Мога ли да си отворя резервоара без да разбивам ключалката?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мога ли да си отворя резервоара без да разбивам ключалката?

Мнениеот 420 » Чет 12 авг 2010 12:18

Здравейте, леко закъсах в чужбина и се налага да си отключа/разбия ключалката на резервоара. Колата е Голф 1, капачката е като на много коли, нищо особено, но в момента превърта. Чудя се ако вкарам една дебела права отверка какво ще стане, но се боя да не оплескам много ако се наложи евентуално да повикам ключар. Някой може ли да даде съвет? Пробвах и с разни ключове, но не се получава. Ще я разбия в краен случай, но поне да е успешно:) Моля, ако някой има опит, да сподели.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Re: Мога ли да си отворя резервоара без да разбивам ключалката?

Мнениеот my heart iS iCe » Чет 12 авг 2010 12:34

Ако с оригиналният ключ не се отваря капачката няма смисъл да я пробваш да я отваряш, а направо с кози крак я отваряш! Но ако си загубил ключа за отваряне на капачката с една отверка или шперц ще я отвориш с малко повече мотане ! Аз така си заключих ключовете за колата вътре и когато треснах врата колата се заключи сама и със шперц или отверка се отвори с малко повече мъки! Ключарите ги отварят със шперц! А на тази стара кола и сам можеш стига да имаш време! Желая ти късмет!

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 12 авг 2010 12:52

Оригиналните капачки на тези коли са с ключ, който е същия като този на вратите, запалването и жабката. В заключено състояние капачката превърта свободно без да може да се отвърти. За да се отключи, я задържаш с една ръка да не превърта, а с другата хващаш ключа и отключваш. При теб явно ключът не може да зацепи в бравата и да я отключи. Вероятно има счупване на езичето в патронника, което отключва. По някакъв начин трябва да разбиеш ключалката, за да отвориш капачката без да оставяш странични поражения. Само да не помисли някой на улицата, че си крадец, ха-ха. :D
Такива капачки има много по моргите, виждал съм цели сандъци само с капачки, така, че не се коси, ако я счупиш.
Хайде успех! :beer

Потребителски аватар
420
R.I.P. High Roller
Автомобил: Golf Mk1
Двигател: DX

Мнениеот 420 » Чет 12 авг 2010 12:57

Благодаря ви!
Случката е по-друга, изгубих си и двата ключа (капачката изпадна по-късно и още си беше с нейния ключ) и чакам сега резервни. Това с крадеца е смешно, вече веднъж ме помислиха за вандал. Понеже ги загубих някъде около колата и се притесних, че ще я задигнат, отидох и си направих един "имобилайзер" - пирони пред и зад всяка гума :Mr Green Fun Изскочиха да ме хокат веднага:)
И време имам, и нерви, и търпение.. и отвертка:) Чакам едни ключове от приятел и ще ги напъвам, не стане ли, действам по изпитаната система - :076:

Благодаря ви за съветите, ако ходите на Рожен, елате да си кажем наздраве!!

Потребителски аватар
Matematiks
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Matematiks » Пет 13 авг 2010 0:54

чеки чеки,нищо не напъвай сакън :075: (тва сакън е българска дума ама са ни я откраднали за да я ползват в новините на турски) :075:
зимаш,и ръчна дрелка става,зимаш бургия 1,9 мм(купуваш ако нямаш) и на 14-15 милиметра в страни от патрона дупчиш където и да е.Намираш парче тел 2мм дебела,пирон става също(или направо с бургията става) режеш едно парче 2 САНТА mhihi по нашенски..завираш у дупката и въртиш обратно на часовниковата :041: и....гуала...
после да каеш кво е станало :012:
ай успех

за да го обясним научно по шопски,тва са два корпуса,които които в заключено положение се въртят един в друг безконечно,та затва щифта така да се каже помага доста

ако имаш проблеми с контактния ключ пиши да те светнем и там,а вратата се отваря със стоманена тел между колонката и врата бъркаш,закачаш бутона и дРЪпаш нагоре :да:

Пъ Съ-да не ме чака кварталния сабале с пушката пред нас :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”