Къде да си сложа газовата? Анкета + допитване.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen

В кой автогазсервиз да поставя газовата?

Автогаз сервиз Княжево.
2
18%
Автогаз сервиз Ланди Ренцо - Хаджи Димитър.
9
82%

Общо гласове: 11
Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Къде да си сложа газовата? Анкета + допитване.

Мнениеот Nova » Сря 15 юни 2005 15:23

Здравейте колеги. След поредното поскъпване на бензина вече реших да пльосна 1 газова в звярът ми. Харесал съм 2 сервиза в които са ходили колеги, но се колебая - надявам се да помогнете. Става въпрос за Г2 карбурация.

1-ви вариянт:
Автогаз сервиз Княжево:
Цена на Ланди Ренцо с обикновена бутилка, вакумен изпарител, обикновен ключ - 380 лв.
Цена на Ланди Ренцо с обикновена бутилка, електрически изпарител, ключ с индикация - 420 лв.
Сервиза няма газ-анализатор работи се на ухо (според колеги много добре, но аз имам леки проблеми със сместа и ми се искаше и това да се има напредвид)
Според тях от ключ с индикация няма смисъл защото не показва правилно. Също така вакумния изпарител работи по-добре с карбуратор, но ако реша да сменям колата и да си запазя газовота е по-добре за бъдеща моноинжекция.

2-ри вариянт:
Автораз сервиз на Ланди Ренцо в Хаджи Димитър (този в Младост и мен не ми изкефи)
Цена на Ланди Ренцо с обикновена бутилка, вакумен изпарител, обикновен ключ - 350 лв.
Цена на Ланди Ренцо с обикновена бутилка, електрически изпарител, ключ с индикация - 400 +- 2 лв.
Сервиза разполага с 6 компонентен газанализатор, космичски технологии и прочее :)

И на 2-те места бяха много любезни... адски рядко се случва и съм приятно изненадан.

Колебая се между 2-те места, като разликата от 50 лв. в цената не ме притеснава. Кошншчката си ще я карам поне още 2 години (надявам се).

Всякакви коментари и насоки са добре дошли, особено от хора които са минали през това. Благодаря ви и се надявам, че проучването ще помогне и на други с мойта дилема.

Ще помоля да пишете и кой вариянт смятате за по-добър от 350(380) или 400(420) лв.

Последна промяна от Nova на Сря 15 юни 2005 15:40, променено общо 2 пъти.

Потребителски аватар
scuba
R.I.P. Holy Diver
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот scuba » Сря 15 юни 2005 15:28

aми аз ще ходя в Х.Димитър. След всичките хвалби дето ги хвалеха момчетата.... на там съм се запътил. Събота съм там

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Сря 15 юни 2005 15:50

Моята също я монтираха в Хаджи Димитър - за тях съм гласувал. Доволен съм.

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 15 юни 2005 15:55

Където искаш я слагай, но забрави за вакуумния изпарител... Нищо, че си карбурация.

Потребителски аватар
batmilko
Автомобил: Opel Zafira
Двигател: 1900 CDTI
Контакти:

Re: Къде да си сложа газовата? Анкета + допитване.

Мнениеот batmilko » Сря 15 юни 2005 15:55

Nova написа:1-ви вариянт:Сервиза няма газ-анализатор работи се на ухо
2-ри вариянт:Сервиза разполага с 6 компонентен газанализатор

то май няма за какво да се колебаеш

Потребителски аватар
tyo
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот tyo » Сря 15 юни 2005 16:33

zmej написа:Където искаш я слагай, но забрави за вакуумния изпарител... Нищо, че си карбурация.

zmej я кажи защо така смяташ :D
аз съм с електрически изпарител LOVATO и обикновен ключ,но си сложих 40 литрова бутилка на мястото на резервната гума (14")

п.п. аз съм с карбурация ..... любимия 2Е2 8)

Потребителски аватар
zmej
Автомобил: Audi 8D5 Quattro
Двигател: AJL
Контакти:

Мнениеот zmej » Сря 15 юни 2005 16:39

Практически разликата е, че при електрическия газта ти се пуска от клапан, дето е вързан към ключа газ-бензин, а при вакуумния - от мембрана, дето ти се движи от вакуума във всмукателния колектор.
Най-малкото по-лесно палиш, щото ключа ти пуска газ при контакт (при електрическия), а при вакуумния трябва да направи някой и друг оборот, за да 'тръгне' газта... Пък и мембраните се скапват с времето...
И друго ми се върти в главата - вакуумните да са с по-малко възможности за настройка на сместа (въпреки, че принципно не би трябвало да има разлика) - но може и да не съм прав - то си зависи и от конкретния изпарител.

vento5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vento5 » Чет 16 юни 2005 7:06

Nova, ползвал съм сервиза в Х. Димитър за регулиране налягането след смяна на мембрани-нямам проблем за сега.Не мога да ти кажа дали са добри с газ-анализатора.За Княжево-нямам и идея как са.
Дали да е с вакумен или електрически изпарител-според мен е по-добре електрически, въпреки че можеш да сложиш и вакумен на моно след 2 години :) -само трябва да видиш откъде ще дръпнеш вакум за управлението.
Изпарителят определя и ключа- вакумен с обикновен ключ, а електрически- с ключ които има вградено реле за време(ако колата е на контакт без да работи двигателя след 3 секунди ралето изключва клапана на изпарителя и спира притока на газ към цилиндрите).
По въпроса да има ли индикация ключа или не-може би е по-добре да има.Четох някъде, че въвеждат нови изисквания за АГУ-не знам само дали не са от 2007 г.Задължителна индикация за горивото в бутилката, искат и нови сонди с ел. клапан който спира притока на газ в тръбопровода към изпзрителя.Наличие на два предпазни клапана на бутилката - на 25 и 30 атмосфери.
Може би не е зле първо да потърсиш инфо за да не правиш двойна инвестиция.
Виж тук http://clubs.dir.bg/postlist.php?Board=agu

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Чет 16 юни 2005 8:41

Въпрос към batmilko - това ли е най-важното, в сервиза да има гЪз анализатор? :D
И к'во ако има? Ако човека, дето бачка с него не е много в час или бърза да претупа работата к'во тогава - къде ти е гаранцията, че колата ти е настроена както трябва?

И друго - к'во ти пречи да си сложиш газовата на едно място, а пък като толкова ти е кеф да ходиш да ги я гЪзанализират на друго? :wink: Качеството на монтажа е най-важното, щото го правят само веднъж, а на анализатори после може да ходиш и през ден дет се вика, ако толкова ти е зор. :wink:

Nova, ела да ти покажа газовата, да видиш как са ми я монтирали момчетата, отиди и при vasstop да видиш неговата и тогава сам си прецени. Моята я монтираха близо 5 часа, а неговата 2 - сигурно не е защото са много леви, как мислиш ? :wink:

И друго - послушай zmej - не си слагай вакуумен изпарител. А по въпроса за ключето - там вече к'вото ти кеф, обаче тия с индикация наистина не показват твърде вярно. Най-сигурно си е като напълниш да си занулиш дневния километраж и да се ориентираш по него.

Айде успех и умната. И много безаварийни км. Drive

Потребителски аватар
vasstop
Гадфадъ'
Гадфадъ'
Автомобил: Golf 2 syncro
Двигател: 1P 1990
Контакти:

Мнениеот vasstop » Чет 16 юни 2005 9:23

Както каза Мики все едно е дали ще ти я минат на газ-анализатор или не. Ти винаги можеш да си я провериш и да си я проверяваш колкото искаш след това. Аз съм доволен от моята, Мики е доволен от неговата - решението си е твое. Вече къде ще я сложиш - ако мислиш, че някой от нас го интересува - жестоко се лъжеш. Колата ще си я караш ти и никой няма да ти се скара, където и да си сложиш газовата.
Мога единствено да ти пожелая късмет.

Потребителски аватар
Nova
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Nova » Чет 16 юни 2005 9:39

Благодаря за насоките колеги. Беше ми полезно да се ориентирам какъв вид изпарител и ключ да сложа и съжалявам ако съм довел до дрязги.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”