Годишен технически преглед - защо съществува?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
gizito
Автомобил: Passat b3+ 320i e46
Двигател: ABS 1991+ M52B20TU

Re: Годишен технически преглед - защо съществува?

Мнениеот gizito » Чет 29 авг 2024 2:37

valka написа:Е то това с пробега го казаха и в пункта. :Mr Green Fun И аз започвам да се чудя защо съм първа категория, то можело да ме резнат и по километраж. Аз го смених, заради изгорял оборотомер. Такъв имаше тогава, такъв сложих, а именно със 100 000 отгоре. Нали работи, к'во ме грее. Пък вече като ме записаха на ГТП, май няма шанс да сложа такъв на по-малко км, след като в системата им пише 300 000+. :c015

А относно газ-та, колегата на предните страници, едни други локуми разтягаше. Пък пича от видеото, как хубаво нахрани Дунев.

Конкретно за киломеража пак ще има проблем. НЯМА закон който да ти забранява да си обслужваш и ремонтираш автомобила сам. Дунев каза във видеото с МЕГАПАРТС- "Протокол от сервиз..ала-бала". ДА, за газовата бутилка има закон, сервиз, протокол, розов лист. ма за таблота.....айдеее по пързалката. То като се е тръгнало ще почнат и да ни карат да сменяма гуми на 2-3-4 години. И преди някой умник да се обади да поразгледа надълго и нашироко експерименти и тестове. Доказано е че 10 годишна гума(не износена, с много протектор) ПРЕмиум МАРКА пак е по качествена от от чисто нова(Прясно излята тази година) от тез по дето ги пускат по 80-100лв

Последна промяна от gizito на Чет 29 авг 2024 2:46, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
gizito

Мнениеот gizito » Чет 29 авг 2024 2:45

fur1ous написа:Тва нищо не доказва, освен че от пункт до пункт дават различно ЕКО, дори да е минал в същия пункт съм сигурен, че в друг е щял да получи еко 3, а в следващ дори еко 1. Меренето е трагедия и навсякъде дават различно еко и различни стойности.

Пускам само за тези които още следят и не са скивали различни точки на хора, къде как защо кво е.
Иначе както казваш, може би е факт, че ако минеш на различен пунк ще е различно независимо нагоре или надоло(не е добре работата). И все пак да стоим на темата с ГТП-то, а не да се плюнчим ганьовски, евро_гейци, русалки и други.

Потребителски аватар
railfan
Автомобил: Passat B6
Двигател: CBAB 2009

Мнениеот railfan » Чет 29 авг 2024 7:26

gizito написа: То като се е тръгнало ще почнат и да ни карат да сменяма гуми на 2-3-4 години. И преди някой умник да се обади да поразгледа надълго и нашироко експерименти и тестове. Доказано е че 10 годишна гума(не износена, с много протектор) ПРЕмиум МАРКА пак е по качествена от от чисто нова(Прясно излята тази година) от тез по дето ги пускат по 80-100лв

Това с гумите са абсолютни глупости. Предвид, че това е една от най, да не кажа най-важната част от колата, защото все пак през нея контактуваш с настилката - да я търкаляш 10 години, а па ако ще и да е била премиум е абсолютна глупост. Разгледай другите мнения в темите за гуми, а и от опит ти казвам, че полезният живот на гумите, дори в най-високия клас не е повече от 4-5 години или 40-50 хиляди км. (това естествено, ако искаш да си от Safe страната, както се казва Better safe than sorry)

Потребителски аватар
NikMar55
Автомобил: Golf 4
Двигател: TDI 1900 101 к с 2003 г

Мнениеот NikMar55 » Чет 29 авг 2024 10:13

Малко коментари за прегледите и други неволи
https://youtu.be/MeOOMBwdcZQ?si=DbBcjvLGuDQ9lJFu

rld
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот rld » Чет 29 авг 2024 12:16

намерих едно място само да замерят, без да минавам преглед. Температурата на двигателя според тях беше 85, той не минава 80, особено на празен ход. 78 на диагностиката ми. Ламбда коефициента 1.28 при тях, при мен 1,01. Няма да ви казвам какви обороти показваше уреда им. Накрая им хвърлих 10лв и си тръгнах от тези мошеници

Потребителски аватар
jordan17772
Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
Двигател: BCB + CAWB

Мнениеот jordan17772 » Чет 29 авг 2024 12:53

Има такива пунктове, които продължават да шмекеруват с цел да им пуснеш нещо допълнително под масата и да се изкарат видиш ли, ако не сме ние няма да минеш никъде.

Потребителски аватар
gizito

Мнениеот gizito » Чет 29 авг 2024 15:48

railfan написа:
gizito написа: То като се е тръгнало ще почнат и да ни карат да сменяма гуми на 2-3-4 години. И преди някой умник да се обади да поразгледа надълго и нашироко експерименти и тестове. Доказано е че 10 годишна гума(не износена, с много протектор) ПРЕмиум МАРКА пак е по качествена от от чисто нова(Прясно излята тази година) от тез по дето ги пускат по 80-100лв

Това с гумите са абсолютни глупости. Предвид, че това е една от най, да не кажа най-важната част от колата, защото все пак през нея контактуваш с настилката - да я търкаляш 10 години, а па ако ще и да е била премиум е абсолютна глупост. Разгледай другите мнения в темите за гуми, а и от опит ти казвам, че полезният живот на гумите, дори в най-високия клас не е повече от 4-5 години или 40-50 хиляди км. (това естествено, ако искаш да си от Safe страната, както се казва Better safe than sorry)

Ти не ме разбра :mhihi става дума за или нови или на 1-2-3к километра. Никъде не съм казал да 10 години да ги търкаляш, а че просто са стари

Bioside
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Bioside » Чет 29 авг 2024 20:38

Колеги,както и да го тълкуваме това си е откровен фашизъм.Не може за едни нормата да е висока а за други да не се търси катализатор.Тука е двойния аршин и простотиите дето ги мислят.Не може кола на 28г да даде заводски показатели,Като не може минава 1-ва категория и толкоз,а не да се спира от движение.Зорлем ще ни накарат да вземем косите и лопатите и да ги вразумим тези продажници.Няма да се оправим без кюския няма.

"Вече замерванията не са в категорията "опасни", защото ако те влизаха в категорията "опасни", те трябваше да бъдат спирани от движение, а не в 14-дневен срок. Променили са системата и вече не са като "опасни".

И като не са опасни защо ще те спират от движение,а няма да ти дадат по ниска категория срещу което никой няма да има претенции.Все пак не си покрил изискванията.Колите по опасни ли са от горенето на чужди битови отпадъци.И защо постоянно ни се навира под носа правилата и законите на такива джендърски държави дето някои колеги ги смятат за еталон в коването на закони.Закони ама Клавдиеви.

ilkapavlova
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ilkapavlova » Пет 30 авг 2024 7:17

Я ги изброи тези джендърски държави !

Потребителски аватар
jordan17772
Автомобил: Golf IV 105ps + Passat B6 200ps
Двигател: BCB + CAWB

Мнениеот jordan17772 » Пет 30 авг 2024 10:28

ilkapavlova написа:Я ги изброи тези джендърски държави !

Всичката пасмина в Брюксел начело с фон дер Лайен :mhihi

Потребителски аватар
Vlad777
King of the Road
King of the Road
Автомобил: Passat B8 BiTDI 4m CUAA
Двигател: MK2 RP+PG+PB Jetta Coupe+T-Roc
Контакти:

Мнениеот Vlad777 » Пет 30 авг 2024 12:30

Bioside написа:срещу което никой няма да има претенции.

Аз имам претенции, както и доста други хора. icon_idea

Айде баста :lock

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”