Дайте съвет за автомобил ............

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
светослав стоянов
Автомобил:
Двигател:

Дайте съвет за автомобил ............

Мнениеот светослав стоянов » Пон 06 сеп 2010 11:40

Мисля да купувам тия дни голяма семейна кола.Двоумя се между Мерцедес Е клас 2001 г дизел и Ситроен С5 2003 г дизел, дайте съвети и впечатления ,някой ако е карал. :beer

BG_POLICE
Автомобил:
Двигател:

Re: Дайте съвет за автомобил ............

Мнениеот BG_POLICE » Пон 06 сеп 2010 11:45

Аз бих взел Ситроена! Първо е по-нов и второ не си падам по автомобили със задно :)

P.S. А защо не си вземеш Пасат или Ауди А4 или А6 :) ?

Потребителски аватар
radi_nrj
Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
Двигател: AEL ALH

Мнениеот radi_nrj » Пон 06 сеп 2010 12:14

светослав стоянов написа:Мисля да купувам тия дни голяма семейна кола.Двоумя се между Мерцедес Е клас 2001 г дизел и Ситроен С5 2003 г дизел, дайте съвети и впечатления ,някой ако е карал. :beer

Доста мерцедесови дизели съм карал (и преди, и след 2001 производство) и само хубави неща мога да кажа.

Пък и мерцедесите си имат детски болести ама нещо ми направи много добро впечатлени. Една Ц класа същия набор и се баше развалил мигача в десния фар. Компа като усети че не мига почва да кара десния фар за мъгла да мига :shock (хитро и не много сложно). Оказа се нагорял контакт - крушката на мигача се вади с цокъла от, който стърчат 2 клеми, които като се монтира крушката с цокъла опират в тоководещите шини в фара. Явно някой се е опитвал да сменя крушка и е изкривил едната в последствие имаше в/у нея 3мм нагар. Вкарахме колата в Балкан стар и очакваме да ни кажат, че ще сменят фара ама нъцки. Разглобили фара, подменили тоководещите щини и цокъла и накрая сметката 60 и нещо лв с труда :applause:

Пък един финландец ми разправя, че на жена му на C3-ката разглобили половината кола отпред в оторизиран сервиз за да сменят крушката на късите :applause:

Последна промяна от radi_nrj на Пон 06 сеп 2010 13:02, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
vw_manqk
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vw_manqk » Пон 06 сеп 2010 12:46

Колега няма какво да се чудиш,неможеш да сравняваш мерцедес и ситруен направо скачай на е класата няма да съжаляваш. :beer

Потребителски аватар
Bai Sando
Автомобил: Audi A 3
Двигател: 2000 TDI 2006г

Мнениеот Bai Sando » Пон 06 сеп 2010 13:55

Взимай мерцала без да се занимаваш с французойки :wink:

Потребителски аватар
mitov_tdi
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот mitov_tdi » Пон 06 сеп 2010 14:27

С две ръце съм за Ситроена!

Потребителски аватар
cenitel
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cenitel » Пон 06 сеп 2010 14:44

Според мен погледни кой с каква подръжка е и провери в някой от форумите за евентуални проблеми.Все пак да нови коли са, но колите след 2000 година си дават проблеми между 5 и 7 година.Избора е твой честно казано като возия,екстри нямат голяма разлика.

Последна промяна от cenitel на Пон 06 сеп 2010 16:44, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
tdi fen
Автомобил: Skoda Octavia 1U Renault Clio
Двигател: TDI AGR

Мнениеот tdi fen » Пон 06 сеп 2010 15:28

дизелов мерцедес :да: това е страхотна кола но за подръжката и ще трябва да отделяш солидни финанси mhihi
дизелов ситроен :не: имам само лоши впечатлени от френските дизели и по-точно от HDI иначе с5 има страхотна возия но по-добре помисли за бинзинов двигател

Потребителски аватар
CESC
Автомобил: B8 Variant
Двигател: TDI
Контакти:

Мнениеот CESC » Пон 06 сеп 2010 15:32

Колегата пита за Е клас, а Вие му говорите за Ц :roll: . Трябва да се уточни кой Мерц има предвид w210 или w211 :idea:

Потребителски аватар
Petrolhead
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Petrolhead » Пон 06 сеп 2010 17:57

светослав стоянов написа:Мисля да купувам тия дни голяма семейна кола.Двоумя се между Мерцедес Е клас 2001 г дизел и Ситроен С5 2003 г дизел, дайте съвети и впечатления ,някой ако е карал. :beer

най-добре дачия сандеро.

как се двоумиш хич не ми е ясно. ситроена изобщо не е в категорията на мерцедеса, да не говорим че май не е в категорията на колите като цяло.

Потребителски аватар
group®
Темерут
Автомобил: Passat B8 Alltrack
Двигател: DFCA

Мнениеот group® » Пон 06 сеп 2010 18:32

За тези ситрони точно имаше няколко реда в предпоследния Ауто билд
с две думи се казваше - "само за любители на марката"
била проблемна, особенно дизела :roll:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Пон 06 сеп 2010 18:57

При така поставен въпрос Мерцедеса е твоят автомобил. Хората са го казали "Автомобилите са два - Мерцедес и всички останали", естествено и РЕСПЕКТ и към нашата марка.
Най-малкото при продажба винаги ще си държи цена, тия ситроени след някоя друга година ще станат "5 за лев".

Потребителски аватар
wnaso
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот wnaso » Вто 07 сеп 2010 17:45

Целия свят го зае и колегата го е написал "Автомобилите са два - Мерцедес и всички останали", няма как да се сравнява нещо несравнимо ,откъдето и да го погледнеш ,дори и от към цена като нови и на старо разликата е най малко три пъти (300%).Отрицателните мнения за Мерцедес са на хора които или никога не са притежавали ,или са попадали на някоя кола скъсана от каране с върнат километраж и купена за жълти стотинки.А за подръжката има едно правило ,който няма пари за такава не си купува Мерцедес.
"Колегата пита за Е клас, а Вие му говорите за Ц . Трябва да се уточни кой Мерц има предвид w210 или w211"
Колегата е писал година ,което ще рече фейса на w210.А за моторите на това купе (220,270,320 ЦДИ)мога да кажа само хубави неща ,много вървящи и изключително икономични ,с уточнението че при покупка човек трябва да си отваря очите за истинска кола ,по възможност закупена директно от Германия, че тук повечето с на по 100 000 от реални 5-600 000.
Малко се увлякох но дано съм бил полезен.
Успех :да:

Потребителски аватар
velinsl
Автомобил: B3 ---B4
Двигател: ABS --- 1Z

Мнениеот velinsl » Вто 07 сеп 2010 18:29

Забравих да допиша скоро гледах един клип, не мога да го намеря в момента, попаднах на него случайно - тест на лек автомобил Мерцедес с 2700куб.см двигател(дизел май беше, то не може и да е бенц де) на равна писта с постоянна скорост даде разход... 4,7. :да:

Потребителски аватар
santo_trafficante
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот santo_trafficante » Вто 07 сеп 2010 19:09

velinsl написа:Забравих да допиша скоро гледах един клип, не мога да го намеря в момента, попаднах на него случайно - тест на лек автомобил Мерцедес с 2700куб.см двигател(дизел май беше, то не може и да е бенц де) на равна писта с постоянна скорост даде разход... 4,7. :да:

Нали се сещаш че това в Бг. няма как да стане :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”