нов технически преглед

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
dimo69
Автомобил:
Двигател:

нов технически преглед

Мнениеот dimo69 » Вто 30 сеп 2008 13:08

Здравейте на всички!Първоначалния технически преглед ми изтича сега октомври не виждам дата само месеца.Знае ли някой какъв е срока да мина на нов технически преглед.Мисълта ми е да не ме глобят КАТ ако ме спрат тези дни за проверка.Колко време от октомври мога да карам.Благодаря на всички които пишат и са компетентни по въпроса.

GVG
Автомобил: PASSAT B6 2.0 TDI
Двигател: CBDC 2010

Мнениеот GVG » Вто 30 сеп 2008 13:22

Аз бях малко закъснял с прегледа тази година и там ми казаха, че сега полицаите гледали не само месеца, а и датата, ако има написана такава. На картончето, което ми дадоха, на обратната страна е написана датата, на която съм минал. Силно препоръчително е да се минава на преглед преди тази дата, защото се заяждали дори и за един ден.

Потребителски аватар
dimo69
Автомобил:
Двигател:

Re: нов технически преглед

Мнениеот dimo69 » Вто 30 сеп 2008 13:33

dimo69 написа:Здравейте на всички!Първоначалния технически преглед ми изтича сега октомври не виждам дата само месеца.Знае ли някой какъв е срока да мина на нов технически преглед.Мисълта ми е да не ме глобят КАТ ако ме спрат тези дни за проверка.Колко време от октомври мога да карам.Благодаря на всички които пишат и са компетентни по въпроса.
Пише ми само месеца 10 и годината-тази -нямам дати значи мисля че до края на октомври трябва да мина.

GVG

Мнениеот GVG » Вто 30 сеп 2008 14:12

Виж на гърба на картончето, там където е написан рег. номер на колата и VIN - а. Ако няма точна дата, значи трябва да минеш до края на октомври.

Потребителски аватар
Dpop
Автомобил: VW
Двигател:

Мнениеот Dpop » Вто 30 сеп 2008 14:22

GVG написа:Виж на гърба на картончето, там където е написан рег. номер на колата и VIN - а. Ако няма точна дата, значи трябва да минеш до края на октомври.

:да:
е добре де, нали вече са му го написали на човека
mod edit: batmilko

GVG

Мнениеот GVG » Вто 30 сеп 2008 14:56

Е кво толкова, нали аз му го писах. Просто исках да доизясня местоположението на евентуалната дата. Аре сега!
е да де, и аз това казвам!
Всъщност съм едитнал поста на Дпоп, а не твоя!

niksi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksi » Вто 30 сеп 2008 15:49

Ясно си пише:Перфорациите показват годината и месеца за МПС на следващия технически преглед-ако беше необходима и датата щеше да има и перфорация за нея!

niksi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksi » Вто 30 сеп 2008 15:54

Е тези модератори прекаляват вече-колко подобни мнения има въпросния модератор но за него всичко може :evil:
с кое точно се престаравам, че казвам на колегата Дпоп, че няма смисъл да пуска безмислени емотикони от рода на браво, точно така, евала и т.н.???

GVG

Мнениеот GVG » Вто 30 сеп 2008 15:55

Значи при мен са се престарали. До червения правоъгълен печат на пункта са щракнали и печат с датник - 01.09.2008.

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Вто 30 сеп 2008 16:36

niksi написа:Ясно си пише:Перфорациите показват годината и месеца за МПС на следващия технически преглед-ако беше необходима и датата щеше да има и перфорация за нея!

Перфорация на датата няма, НО има печат със същата на гърба и ако не минеш до посочената дата, можеш да бъдеш глобен с право :idea:

niksi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот niksi » Вто 30 сеп 2008 18:27

Този печат или написана с химикал дата на талончето е за регистрация на самия преглед в документацията!Ако има колега с акт за дата и още в сила нека сподели или да ми прати самия номер на лични!Може би има патрули които спекулират за да ги черпите

Потребителски аватар
hooligans
Автомобил: VW Polo Harlekin 1996
Двигател: 1.6 AEE

Мнениеот hooligans » Вто 30 сеп 2008 22:04

аз на майка ми колата я минах 4 месеца след изтичането , проблеми не е имало .... но най-интересното което ме учуди беше че новия преглед ми го написаха за 2 години и пак струва 30 лева :shock

pipi_to
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот pipi_to » Вто 30 сеп 2008 22:34

http://law.dir.bg/reference.php?f=n32mts99

Чл. 30, ал. 5
(5) (изм.,ДВ,бр.32 от 2003 г., бр.52 от 2005 г.) Когато пътното превозно средство отговаря на изискванията, председателят на комисията издава знак за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС и контролен талон към него с идентични номера, като:
1. записва номера на знака и контролния талон в протокола;
2. определя месеца и годината на следващия преглед чрез перфорация на знака и контролния талон;
3. попълва върху контролния талон регистрационния номер на пътното превозно средство и датата, на която е извършен прегледът;
4. полага върху контролния талон индивидуалния печат за заверка на протоколите и контролните талони за периодичен преглед за проверка на техническата изправност на ППС;
5. поставя знака в долния ляв ъгъл на предното стъкло на ППС.

Не пише, че важи до отбелязаната дата. Пише просто, че се попълва датата на прегледа. Т.е. важи до края на месеца.

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Вто 30 сеп 2008 22:55

niksi написа:Е тези модератори прекаляват вече-колко подобни мнения има въпросния модератор но за него всичко може :evil:

от престараване ще ти напиша извадки от правилата на форума:

Забранено е използването на потребителски имена, дублиращи или наподобяващи като произнасяне или изписване съществуващи такива, с изключение на лични имена.

Всички теми които не отговарят на правилата ще бъдат премествани, заключвани и изтривани. Забранява се пускането на теми, в които се иска обяснение от модератор или администратор за заключване, преместване или изтриване на тема или мнение. Такива въпроси се задават чрез Л.С.

Потребителски аватар
petko5
Автомобил: VW Golf 3
Двигател: ААМ

Мнениеот petko5 » Вто 30 сеп 2008 23:04

По принцип е до края на месеца :wink:
Тоест:
Ако предишния преглед е бил на 05 08 2008год, прегледа важи до 31 08 2009 год :wink:
Минеш ли месеца, гориш като факла и никой не може да ти помогне, глобите (ако те хванат), са много сериозни :!:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”