Избор на детско столче за кола?! Инфо и опит. Купено!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

Кое е по-доброто детско столче?!

1.Cangaroo Moni Jr.
8
29%
2.Chipolino Феличе
2
7%
3.Chipolino Домино
3
11%
4.Bertoni F1
14
50%
5.Bertoni Maranello +
1
4%

Общо гласове: 28
Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Re: Избор на детско столче за кола?! Инфо и опит. Купено!

Мнениеот Vlad777 » Вто 02 юли 2024 14:01

Гледах в магазина на Raya Toys Cybex Solution T i-Fix Plus, 15-50 кг. плюсът е, че за разлика от другите модели и то е с такава облицовка от мрежест плат, който подобрява вентилацията. Има и странични опори на горната част, които се разширяват при издължаване на облегалката за по-големи деца до 50 кг.

Друг плюс, който не видях при другите е настройката на облегалката за главата в 3 степени.

Естествено гледах и тестовете на ADAC, където е на 1-во място в теста от 2023 г в категория столчета от 4 до 12 години (ca. 4 bis 12 Jahre)

Някой има ли отзиви от този модел или друг с повече "екстри", който е с не по-ниска оценка от ADAC?

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Вто 02 юли 2024 14:22

Само мен ли ме притеснява да закопчая 15 кг. дете с 3 точковият колан на колата?

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 03 юли 2024 11:59

Установено е, че столчетата трябва да се категоризират по височина на детето, а не по килограми. В случая това е размер от 105 см и видно водещите производители правят предимно такива столчета.

Krikorian
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Krikorian » Сря 10 юли 2024 11:23

Почти всички европейски автомобили след 2001-ва имат. Иначе isofix технологията е разработена от Britax-Romer в съгрудничество с VW и внедрена първо през 1997 г. Естествено не във всички модели първоначално.

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Сря 30 окт 2024 10:08

Vlad777 написа:Гледах в магазина на Raya Toys Cybex Solution T i-Fix Plus, 15-50 кг. плюсът е, че за разлика от другите модели и то е с такава облицовка от мрежест плат, който подобрява вентилацията. Има и странични опори на горната част, които се разширяват при издължаване на облегалката за по-големи деца до 50 кг.

Друг плюс, който не видях при другите е настройката на облегалката за главата в 3 степени.

Естествено гледах и тестовете на ADAC, където е на 1-во място в теста от 2023 г в категория столчета от 4 до 12 години (ca. 4 bis 12 Jahre)

Някой има ли отзиви от този модел или друг с повече "екстри", който е с не по-ниска оценка от ADAC?

Все още не съм купил столчета, ще ми трябват по някое време след нова година. Сега децата са около 100 см и все още си се возят нормално в наличните, които са до 105 см. Подготвям за намаленията около черен петък.

Харесах и това Стол за кола Britax Römer Kidfix Pro i-Size по причина, че има тази система XP PAD, която се закача на колана, както и точка за закачане на колана между краката, което елиминира възможността по-малки деца да е приплъзнат надолу. Някой с отзиви за този модел?

Изображение

milench0
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот milench0 » Сря 30 окт 2024 11:55

Мда намаления ако имаш и амазон прайм акаунт може ти дойде на приятна цена, така мин год стол в бг 1100/1200 до бг с габко и еконт 680 лв

Потребителски аватар
fur1ous
Автомобил:
Двигател: CFMA

Мнениеот fur1ous » Сря 30 окт 2024 14:18

От амазон.де вече има доставка до България на повечето неща, та няма нужда от габко и подобни, което много облекчава нещата.

Потребителски аватар
Kn0cK3r
Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
Двигател: CJXA

Мнениеот Kn0cK3r » Сря 08 яну 2025 15:50

Нека оставя и моите 5ст по темата.
Видях, че малко по-назад в коментарите някой беше попитал за Britax Römer Evolvafix.
Преди няколко дена купих същият модел от Емаг, беше на 400лв и ми се стори далаверка :mhihi , та го поръчах и смених досегашното Chipolino Tourneo 360, което намразих от дъното на душата си, поради причината, че по периферията на столчето, както и по протекторите на коланите имаше кожени елементи от еко/икзуствена кожа и от 1-2г насам кожата се люпи на малки ситни парченца и прави мазало задната седалка.
Ибзрах този модел на Britax, понеже покрива всички възрастови групи.
Твърде рано е да дам обективна оценка за Britax-a, но на пръв поглед е много по-качествено от Chipolino-то, а и естетически стои по-добре в Пасатора :cool

20250106_16282422.jpg

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пон 13 яну 2025 15:53

Интересното при този Britax са коланите, вградени в столчето, което ми се струва плюс, особено за по-малки деца.

Аз в крайна сметка купих още преди повече от месец Cybex Solution T i-Fix Plus, 15-50 кг от Рая Тойс с отстъпка на 450 лв броя, заради нарушена опаковка (кашоните бяха леко скъсани). Все още не съм ги монтирал, но ги избрах заради високата оценка в тестовете, дишащата материя и разширението на облегалката при израстване на детето.

Децата все още не са стигнали 105 см и продължават да се возят в столчетата, които имам (Britax Römer DUALFIX M i-Size) като не бързам, защото смятам, че те са по-подходящи за по-малки деца и ще ги държа до последно.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”