на 15 годишен.И ако това не беше форум за автомобили бих си помислил че наистина е на 15.Няма значение на колко е де,сега погледнах че е от Враца или поне така пише.Последния път като бях във Враца ,седя на главаната и пия кафенце и на съседната маса до мен двама младежи си разговарят и единия казва нали как трябва да изкара книжка,а другия съвсем възмутено му казва "аа за какво ти е бе,нали тука ще караш...разбирам да ходиш я до София ,я до Плевен да ти трябва тази книжка,ама за тука за какво ти е?".Та в този ред на мисли нищо не е невъзможно.
Колега tisho_psg не искам да те засегна,нито да те обидя :) Просто ще ти дам идея да помислиш,кое е кофтито на това да се кара вече прекалено бързо,дори да си много добър шофьор.Кофтито е че не си сам на този път.Ако речем че си на писта ок,знаеш си колата ,знаеш пистата,ама на пътя не знаеш зад кой завой какво има.А това че някой много добър примерно 10 години не се е надънил някъде си е до късмет.Точно какви неочаквани ситуации може да изникнат няма да изреждам първо защото ще забравя нещо, и второ нали си шофьор би трябвало да знаеш.И тук идеята е че вече като се надъниш някъде какви са ти шансовете да оцелееш.И не само ти,ами и пътниците ти ,и това в което си се надънил...Приказваш малко повече,ама дано не ти се случва примерно да бутнеш човек и да му стане нещо,защото съм сигурен че ще се обесиш на близкото дърво преди да са дошли кат и линейката.....

azrod
Автомобил: Passat B3 Variant
Двигател: 1.8mi AAM 1993
Контакти:

Мнениеот azrod » Пет 23 дек 2011 12:57

nokiangage написа:Аз тука не виждам никъде 140, явно държави като Австрия, Белгия, Испания и Англия за ба*ти баламите :banghead: :banghead: а ние първенци! :patriot

Това за Англия изобщо да не ти се вЕрва. На магистралата не е 70 mph ограничението. Иначе другите са така ама имай предвид, че голяма част от неглавните им пътища са двупосочни с по една лента. Асфалта и отводняването са перфектни, което много ни куца на нас в България. По средата на осовата линия има светлооразители навсякъде и ако тръгнеш да заспиваш перфектно ще те събуди бабуната преди да влезнеш в насрещното. Който не е бил, не знае как се кара там и че А1 влиза с 6 ленти в северен Лондон и много хора не спазват ограниченията, но те са си решили проблема - където е необходимо speed cameras иначе никога няма да видиш отживелицата - петролка скрита или не да седи и да чака с радар. Пробата за алкохол е единствено по сигнал, че го правиш редовно или при ПТП. И изобщо не е вярно, че не пият докато карат - имаше един шофер идваше поне един ден от седмицата фиркан... Ама много се кефих на моменти когато шефа караше зад автобуса и звъни на мобилния на един от шофьорите - българин и му вика: ти в момента с колко караш ? :applause:
Така че не виждам обосновано сравнение между нас и западните европейски държави - различни са и пътищата, и шофьорите, и обноските им, ако щете и колите им.

Потребителски аватар
pe6kata
VW експерт
VW експерт
Автомобил: passat corrado
Двигател: AAA и АBV turbo

Мнениеот pe6kata » Пет 23 дек 2011 13:42

сега аз ще ти обясня как стоят нещата с бързото каране, щото си карам бързо, да си го кажа... и да не се правя на светец

Карането бързо не е просто да си натиснал педала докрай и да си стиснал волана и да летиш.

Карането бързо е мислене- мислиш 5-10 секунди напред, гледаш да предвидиш всички възможни варианти които могат да се случат във всеки един момент. Колкото повече варианти предвидиш, толкова по-добре- минимизираш шанса за гаф. Мислиш включително и това, какво си мислят другите около теб и какво биха предприели, което повтаря думите ми за предвиждане на варианти.

Карането бързо е съобразяване- не навсякъде можеш да си позволиш да караш бързо, карането е съобразяване с това къде и кога може. Населени места, интензивен трафик, рискови изпреварвания, несъобразяване с пътните условия... и т.н това не е каране, а е пълно безразсъдство. Когато караш бързо, ти се съобразяваш с другите участници от движението, а не те с теб :!:

Карането бързо е усет и умение- да усещаш колата, която управляваш, да знаеш как се държи, какви са и възможностите. Да усещаш кога си на границата.

При карането бързо , сетивата ти са изострени, реакциите също. Не те отпуска, по себе си знам отпускането и монотонността на самия път как притъпяват разни неща.

Карането бързо е отговорност, и то голяма, а не беотговорност, както много хора си мислят.

Карането бързо не е за всеки, достатъчно е да прочетеш начина на разсъждение на даден човек и ти става ясно и за шофьорските му умения.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Имаше преди време една тема, в която се намериха няколко абсолютни тъпака дето не разбраха идеята на това което пиша и стана мазало... Ревете за магистралите като състояние- пак ще се повторя, дано този път няма изопачаване на думите ми, да ме линчуват разни тъпаци и т.н.. Тракия съм я минавал с близо 280км/ч с мотор(повече не можеше този :lol: ). Никакъв проблем. Сега вече се понагъна на Пазарджик и там не става. Но да кажете че състоянието на магистралите като цяло не позволява 140км/ч е абсолютна простотия, незнам в кое измерение сте, но не и в реалността. Не е нормално според мен, един нормално мислещ човек да иска да кара със 140, при положение че навалял половин метър сняг, или се изсипал зверски порой и да реве, че магистралата не става :horror:

Максимално разрешена скрост е едно, разумна и съобразена с пътните условия друго. Ако това нещо разни индивиди не могат да го осмислят... лошо. Тъпак, който неможе да си съобрази скоростта с пътните условия и го ограничава само максимално разрешената... :horror: На пътя има място само като пътник, щото да му дадеш кола е като да дадеш картечница на луд.

Конкретно при карането бързо при мен, щото няма как някой тъпак да не каже, че ще му отнеса колата... и понеже е тъпак и няма да е разбрал по-горе написаното да си спестим и евентуалното четене на морал:

-Когато карам с висока скорост,почти никога не пресвяткам, щото аз съм длъжен да се съобразявам. В самото пресвяткане м/у другото няма нищо лошо, поне аз не го възприемам обидно- заостря вниманието
-Никога няма да има засичане при изпреварване, отнемане на предимства и каквото и да е рисково по отношение не само на мен, но и на другите участницив движението.
-Когато примерно застигна две коли, движещи се една зад друга, винаги намалям, щото винаги допускам, че единия може да тръгне да изпреварва без да погледне в огледалото.
-На път със завои, на завой без видимост, никога няма да си позволя да го мина на ръба, винаги си оставям малко резерв.
-На много малко места въобще мога да си позволя каране на ръба, пътищата не са писти
-МПС-та които си позволям да карам така, позволяват да се кара така!
- И понеже не съм най-бързия, има много по-бързи от мен, винаги си гледам и в огледалото. Нямам спомен някой бързодвижещ се да ме е застрашил, но косите ми са ми ги изправяли разни заспали и некадърни ... водачи.
Толерантен съм, независимо дали карам бързо или бавно.

Бързото каране е едно, безразсъдното е съвсем друго. Безразсъдно може да се кара и бавно и бързо!

Конторлът по пътищата се затяга, хем и по-добре хем и за съжаление. Карането бързо е нарушаване на правилата, но ако се прави, а то се прави масово и винаги ще се прави, то поне нека е с акъла си.

По мое мнение скоростите по магистралите скоро ще се увеличат навсякъде. Майката му е създаване на условия за предотвратяване на ПТП-та, магистралите са най-подходящи за това. Ясно е че при големи скорости, щетите са много по-тежки, но броят на ПТП-тата ще е много по-малък (макар че не съм убеден че на един нормален път, неразчетен за трафика по него, особено и проблемен октъм изпреварване, с 90км/ч като се забиеш челно в насрещно движеща се кола е по-леко, но както и да е )

сори за досадно дългия пост.

Потребителски аватар
Andonov
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Andonov » Пет 23 дек 2011 13:52

pe6kata написа:

Поста ти е дълъг, но изчерпателен. :да:

Аз умишлено не писах до сега в тази толкова безмислена тема, защото от един два разумни поста, друго всичко е помия.

п.с. карам също максимално бързо извънградско (доста колеги го знаят от форума) - това е другата причина за да не пиша по темата.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”