Днес 21.11.2008 г. в 6.35 ч. отидох в КАТ за пререгистрация на кола купена в Русе.Наредих се на колоната ,към 7.00 ни пуснаха към двора,дадоха ни листче с напечатан номер и ни разпределиха къде да паркираме по защрихованите места между платната за каналите.На маса под козирката ни дадоха декларация за подпълване ,като служител питаше къде е колата и написваше на кой канал ще се мине и подпечатваше.Попълних я и зачаках.В 7.35 започнаха да ни извикват,защото електронните табла над входа не работеха.Когато ми дойде реда ме насочиха към гише за обработка на документите.От там ми дадоха бланка и в същото помещение на касата платих 8.20 лв.След това ми върнаха личните документи и една бележка за по-късно плащане,а тези за колата останаха при тях за служебно пренасяне до служителите на каналите.Отидох при колата и там след малко време отвориха врата на канала който ми беше определен и служител с документи дойде при мен и ме извика да влизам.На канала прегледаха и свериха номерата на рама и мотора.Отвориха ми врата и ми казаха да паркирам извън каналите пак на щрихованите места ,свалих номерата и отидох отстрани на каналите в нова пристройка.Дадох бележката,платих:
първа квитанция:
свидетелство за регистрация 9.00 лв
такса ползване регистрационни номера 2.00 лв
такса за първична регистрация или пререгистрация 4.00 лв
комисионна 2.00 лв
общо 17.00 лв
втора квитанция :
регистрационни номера 2 бр. 25.00 лв
комисионна 1.00 лв
общо 26.00 лв
трета квитанция:
проверка техн.състояние на автомобила 6.00 лв
комисионна 1.00 лв
общо 7.00 лв
и общо за всичко 50.00 лв
Останах в същото помещение и след 20-25 мин. ме извикаха на гише,където срещу лична карта получих големия и малкия талон,за които се подписах и върнах старите номера.Навън на двора има служители които слагат номерата ,отидох при един от тях ,той взе големия талон ,разбра къде ми е колата и след 2-3 мин. донесе и монтира новите номера.
За всичко платих 58.20 лв. и в 9.15 мин напуснах КАТ след общо 2ч. и 40 мин.
Надявам се написаното от мен да е от полза за тези които им предстои тази процедура.

Регистрация и пререгистрация на кола в КАТ София
- shotik
- Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
- Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
- Контакти:
пререгистрация
На моята кола само номерата свериха,техн.преглед е имала миналия месец,незнам на другите какви проверки са правени,но щом отиваш там си подготви колата както е по закон.
- Persefona
- Пололизирана
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
И аз бях там тази сутрин за прехвърляне на вече регистрирана в БГ кола. Минахме на канала само със сверяване талончето на техническия. Отварят капака само за да видят номера на рамата....поне при нас така беше
П.П.:Много бързо минахме
, последния път като ходих бях там в 6 00 и си тръгнах в 15 30
Като се има предвид, че бяхме 41 номер, очаквах да си откараме до 3-4 следобед
, но цялата процедура приключи за 2 часа. 

П.П.:Много бързо минахме

Като се има предвид, че бяхме 41 номер, очаквах да си откараме до 3-4 следобед

- oreol187
- Автомобил:
- Двигател:
е аз имам въпрос за талона от техническия преглед. колата си я купих от пловдив(регистрирана в БГ) и си минах почти същата процедура по регистрацията на автомобила в КАТ-Варна, както описана най-горе от колегата. Никои нищо не ми каза за талона от техническия преглед, дали трябва да се смени(минава преглед колата). на талона има изписани част от VIN номeра на колата, НО и стария регистрационне номер. та въпросът ми е: Трябва ли да се сменя и той?
- Persefona
- Пололизирана
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Ами колата, която ние регистрирахме беше със сменен номер от ВТ на ЕВ и ние го променихме на СА.
Като влязохме на канала, номера беше ЕВ, а в талончето пишеше ВТ, но не направиха проблем и сега колата ще се кара така до края на декември.
Ако имаш лепенката на стъклото, която отговаря на талона за техническия, би трябвало да можеш да си караш така до подновяване на прегледа

Като влязохме на канала, номера беше ЕВ, а в талончето пишеше ВТ, но не направиха проблем и сега колата ще се кара така до края на декември.
Ако имаш лепенката на стъклото, която отговаря на талона за техническия, би трябвало да можеш да си караш така до подновяване на прегледа

- oreol187
- Автомобил:
- Двигател:
отидох днес в КАТ-Варна на гишетата където дават новите номера и обясних на дамата за какво ства въпрос. Та тя ми поиска оригиналния договор за покупко продажба и големия талон и талончето за техн. преглед. на талончето на гърба би печат РДВР Варна и написа новия номер на колата!:) това е. явно трябва и това да се коригира, но явно не се следи толкова стриктно!
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”