нов технически преглед
нов технически преглед
Здравейте на всички!Първоначалния технически преглед ми изтича сега октомври не виждам дата само месеца.Знае ли някой какъв е срока да мина на нов технически преглед.Мисълта ми е да не ме глобят КАТ ако ме спрат тези дни за проверка.Колко време от октомври мога да карам.Благодаря на всички които пишат и са компетентни по въпроса.
-
- Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
- Двигател: CBDC 2010
Аз бях малко закъснял с прегледа тази година и там ми казаха, че сега полицаите гледали не само месеца, а и датата, ако има написана такава. На картончето, което ми дадоха, на обратната страна е написана датата, на която съм минал. Силно препоръчително е да се минава на преглед преди тази дата, защото се заяждали дори и за един ден.
Re: нов технически преглед
Пише ми само месеца 10 и годината-тази -нямам дати значи мисля че до края на октомври трябва да мина.dimo69 написа:Здравейте на всички!Първоначалния технически преглед ми изтича сега октомври не виждам дата само месеца.Знае ли някой какъв е срока да мина на нов технически преглед.Мисълта ми е да не ме глобят КАТ ако ме спрат тези дни за проверка.Колко време от октомври мога да карам.Благодаря на всички които пишат и са компетентни по въпроса.
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
http://law.dir.bg/reference.php?f=n32mts99
Чл. 30, ал. 5
Не пише, че важи до отбелязаната дата. Пише просто, че се попълва датата на прегледа. Т.е. важи до края на месеца.
Чл. 30, ал. 5
(5) (изм.,ДВ,бр.32 от 2003 г., бр.52 от 2005 г.) Когато пътното превозно средство отговаря на изискванията, председателят на комисията издава знак за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС и контролен талон към него с идентични номера, като:
1. записва номера на знака и контролния талон в протокола;
2. определя месеца и годината на следващия преглед чрез перфорация на знака и контролния талон;
3. попълва върху контролния талон регистрационния номер на пътното превозно средство и датата, на която е извършен прегледът;
4. полага върху контролния талон индивидуалния печат за заверка на протоколите и контролните талони за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС;
5. поставя знака в долния ляв ъгъл на предното стъкло на ППС.
Не пише, че важи до отбелязаната дата. Пише просто, че се попълва датата на прегледа. Т.е. важи до края на месеца.
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
niksi написа:Е тези модератори прекаляват вече-колко подобни мнения има въпросния модератор но за него всичко може
от престараване ще ти напиша извадки от правилата на форума:
Забранено е използването на потребителски имена, дублиращи или наподобяващи като произнасяне или изписване съществуващи такива, с изключение на лични имена.
Всички теми които не отговарят на правилата ще бъдат премествани, заключвани и изтривани. Забранява се пускането на теми, в които се иска обяснение от модератор или администратор за заключване, преместване или изтриване на тема или мнение. Такива въпроси се задават чрез Л.С.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”