Mitsubishi Space Star, малко инфо от запознати

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
blinder
Автомобил:
Двигател:

Mitsubishi Space Star, малко инфо от запознати

Мнениеот blinder » Пон 13 сеп 2010 14:24

Колеги спрял съм на този мини ван.
Гледам само бензинови мотори.За 1.3 16В, вече се отках.
Абе доста четох, но знам че и тук има разбирачи и ще се радвам на мнения различни от форума на mitsubishi, все пак знам как си се хвалят VW тук mhihi
Разкажете ми за окачване, консумативи и части как са цените.
Благодаря предварително.

Потребителски аватар
produxan
Автомобил:
Двигател:

Re: Mitsubishi Space Star, малко инфо от запознати

Мнениеот produxan » Пон 13 сеп 2010 17:55

Един приятел кара DiD мотора дизел не знам 1.9 или е или 2.0 102 коня много доволен върви си прилично гори 5 извън града на климатик за подражка нищо не мога да ти кажа но удобна кола :)

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Пон 13 сеп 2010 19:51

Както вече казах, почти не се интересувам от дизеловите мотори, даже изобщо.
Ако някой има мнение за 1.6;1.8 и 1.8 GDI.

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Пон 13 сеп 2010 19:52

Ако мислиш да слагаш газ те съветвам да забравиш за GDI моторите mhihi .

Потребителски аватар
darsiman
Автомобил: VW PASSAT 1.8
Двигател: ABS 1992

Мнениеот darsiman » Пон 13 сеп 2010 19:56

Да не отварям нова тема(извинявам се на автора предварително :beer ),та мене ме интерисува за спейс вагон информация.

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 14 сеп 2010 13:20

За двигателите се ориентирах горе-долу.
За газта на GDIто ясно mhihi
Повече се интересувам от "кекави" места.
Цени на части, ако някой има познат в магазин за части да разпита, защото на мен ми е най-лесно да звънна някъде, ама се поставям на мястото на продавач-консултанта какво ще му е като питам - "ъм съеденителя колко е", "свещите колко струват", "амортисьорите?".
Затова се допитвам тук, защото съм чел теми за даване на информация за много други модели и марки различни от VW.

Благодаря :bowdown

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 14 сеп 2010 15:08

Имай предвид че GDI има много странен начин на работа и недай си боже една центровка да му се наложи, двойните карбс са детска игра сравнение с него. От митсубиши клуба знам че имат един човек който наистина ги разбира... някъде към Плевен mhihi Иначе като разход и въртящ момент е сигурно най-добрия атмосферен бензин. А 1,3 е много читав мотор бтв, предполагам че няма да се ръчкаш с минивана тъй че...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Вто 14 сеп 2010 15:22

hooligan_sk написа:Имай предвид че GDI има много странен начин на работа и недай си боже една центровка да му се наложи, двойните карбс са детска игра сравнение с него. От митсубиши клуба знам че имат един човек който наистина ги разбира... някъде към Плевен mhihi Иначе като разход и въртящ момент е сигурно най-добрия атмосферен бензин. А 1,3 е много читав мотор бтв, предполагам че няма да се ръчкаш с минивана тъй че...

Да някъде към Пловдив, обаче, което си ей тук наблизо mhihi
1.3 сигурно е читав, ама все пак искам да се движа :roll: Не ми се мисли с клима и натоварен докЪт набере :( Никога не е излишно да имаш запас от енергия...опа мощ mhihi
Не съм карал 1.3 16в и наистина горното ми мнение незнам колко е вярно, но ако някой знае да казва как е.

Потребителски аватар
hooligan_sk
Модератор
Модератор
Автомобил: GLC X254 + Golf MKV GTI
Двигател: EA113

Мнениеот hooligan_sk » Вто 14 сеп 2010 16:59

blinder написа:
hooligan_sk написа:Имай предвид че GDI има много странен начин на работа и недай си боже една центровка да му се наложи, двойните карбс са детска игра сравнение с него. От митсубиши клуба знам че имат един човек който наистина ги разбира... някъде към Плевен mhihi Иначе като разход и въртящ момент е сигурно най-добрия атмосферен бензин. А 1,3 е много читав мотор бтв, предполагам че няма да се ръчкаш с минивана тъй че...

Да някъде към Пловдив, обаче, което си ей тук наблизо mhihi
1.3 сигурно е читав, ама все пак искам да се движа :roll: Не ми се мисли с клима и натоварен докЪт набере :( Никога не е излишно да имаш запас от енергия...опа мощ mhihi
Не съм карал 1.3 16в и наистина горното ми мнение незнам колко е вярно, но ако някой знае да казва как е.

Комшията ме е возил във въпросния ван с 1,3 и поне от гледна точка на пътник не е по-бавно от 1,8 АБС примерно, не е мъртвеца който обещава кубатурата :да:

Потребителски аватар
Nafta
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Nafta » Вто 14 сеп 2010 17:18

И все пак, кола веднъж се купува, търси по-голям обем да не си биеш главата като мен.
Между 1.8 и 2.0 на Опел взех 1.4 :banghead: :D

Потребителски аватар
batko_miro
Автомобил: VW Golf
Двигател: CHGA 2010

Мнениеот batko_miro » Вто 14 сеп 2010 22:01

Не са особено скъпи частите, по спомен за ходовата част:
биалетка - 25-26 лв;
шарнир по около 22-23 лв;
амортисьори 80-90 лв заден, предни по около 140 лв, заксовете минаваха 200 лв за брой май mhihi ;
задни носачи по 75-80 лв, предни по около 150;
буфери, прашници са долу горе същите цените като за други автомобили, стига да намериш това което ти трябва ;) .
По мотора, на повечето японци гарнитурата на главата им е метална. Там се движиш между 80-120 кинта за истинска. Ама си зависи от мотора де, срещал съм метална гарнитура за над 200 :horror: .
По колекторите гарнитурките също се намират на нормални цени, само си умножаваш по 2 ако има металика и там mhihi .
Ремъци, ролки, филтри:
Ангренажен от 35 до към 60-65, в зависимост от мотора и марката на ремъка, някои от дизеловите мотори мисля че даже са с по 2 ангренажни(+ 1 за балансиращ вал).
Ролки - обтяжни от 40-45 до към 100 лева, пак зависи от мотора и каква марка ролка ще си избереш. Паразитни по към 30-на до 50 лв.
Цените на филтрите са идентични с на другите марки коли - маслен до 10 лв, горивен - 15-25 лв, въздушния и той е до към 20 лв, стига да не е няква изкецана полукръгла изпъкнала елипса с 8 ексцентрични дупки по краищата mhihi mhihi mhihi
Абе общо взето, нормални са цените за части, стига да ги намериш.
На твое място бих избрал точно този, 1.8 гди мотор. Няма смисъл да се газифицира, а и много върви по данни на клиенти. Ако се разровиш в чичи(гугъл), ще намериш доста полезна и интересна информация за тия мотори.

ПП:Тия цени аз съм си ги вадил преди време като се бях запалил да търся гди.
ПП2: :drinking:

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 15 сеп 2010 17:48

В Митсубиши форума не мисля че ще спестят слабите места и минусите.. дори може да те откажат :mrgreen: - питай си и там ако не си. Но да попаднеш на читаво GDI :banghead: ...

Потребителски аватар
IANSTO
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот IANSTO » Сря 15 сеп 2010 18:02

dj_tuhla написа:В Митсубиши форума не мисля че ще спестят слабите места и минусите.. дори може да те откажат :mrgreen: - питай си и там ако не си. Но да попаднеш на читаво GDI :banghead: ...

И аз така мисля .

Аз съм карал двуврато пининче с 1.8 ГДИ и да ти кажа , че с пуснат климатик въобще го нямаше . А ако спейс стара е това за което си мисля (от рода на шарана) то 1.3 двигателя няма да му е достатъчен .
Поздрави

Потребителски аватар
dj_tuhla
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dj_tuhla » Сря 15 сеп 2010 19:51

Не, това е спейс вагона, там са обикновено с 2.4 150кс.. спейс стара е малкия вариант и не е 4х4...

blinder
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот blinder » Чет 16 сеп 2010 8:21

dj_tuhla написа:В Митсубиши форума не мисля че ще спестят слабите места и минусите.. дори може да те откажат :mrgreen: - питай си и там ако не си. Но да попаднеш на читаво GDI :banghead: ...

Ще запитам и там, макар че си писах с Милен и той ми разказа общо взето с 2-3 приказки.
А защо да ненамеря читаво ГДИ?
Това означава ли да търся нов внос и да не гледам коли регистрирани и карани в България?

След като казваш, че може да ме откажат от спейс стар-а, значи си малко запознат - разкажи повече, моля.
Благодаря !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”