Масло в компресор на климатик

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Един
Автомобил:
Двигател:

Масло в компресор на климатик

Мнениеот Един » Съб 28 авг 2010 20:04

Наскоро научих, че в компресора на климатика имало масло, което може да се сменя. Въпросите са - колко излиза като цена една доза такова масло и има ли начин да се види нивото му? Нещо взе да ми хлопа и бучи компресора след като се пусне и мисля дали не е спаднало маслото му.

Потребителски аватар
enigma79
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Re: Масло в компресор на климатик

Мнениеот enigma79 » Съб 28 авг 2010 20:25

До колкото знам колега,при зареждане с фреон се добавя първо маслото,така че,фреона и маслото са на едно,при преминаването на фреона по система,той и смазва частите.При теб може и компресора да сдава багажа,най добре отиди на сервиз,или при човек който разбира,за да ти каже какъв ти е проблема :да:

Потребителски аватар
morfei1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот morfei1 » Нед 29 авг 2010 1:51

дам, а при източване машината си дели фреона и маслото. Принципно при зареждането с фреон, би трябвало да си подменят маслото.... ма зависи от майстора и сервиза.

Потребителски аватар
dancing_niki
Скиора
Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
Двигател: CASA

Мнениеот dancing_niki » Нед 29 авг 2010 21:40

Зависи от компресора, някои модели маслото им върви с фреона, а други освен маслото с фреона си имат "картер" който е изолиран от частта на компресора която работи с хладилния агент.

eddyman
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот eddyman » Пон 30 авг 2010 11:10

Доляха ми фреон- около 140 мл. и понеже бях чел в няколко подобни теми, че е хубаво да се смени и маслото на компресора, поисках и тази услуга от майстора. Отговорът, който получих е, че това масло не се сменяло. Дадоха ми като пример маслото в компресора на хладилника и този на домашния климатик, те не се сменят. Какво мислите по този въпрос?

Потребителски аватар
StS
Автомобил: Golf VI
Двигател:
Контакти:

Мнениеот StS » Пон 30 авг 2010 11:23

eddyman написа:Доляха ми фреон- около 140 мл. и понеже бях чел в няколко подобни теми, че е хубаво да се смени и маслото на компресора, поисках и тази услуга от майстора. Отговорът, който получих е, че това масло не се сменяло. Дадоха ми като пример маслото в компресора на хладилника и този на домашния климатик, те не се сменят. Какво мислите по този въпрос?

Питай zfa той ще ти обесни... :Mr Green Fun

Има една секция форумни сервизи - прегледай я внимателно :012:

Потребителски аватар
fox_vt
Автомобил: Seat Toledo
Двигател: AHU 97

Мнениеот fox_vt » Пон 30 авг 2010 21:16

eddyman написа:Доляха ми фреон- около 140 мл. и понеже бях чел в няколко подобни теми, че е хубаво да се смени и маслото на компресора, поисках и тази услуга от майстора. Отговорът, който получих е, че това масло не се сменяло. Дадоха ми като пример маслото в компресора на хладилника и този на домашния климатик, те не се сменят. Какво мислите по този въпрос?

Мдаа то някой казват че и маслото на скоростната кутия издържало целия живот на автомобила амаа.. явно много ръчкаме mhihi mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”