Гледах в магазина на Raya Toys Cybex Solution T i-Fix Plus, 15-50 кг. плюсът е, че за разлика от другите модели и то е с такава облицовка от мрежест плат, който подобрява вентилацията. Има и странични опори на горната част, които се разширяват при издължаване на облегалката за по-големи деца до 50 кг.
Друг плюс, който не видях при другите е настройката на облегалката за главата в 3 степени.
Естествено гледах и тестовете на ADAC, където е на 1-во място в теста от 2023 г в категория столчета от 4 до 12 години (ca. 4 bis 12 Jahre)
Някой има ли отзиви от този модел или друг с повече "екстри", който е с не по-ниска оценка от ADAC?
Избор на детско столче за кола?! Инфо и опит. Купено!
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
Re: Избор на детско столче за кола?! Инфо и опит. Купено!
Само мен ли ме притеснява да закопчая 15 кг. дете с 3 точковият колан на колата?
- Vlad777
- King of the Road
- Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
- Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
- Контакти:
Установено е, че столчетата трябва да се категоризират по височина на детето, а не по килограми. В случая това е размер от 105 см и видно водещите производители правят предимно такива столчета.
Почти всички европейски автомобили след 2001-ва имат. Иначе isofix технологията е разработена от Britax-Romer в съгрудничество с VW и внедрена първо през 1997 г. Естествено не във всички модели първоначално.
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Vlad777 написа:Гледах в магазина на Raya Toys Cybex Solution T i-Fix Plus, 15-50 кг. плюсът е, че за разлика от другите модели и то е с такава облицовка от мрежест плат, който подобрява вентилацията. Има и странични опори на горната част, които се разширяват при издължаване на облегалката за по-големи деца до 50 кг.
Друг плюс, който не видях при другите е настройката на облегалката за главата в 3 степени.
Естествено гледах и тестовете на ADAC, където е на 1-во място в теста от 2023 г в категория столчета от 4 до 12 години (ca. 4 bis 12 Jahre)
Някой има ли отзиви от този модел или друг с повече "екстри", който е с не по-ниска оценка от ADAC?
Все още не съм купил столчета, ще ми трябват по някое време след нова година. Сега децата са около 100 см и все още си се возят нормално в наличните, които са до 105 см. Подготвям за намаленията около черен петък.
Харесах и това Стол за кола Britax Römer Kidfix Pro i-Size по причина, че има тази система XP PAD, която се закача на колана, както и точка за закачане на колана между краката, което елиминира възможността по-малки деца да е приплъзнат надолу. Някой с отзиви за този модел?

-
- Автомобил:
- Двигател:
Мда намаления ако имаш и амазон прайм акаунт може ти дойде на приятна цена, така мин год стол в бг 1100/1200 до бг с габко и еконт 680 лв
- fur1ous
- Автомобил:
- Двигател: CFMA
От амазон.де вече има доставка до България на повечето неща, та няма нужда от габко и подобни, което много облекчава нещата.
- Kn0cK3r
- Автомобил: Passat B8 TSI 280кс R-Line
- Двигател: CJXA
Нека оставя и моите 5ст по темата.
Видях, че малко по-назад в коментарите някой беше попитал за Britax Römer Evolvafix.
Преди няколко дена купих същият модел от Емаг, беше на 400лв и ми се стори далаверка
, та го поръчах и смених досегашното Chipolino Tourneo 360, което намразих от дъното на душата си, поради причината, че по периферията на столчето, както и по протекторите на коланите имаше кожени елементи от еко/икзуствена кожа и от 1-2г насам кожата се люпи на малки ситни парченца и прави мазало задната седалка.
Ибзрах този модел на Britax, понеже покрива всички възрастови групи.
Твърде рано е да дам обективна оценка за Britax-a, но на пръв поглед е много по-качествено от Chipolino-то, а и естетически стои по-добре в Пасатора
Видях, че малко по-назад в коментарите някой беше попитал за Britax Römer Evolvafix.
Преди няколко дена купих същият модел от Емаг, беше на 400лв и ми се стори далаверка

Ибзрах този модел на Britax, понеже покрива всички възрастови групи.
Твърде рано е да дам обективна оценка за Britax-a, но на пръв поглед е много по-качествено от Chipolino-то, а и естетически стои по-добре в Пасатора

- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Интересното при този Britax са коланите, вградени в столчето, което ми се струва плюс, особено за по-малки деца.
Аз в крайна сметка купих още преди повече от месец Cybex Solution T i-Fix Plus, 15-50 кг от Рая Тойс с отстъпка на 450 лв броя, заради нарушена опаковка (кашоните бяха леко скъсани). Все още не съм ги монтирал, но ги избрах заради високата оценка в тестовете, дишащата материя и разширението на облегалката при израстване на детето.
Децата все още не са стигнали 105 см и продължават да се возят в столчетата, които имам (Britax Römer DUALFIX M i-Size) като не бързам, защото смятам, че те са по-подходящи за по-малки деца и ще ги държа до последно.
Аз в крайна сметка купих още преди повече от месец Cybex Solution T i-Fix Plus, 15-50 кг от Рая Тойс с отстъпка на 450 лв броя, заради нарушена опаковка (кашоните бяха леко скъсани). Все още не съм ги монтирал, но ги избрах заради високата оценка в тестовете, дишащата материя и разширението на облегалката при израстване на детето.
Децата все още не са стигнали 105 см и продължават да се возят в столчетата, които имам (Britax Römer DUALFIX M i-Size) като не бързам, защото смятам, че те са по-подходящи за по-малки деца и ще ги държа до последно.
Аз ако мога да се възползвам от темата на колегата.
Принципно столчетата като ги дават по височина, килограми и години - нали водещо би следвало да е килограмите и височината, и по-малко възрастта?
Харесал съм едно столче блъскано от ADAC например Britax Römer Versafix, i-Size, 76-150 см, но там пише от 15 месеца, а малкия върви в горния персентил на растеж. На 4м е 68,5см и 8.3кг. Предполагам по някое време трябва да спре да дърпа и расте толкова бързо, но дефакто долната граница на растеж и килограми ще я покрием много преди тези 15 месеца.
Надявам се не се психирам и правилно разсъждавам и можем да почнем да го ползваме много преди достигане на "минималната възрастова граница". Говорим за период след като вече седи нормално сам, понеже сега имаме на Cybex първото кошче за новородени.
Както и какво ви е мнението за позицията на седене. По посока на движението и такива където могат да се обръщат (грубо казано 360 конфигурация).
При избора на столче за мен лично водещ фактор е дали е блъскано от някоя институция или не. Основно гледам на ADAC тестовете.
Принципно столчетата като ги дават по височина, килограми и години - нали водещо би следвало да е килограмите и височината, и по-малко възрастта?
Харесал съм едно столче блъскано от ADAC например Britax Römer Versafix, i-Size, 76-150 см, но там пише от 15 месеца, а малкия върви в горния персентил на растеж. На 4м е 68,5см и 8.3кг. Предполагам по някое време трябва да спре да дърпа и расте толкова бързо, но дефакто долната граница на растеж и килограми ще я покрием много преди тези 15 месеца.
Надявам се не се психирам и правилно разсъждавам и можем да почнем да го ползваме много преди достигане на "минималната възрастова граница". Говорим за период след като вече седи нормално сам, понеже сега имаме на Cybex първото кошче за новородени.
Както и какво ви е мнението за позицията на седене. По посока на движението и такива където могат да се обръщат (грубо казано 360 конфигурация).
При избора на столче за мен лично водещ фактор е дали е блъскано от някоя институция или не. Основно гледам на ADAC тестовете.
- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Колкото може по дълго детето обърнато назад. Основното е, че главата му тежи повече, а вратът не може да се справи с теглото и дори при рязко спиране главата тръгва напред, пък и не може да се изхлузи от коланите, затова детето назад, до година, година и половина ако може, стига вече да не му става некомфортно заради сгънати в не естествена поза крака
- Vlad777
- King of the Road
- Контакти:
Изглежда като много добър избор, особено с възможността като умалеят коланите на столчето да се ползва и с колана на колата.thanis написа:Britax Römer Versafix, i-Size, 76-150 см
През лятото замених предишния Britax Römer DUALFIX M i-Size със Cybex Solution T i-Fix Plus, 15-50 кг и ми липсват коланите на столчето към днешна дата. Сега децата са почти на 4 и вече са с коланите на колата, но усещам, че с колани на столчето все още би било по-добре, защото сега вече могат да шават, а още не са дорасли. Та в този преходен период е добра опция.
Годините са най-малкия фактор. Важна е височината и килограмите, защото те определят къде се намира торс, глава, колани. То ще си покаже кога му е дошло времето, но докато може да стои в кошчето - най-добре да си бъде там. То е предвидено за малки и крехки бебета, които все още нямат изградена мускулатура.thanis написа:там пише от 15 месеца, а малкия върви в горния персентил на растеж. На 4м е 68,5см и 8.3кг. Предполагам по някое време трябва да спре да дърпа и расте толкова бързо, но дефакто долната граница на растеж и килограми ще я покрием много преди тези 15 месеца.

В самия Бритакс когато са завъртени назад и са сложени в позиция за спане, тя се пада по-хоризонтална и по-приятна за сън.
До последно назад. Това е най-защитената и сигурна позиция.thanis написа:Както и какво ви е мнението за позицията на седене. По посока на движението и такива където могат да се обръщат (грубо казано 360 конфигурация).
П.С. Само да отбележа, че Britax Römer DUALFIX M i-Size 61-105 см е страхотно столче! Моите 2 столчета вече заминаха при едни други близнаци, но ако някой се чуди за столче в този размер - супер стабилно, масивно и функционално е. Единственият му минус е, че не се събира в малки коли.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”