Регистрация и пререгистрация на кола в КАТ София

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Регистрация и пререгистрация на кола в КАТ София

Мнениеот shotik » Пет 21 ное 2008 16:16

Днес 21.11.2008 г. в 6.35 ч. отидох в КАТ за пререгистрация на кола купена в Русе.Наредих се на колоната ,към 7.00 ни пуснаха към двора,дадоха ни листче с напечатан номер и ни разпределиха къде да паркираме по защрихованите места между платната за каналите.На маса под козирката ни дадоха декларация за подпълване ,като служител питаше къде е колата и написваше на кой канал ще се мине и подпечатваше.Попълних я и зачаках.В 7.35 започнаха да ни извикват,защото електронните табла над входа не работеха.Когато ми дойде реда ме насочиха към гише за обработка на документите.От там ми дадоха бланка и в същото помещение на касата платих 8.20 лв.След това ми върнаха личните документи и една бележка за по-късно плащане,а тези за колата останаха при тях за служебно пренасяне до служителите на каналите.Отидох при колата и там след малко време отвориха врата на канала който ми беше определен и служител с документи дойде при мен и ме извика да влизам.На канала прегледаха и свериха номерата на рама и мотора.Отвориха ми врата и ми казаха да паркирам извън каналите пак на щрихованите места ,свалих номерата и отидох отстрани на каналите в нова пристройка.Дадох бележката,платих:
първа квитанция:
свидетелство за регистрация 9.00 лв
такса ползване регистрационни номера 2.00 лв
такса за първична регистрация или пререгистрация 4.00 лв
комисионна 2.00 лв
общо 17.00 лв

втора квитанция :
регистрационни номера 2 бр. 25.00 лв
комисионна 1.00 лв
общо 26.00 лв

трета квитанция:
проверка техн.състояние на автомобила 6.00 лв
комисионна 1.00 лв
общо 7.00 лв

и общо за всичко 50.00 лв

Останах в същото помещение и след 20-25 мин. ме извикаха на гише,където срещу лична карта получих големия и малкия талон,за които се подписах и върнах старите номера.Навън на двора има служители които слагат номерата ,отидох при един от тях ,той взе големия талон ,разбра къде ми е колата и след 2-3 мин. донесе и монтира новите номера.
За всичко платих 58.20 лв. и в 9.15 мин напуснах КАТ след общо 2ч. и 40 мин.
Надявам се написаното от мен да е от полза за тези които им предстои тази процедура.

Потребителски аватар
Adnan
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Adnan » Пет 21 ное 2008 16:42

:да: Евалата на мене ми предстои тази дейност.
Но къде останаха тези дни където се седеше с по един цял ден в КАТ. Не че ми липсват но ако има такава организация евала.

Потребителски аватар
bomber
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот bomber » Пет 21 ное 2008 16:57

И мен ми предстои искам да попитам при пререгистрация проверявят ли се спирачки и газове?

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

пререгистрация

Мнениеот shotik » Пет 21 ное 2008 17:40

На моята кола само номерата свериха,техн.преглед е имала миналия месец,незнам на другите какви проверки са правени,но щом отиваш там си подготви колата както е по закон.

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Съб 22 ное 2008 0:06

И аз бях там тази сутрин за прехвърляне на вече регистрирана в БГ кола. Минахме на канала само със сверяване талончето на техническия. Отварят капака само за да видят номера на рамата....поне при нас така беше :roll:
П.П.:Много бързо минахме :shock :shock :shock , последния път като ходих бях там в 6 00 и си тръгнах в 15 30 :screwy
Като се има предвид, че бяхме 41 номер, очаквах да си откараме до 3-4 следобед :lol:, но цялата процедура приключи за 2 часа. 8)

Потребителски аватар
oreol187
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oreol187 » Вто 25 ное 2008 16:11

е аз имам въпрос за талона от техническия преглед. колата си я купих от пловдив(регистрирана в БГ) и си минах почти същата процедура по регистрацията на автомобила в КАТ-Варна, както описана най-горе от колегата. Никои нищо не ми каза за талона от техническия преглед, дали трябва да се смени(минава преглед колата). на талона има изписани част от VIN номeра на колата, НО и стария регистрационне номер. та въпросът ми е: Трябва ли да се сменя и той?

Потребителски аватар
Persefona
Пололизирана
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Persefona » Вто 25 ное 2008 16:35

Ами колата, която ние регистрирахме беше със сменен номер от ВТ на ЕВ и ние го променихме на СА. mhihi
Като влязохме на канала, номера беше ЕВ, а в талончето пишеше ВТ, но не направиха проблем и сега колата ще се кара така до края на декември.
Ако имаш лепенката на стъклото, която отговаря на талона за техническия, би трябвало да можеш да си караш така до подновяване на прегледа :)

Потребителски аватар
Теодор
Автомобил: Ford Fiesta 6 BMW 325XI
Двигател:

Мнениеот Теодор » Вто 25 ное 2008 17:11

Доколкото знам ако колата е със Софийска рег. при смяна на собственост пак в София даже не е нужно да си с колата, носиш само големия и малкия талон и договора за покупко-продажба, платен данък в общината и граж. отговорност.

Потребителски аватар
oreol187
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот oreol187 » Сря 26 ное 2008 15:31

отидох днес в КАТ-Варна на гишетата където дават новите номера и обясних на дамата за какво ства въпрос. Та тя ми поиска оригиналния договор за покупко продажба и големия талон и талончето за техн. преглед. на талончето на гърба би печат РДВР Варна и написа новия номер на колата!:) това е. явно трябва и това да се коригира, но явно не се следи толкова стриктно!

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”