Масло в компресор на климатик
Масло в компресор на климатик
Наскоро научих, че в компресора на климатика имало масло, което може да се сменя. Въпросите са - колко излиза като цена една доза такова масло и има ли начин да се види нивото му? Нещо взе да ми хлопа и бучи компресора след като се пусне и мисля дали не е спаднало маслото му.
- enigma79
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Масло в компресор на климатик
До колкото знам колега,при зареждане с фреон се добавя първо маслото,така че,фреона и маслото са на едно,при преминаването на фреона по система,той и смазва частите.При теб може и компресора да сдава багажа,най добре отиди на сервиз,или при човек който разбира,за да ти каже какъв ти е проблема 

дам, а при източване машината си дели фреона и маслото. Принципно при зареждането с фреон, би трябвало да си подменят маслото.... ма зависи от майстора и сервиза.
- dancing_niki
- Скиора
- Автомобил: VW Touareg V6 TDI Individual
- Двигател: CASA
Зависи от компресора, някои модели маслото им върви с фреона, а други освен маслото с фреона си имат "картер" който е изолиран от частта на компресора която работи с хладилния агент.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Доляха ми фреон- около 140 мл. и понеже бях чел в няколко подобни теми, че е хубаво да се смени и маслото на компресора, поисках и тази услуга от майстора. Отговорът, който получих е, че това масло не се сменяло. Дадоха ми като пример маслото в компресора на хладилника и този на домашния климатик, те не се сменят. Какво мислите по този въпрос?
- StS
- Автомобил: Golf VI
- Двигател:
- Контакти:
eddyman написа:Доляха ми фреон- около 140 мл. и понеже бях чел в няколко подобни теми, че е хубаво да се смени и маслото на компресора, поисках и тази услуга от майстора. Отговорът, който получих е, че това масло не се сменяло. Дадоха ми като пример маслото в компресора на хладилника и този на домашния климатик, те не се сменят. Какво мислите по този въпрос?
Питай zfa той ще ти обесни...

Има една секция форумни сервизи - прегледай я внимателно

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
eddyman написа:Доляха ми фреон- около 140 мл. и понеже бях чел в няколко подобни теми, че е хубаво да се смени и маслото на компресора, поисках и тази услуга от майстора. Отговорът, който получих е, че това масло не се сменяло. Дадоха ми като пример маслото в компресора на хладилника и този на домашния климатик, те не се сменят. Какво мислите по този въпрос?
Мдаа то някой казват че и маслото на скоростната кутия издържало целия живот на автомобила амаа.. явно много ръчкаме

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”