въпрос-купе

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

въпрос-купе

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 08 май 2006 16:40

Понеже ще си купувам ново купе, иска ми се от ГТИ.. :roll:
Та въпроса ми е - може ли да се вкара отвън купе, без да се плаща мито? Или пък да се вкара кола отвън без да се плати мито, и после да се разглоби на части?

Потребителски аватар
Vladko
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vladko » Пон 08 май 2006 17:08

Отговора и на 2та въпроса е не.Ако вкараш купе плащаш мито =80% от нормалното а ако искаш на части трябва да я разглобиш преди да я вкараш.
П.С. и за на части се плаща мито

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 08 май 2006 17:18

Добре, а ако се вкара разглобена колата, колко е митото само за купето, без двигателя? Защото то нали се изчислява на базата на кубатурата.

Потребителски аватар
brabus
R-циклопедист на VW
R-циклопедист на VW
Автомобил: Golf II GTI PB A4 Avant 1.8 TQ
Двигател: 1991 2003
Контакти:

Мнениеот brabus » Пон 08 май 2006 17:33

Когато се внасят купе и двигатели отделно - купето е 80%, а двигателя е 20% от митническата стойност на "автомобила". Но при такъв внос не се признава увехтяване. Т.е купето ще ти го хванат като чисто ново. Поне така беше до миналата година.
П.П. Пичагаааа, къде си?

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 08 май 2006 17:59

А как стои въпроса с документите, и има ли изобщо документално такова нещо като смяна на купе, или всъщност колата е купето, и ако купя купе и сложа моя двигател в него какво се получава? Трябва ли пак да регистрирам в КАТ? Или ще се ползва регистрацията на купето, а двигателя ще е с други документи? Въобще ми е доста мътно откъм правната част... :?

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 08 май 2006 18:17

ACCELERATOR написа:А как стои въпроса с документите, и има ли изобщо документално такова нещо като смяна на купе, или всъщност колата е купето, и ако купя купе и сложа моя двигател в него какво се получава? Трябва ли пак да регистрирам в КАТ? Или ще се ползва регистрацията на купето, а двигателя ще е с други документи? Въобще ми е доста мътно откъм правната част... :?

Задължително през КАТ :wink: Утре приятел на мой приятел ще оглежда Golf 2 GTI с KR мотор, за да го купи за 2000лв.Трябва му само мотора и щял да го слага на купе от Golf 1 :shock Колата била с широките брони, а купето било пребоядисвано преди 2-3 месеца :shock Утре ще видя колко е вярно всичко....

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 08 май 2006 18:23

чудесно, точно такова нещо ми трябва. Интересува ме да е добро и да не е удряно, направо ни свържи с твоя приятел и да мислим нещо. Дори и да не стане с това ГТИ, ще мислим друго - на него му трябва двигателя, а на мен купето :wink:

Макар че за толкова пари ме съмнява, че нито купето ще е добро, нито двигателят.. :roll:

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 08 май 2006 18:48

ACCELERATOR написа:чудесно, точно такова нещо ми трябва. Интересува ме да е добро и да не е удряно, направо ни свържи с твоя приятел и да мислим нещо. Дори и да не стане с това ГТИ, ще мислим друго - на него му трябва двигателя, а на мен купето :wink:

Макар че за толкова пари ме съмнява, че нито купето ще е добро, нито двигателят.. :roll:

Точно :!: И мен силно ме съмнява :wink: Не ми е приятел, както си стоях в сервизчето на мой приятел и си говорим, мина някакъв и каза, че утре ще му докара някъв Голф за да го огледа и да си каже мнението.Впоследствие разбрах, че му трябва само мотора, за да го сложи в единицата, а мотора от единицата щял да го слага в двойката и да я разтиква...но само при условие, че двойката е технически читава, което много ме съмнява, утре ще отида и аз да я огледам....не знам кой би продавал пряснобоядисан читав КР за 2000лв с газова уредба, при условие че ще му вземе със сигурност 3000лв(поне аз така си мисля).В зависимост от това което стане утре ще преценя дали има смисъл да те свързвам с тоя човек, защото ми се стори че не е никак в час какво ще купува...

Потребителски аватар
NovobranecGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот NovobranecGT » Пон 08 май 2006 18:49

На твоето купе какво му има :?:

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 08 май 2006 19:58

Малко се посмачка.. :cry:

Потребителски аватар
nii
Незабравим член
Автомобил: Golf 2 Automatic
Двигател: RP

Мнениеот nii » Пон 08 май 2006 21:44

я дай малко подробности....

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 08 май 2006 22:14

Еми един джуган ми отнесе задницата, странично откъм задната гума. По-подробно не ми се разказва, само че мисля че ще е по-добре да се смени купето, отколкото да се оправя. Не съм много привърженик на тенекеджиите, ако става въпрос за такова нещо. Ще видим колко пари ще ми дадат от каското, дано да няма проблеми.

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Пон 08 май 2006 22:32

Има ли разлика в купетата на ГТИ и нормални Г2?

Потребителски аватар
ACCELERATOR
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот ACCELERATOR » Пон 08 май 2006 22:41

освен в оборудването и окачването - няма.

Потребителски аватар
varkulaka
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот varkulaka » Вто 09 май 2006 7:10

ACCELERATOR написа:А как стои въпроса с документите, и има ли изобщо документално такова нещо като смяна на купе, или всъщност колата е купето, и ако купя купе и сложа моя двигател в него какво се получава? Трябва ли пак да регистрирам в КАТ? Или ще се ползва регистрацията на купето, а двигателя ще е с други документи? Въобще ми е доста мътно откъм правната част... :?

Скоро ми обясняваха някакви нови изменения на закона в който купето се вписва като основно , докато двигателя го водят резервна /заменима/ част. И ако си смениш купето и не минеш през КАТ при проверка и констатация ,че по талон купето не отговаря колата подлежала на конфискация.
Не знам дали е на 100% вярно но си заслужава да се провери да не стане фал

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”