Дайте съвет за автомобил ............
-
- Автомобил:
- Двигател:
Дайте съвет за автомобил ............
Мисля да купувам тия дни голяма семейна кола.Двоумя се между Мерцедес Е клас 2001 г дизел и Ситроен С5 2003 г дизел, дайте съвети и впечатления ,някой ако е карал. 

-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Дайте съвет за автомобил ............
Аз бих взел Ситроена! Първо е по-нов и второ не си падам по автомобили със задно
P.S. А защо не си вземеш Пасат или Ауди А4 или А6
?

P.S. А защо не си вземеш Пасат или Ауди А4 или А6

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
светослав стоянов написа:Мисля да купувам тия дни голяма семейна кола.Двоумя се между Мерцедес Е клас 2001 г дизел и Ситроен С5 2003 г дизел, дайте съвети и впечатления ,някой ако е карал.
Доста мерцедесови дизели съм карал (и преди, и след 2001 производство) и само хубави неща мога да кажа.
Пък и мерцедесите си имат детски болести ама нещо ми направи много добро впечатлени. Една Ц класа същия набор и се баше развалил мигача в десния фар. Компа като усети че не мига почва да кара десния фар за мъгла да мига

Пък един финландец ми разправя, че на жена му на C3-ката разглобили половината кола отпред в оторизиран сервиз за да сменят крушката на късите

Последна промяна от radi_nrj на Пон 06 сеп 2010 13:02, променено общо 1 път.
- vw_manqk
- Автомобил:
- Двигател:
Колега няма какво да се чудиш,неможеш да сравняваш мерцедес и ситруен направо скачай на е класата няма да съжаляваш. 

- Bai Sando
- Автомобил: Audi A 3
- Двигател: 2000 TDI 2006г
Взимай мерцала без да се занимаваш с французойки 

- mitov_tdi
- Автомобил:
- Двигател:
С две ръце съм за Ситроена!
- cenitel
- Автомобил:
- Двигател:
Според мен погледни кой с каква подръжка е и провери в някой от форумите за евентуални проблеми.Все пак да нови коли са, но колите след 2000 година си дават проблеми между 5 и 7 година.Избора е твой честно казано като возия,екстри нямат голяма разлика.
Последна промяна от cenitel на Пон 06 сеп 2010 16:44, променено общо 1 път.
- tdi fen
- Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
- Двигател: TDI AGR
дизелов мерцедес
това е страхотна кола но за подръжката и ще трябва да отделяш солидни финанси
дизелов ситроен
имам само лоши впечатлени от френските дизели и по-точно от HDI иначе с5 има страхотна возия но по-добре помисли за бинзинов двигател

дизелов ситроен

- CESC
- Автомобил: B8 Variant
- Двигател: TDI
- Контакти:
Колегата пита за Е клас, а Вие му говорите за Ц
. Трябва да се уточни кой Мерц има предвид w210 или w211 

- Petrolhead
- Автомобил:
- Двигател:
светослав стоянов написа:Мисля да купувам тия дни голяма семейна кола.Двоумя се между Мерцедес Е клас 2001 г дизел и Ситроен С5 2003 г дизел, дайте съвети и впечатления ,някой ако е карал.
най-добре дачия сандеро.
как се двоумиш хич не ми е ясно. ситроена изобщо не е в категорията на мерцедеса, да не говорим че май не е в категорията на колите като цяло.
- group®
- Темерут
- Автомобил: Passat B8 Alltrack
- Двигател: DFCA
За тези ситрони точно имаше няколко реда в предпоследния Ауто билд
с две думи се казваше - "само за любители на марката"
била проблемна, особенно дизела
с две думи се казваше - "само за любители на марката"
била проблемна, особенно дизела

При така поставен въпрос Мерцедеса е твоят автомобил. Хората са го казали "Автомобилите са два - Мерцедес и всички останали", естествено и РЕСПЕКТ и към нашата марка.
Най-малкото при продажба винаги ще си държи цена, тия ситроени след някоя друга година ще станат "5 за лев".
Най-малкото при продажба винаги ще си държи цена, тия ситроени след някоя друга година ще станат "5 за лев".
- wnaso
- Автомобил:
- Двигател:
Целия свят го зае и колегата го е написал "Автомобилите са два - Мерцедес и всички останали", няма как да се сравнява нещо несравнимо ,откъдето и да го погледнеш ,дори и от към цена като нови и на старо разликата е най малко три пъти (300%).Отрицателните мнения за Мерцедес са на хора които или никога не са притежавали ,или са попадали на някоя кола скъсана от каране с върнат километраж и купена за жълти стотинки.А за подръжката има едно правило ,който няма пари за такава не си купува Мерцедес.
"Колегата пита за Е клас, а Вие му говорите за Ц . Трябва да се уточни кой Мерц има предвид w210 или w211"
Колегата е писал година ,което ще рече фейса на w210.А за моторите на това купе (220,270,320 ЦДИ)мога да кажа само хубави неща ,много вървящи и изключително икономични ,с уточнението че при покупка човек трябва да си отваря очите за истинска кола ,по възможност закупена директно от Германия, че тук повечето с на по 100 000 от реални 5-600 000.
Малко се увлякох но дано съм бил полезен.
Успех
"Колегата пита за Е клас, а Вие му говорите за Ц . Трябва да се уточни кой Мерц има предвид w210 или w211"
Колегата е писал година ,което ще рече фейса на w210.А за моторите на това купе (220,270,320 ЦДИ)мога да кажа само хубави неща ,много вървящи и изключително икономични ,с уточнението че при покупка човек трябва да си отваря очите за истинска кола ,по възможност закупена директно от Германия, че тук повечето с на по 100 000 от реални 5-600 000.
Малко се увлякох но дано съм бил полезен.
Успех

Забравих да допиша скоро гледах един клип, не мога да го намеря в момента, попаднах на него случайно - тест на лек автомобил Мерцедес с 2700куб.см двигател(дизел май беше, то не може и да е бенц де) на равна писта с постоянна скорост даде разход... 4,7. 

- santo_trafficante
- Автомобил:
- Двигател:
velinsl написа:Забравих да допиша скоро гледах един клип, не мога да го намеря в момента, попаднах на него случайно - тест на лек автомобил Мерцедес с 2700куб.см двигател(дизел май беше, то не може и да е бенц де) на равна писта с постоянна скорост даде разход... 4,7.
Нали се сещаш че това в Бг. няма как да стане

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”