Golf 3 или Пежо 306

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
chriss
Автомобил: VW MK4
Двигател: ATD PD TDI

Golf 3 или Пежо 306

Мнениеот chriss » Вто 11 апр 2006 7:12

Колеги някой имал ли е Пежо 306. От известно време търся свестен Голф 3, но съм много разочарован няма свястна тройка. Иначе много ми харесват, но всичко което влиза в България е възможно най евтиното купено отвън. А на едно място, където си бях харесал Голф 3, но излезе голям дарак / водих го на човек, който разбира от коли / има много запазено Пежо 306. Човека ме посъветва да взема него / и цената е много по ниска от на Голфа. Обаче не знам с тия френски коли как е. Затова ако някой има впечатления от този модел моля да ги сподели ...
премествам в офф..
mod edit: golfer

Потребителски аватар
alex synchro
Автомобил:
Двигател:

Re: Golf 3 или Пежо 306

Мнениеот alex synchro » Вто 11 апр 2006 8:12

Вземи технически по изправният автомобил. Важно е дали автомобила е потдържан, щото дори и най-здравият автомобил оставен без потдръжка е бита карта.
Иначе с Голфа няма да имаш проблеми относно окачването, докато с Пежото...Лагерите на Торсионите се поразбиват по нашите пътища. Имай предвит че за да смениш каре трябва да го купиш с цялата полуоска! което ще излезе по-скъпо определено...
Пежото е и мааалко по-тесничко вътре :wink:

Потребителски аватар
GodLike
Автомобил: VW Touran
Двигател: CRKB 7DSG Highline
Контакти:

Мнениеот GodLike » Вто 11 апр 2006 9:23

synchro написа:Пежото е и мааалко по-тесничко вътре :wink:

И доста дървено бих добавил :) ( да не се обиждат привържениците на марката) Иначе и аз бих избрал по-поддържантата кола :wink:

Потребителски аватар
PL-16v
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот PL-16v » Вто 11 апр 2006 9:31

Ако пежото е дизел не го зимаи за нищо на света 1во Работи като багер ( В сравнение с голфа ) 2ро Не може да върви грам няма такъв мъртвец 3то Постоянно има некви течове по мотора 4то помпата му е неква ужасна (А не Бош като на голфа )5то мотора му не е добър преебава се и така мога да ти изреждам много единственото по добро нещо е че вози по добре това е база за сравнение между 306 ТDI и Г3 TDI имам трима приятели с такива пежа двамата вече ги продадоха а третия още си го кара щото обича болката :D

Потребителски аватар
zaro
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот zaro » Вто 11 апр 2006 9:31

Аз бих избрал Голфа...... 8)
Пежото ми е много дървено във всяко едно отношение....

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Вто 11 апр 2006 9:43

След като Голф е най-масовия автомобил, не може да не намериш читава кола. Просто се поразтърси малко повече. Колко пари си заделил? Тук във форума имаше да се продават хубави 3-ки за по около 5000лв, вкл и ТД.

Потребителски аватар
vw_golf_2_Memphis
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_golf_2_Memphis » Вто 11 апр 2006 9:46

...

Последна промяна от vw_golf_2_Memphis на Съб 22 яну 2011 18:02, променено общо 1 път.

iwanst
Автомобил:
Двигател:

Пежо

Мнениеот iwanst » Вто 11 апр 2006 9:56

Имал съм 205 това за окачването не е истина страхотия се нещо се троши, шарнирните болтове са някакво цяло рамо за 100 тина лева бяха и се скапват за нула време. Предните лагери се са си като консуматив но наи интересното е задния мост няма много ремонтиране като му се скапят лагерите по торсиона ами смяна с друг.
Но за дизеловият двигател определено не съм съгласен с колегата по горе, определено е доста добър и здрав пали винаги не е много шумен и не съм имал никакви проблеми с двигателя.

Наи малкото даже и VAG се отказва от помпа дюза и минава на комън реил и след 2007 няма да има повече двигатели помпа дюза.

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Re: Пежо

Мнениеот santo_trafficante » Вто 11 апр 2006 10:16

Наи малкото даже и VAG се отказва от помпа дюза и минава на комън реил и след 2007 няма да има повече двигатели помпа дюза.

крайно време беше
:D

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Вто 11 апр 2006 10:16

аз докато търсех кола какво ли не гледах ... и пежо гледах ... 306 1.8 или 1.6 бензин 98-ма .. новата маска демек ... на външен вид са ОК, вътре обаче не ми харесват, добре че имах познати, които ми отвориха очите за цените на поддръжката, което ме отказа. Ще дам само един пример: смяната на ремъците, ролка, филтри, маслата и каквото се сетиш там от основните и задължителни неща - 350 лева, срешу 160 лева при голфа, така че аз спрях да се двоумя :wink:

Потребителски аватар
Pichaga
Антиспамър №1
Антиспамър №1
Автомобил: Opel Zafira B
Двигател: Z19DT
Контакти:

Мнениеот Pichaga » Вто 11 апр 2006 11:25

Пежото, ако е от много доверен човек, който го е поддържал, има може би и повечко екстри-ел. пакет, клима...
Голфа е колата в противен случай :wink:
п.с. то и тука фенове на пежо няма много де :wink:

Потребителски аватар
веселин
Автомобил: SkodaFabia 1 sedan
Двигател: BNM 1.4 TDI-PD 2007
Контакти:

Мнениеот веселин » Вто 11 апр 2006 12:31

Моят съвет е Голф не заради друго а заради по-евтината и лесна техническа поддръжка!Плюс на Пежото освен малко по меката возия са и екстрите,които при Голф надуват цената и малко по-модерния дизайн като интериор и екстериор!Минусите са повече...За всеки случай навести и Пежо форума и поразгледай мненията на соствениците на този модел!От кое са доволни и кое не!

Потребителски аватар
madcap
Кенанския лъв
Автомобил: 1990 VW Golf 2
Двигател: APP turbo
Контакти:

Мнениеот madcap » Вто 11 апр 2006 18:12

веселин написа:.За всеки случай навести и Пежо форума и поразгледай мненията на соствениците на този модел!От кое са доволни и кое не!

Съгласен съм, и си направи сам сметката :wink:

Потребителски аватар
Miki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Miki » Вто 11 апр 2006 19:26

PL-16v написа:Ако пежото е дизел не го зимаи за нищо на света 1во Работи като багер ( В сравнение с голфа ) 2ро Не може да върви грам няма такъв мъртвец 3то Постоянно има некви течове по мотора 4то помпата му е неква ужасна (А не Бош като на голфа )5то мотора му не е добър преебава се и така мога да ти изреждам много единственото по добро нещо е че вози по добре това е база за сравнение между 306 ТDI и Г3 TDI имам трима приятели с такива пежа двамата вече ги продадоха а третия още си го кара щото обича болката :D

Колега, ти имал ли си кола с дизелов двигател на Пежо? Обзалагам се, че не си, иначе нямаше да пишеш глупости.

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Вто 11 апр 2006 19:32

chriss написа: ]
всичко наистина много зависи от това как е подържана една кола но все пак бих те посъветвал да вземеш голфа ,за предпочитане или 1.9Д или ТДИ ,мен нещо не ме кефят тия френски бангий :roll: както казваше дядо ми (французите само за сви**и ги бива за коли НЕ :lol: )

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”