Мнение за "испанския Passat"- Seat Toledo
- vasiljas
- Автомобил: Golf 2 RP
- Двигател: 1988
Мнение за "испанския Passat"- Seat Toledo
Някой има ли впечатление за Seat Toledo,казаха ми че това е испански вариант на нещо средно между Passat и Vento.Като качество и здравина се доближава до тях но е доста по-изгоден като цена и има доста повече екстри,за същите пари мога да си взема доста по-новоToledo.Двигателите им са били на VW,а ламарините им са здрави и не гниели.Става въпрос за бензиновия вариант 1.8 90кс
- K_Power
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Мнение за "испанския Passat"- Seat Toledo
vasiljas написа:Някой има ли впечатление за Seat Toledo,казаха ми че това е испански вариант на нещо средно между Passat и Vento.Като качество и здравина се доближава до тях но е доста по-изгоден като цена и има доста повече екстри,за същите пари мога да си взема доста по-новоToledo.Двигателите им са били на VW,а ламарините им са здрави и не гниели.Става въпрос за бензиновия вариант 1.8 90кс
Ламарините им не са толко добри! Частите са едно към едно с Голф! То и на Пасата някои като амортисьори, шарнири, шенкели, накладки, сп. апарати са като на Голф! Общо взето, при Сеат-а, качеството на изработката е по-лошо, отколкото при ФВ, добро е, но не колкото на ФВ!
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Не знам за кой точно модел говориш, но този от снимката е на обща платформа с Шкода Октавия, Голф, Сеат Леон, Ауди А3, Бора:
За общо между него и Пасат не виждам какво може да има освен някои части от механиката. По изработка и материали е близко до Фолксваген, но все пак отстъпва малко, както всъщност и Шкода (визирам конкретно Октавия, преди фейслифта, който е актуален в момента), просто си личи, че вътре салонът е от по-евтина пластмаса.
По-скоро бих го нарекъл "испанската Бора" (или Венто, според зависи за коя генерация говорим).

За общо между него и Пасат не виждам какво може да има освен някои части от механиката. По изработка и материали е близко до Фолксваген, но все пак отстъпва малко, както всъщност и Шкода (визирам конкретно Октавия, преди фейслифта, който е актуален в момента), просто си личи, че вътре салонът е от по-евтина пластмаса.
По-скоро бих го нарекъл "испанската Бора" (или Венто, според зависи за коя генерация говорим).
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Да, грешно е схващането, че Toledo-то е от класа на Passat. Както каза колегата по-горе, той всъщност споделя платформата на Bora и Octavia, т.е. Toledo-то е по-малък автомобил от Passat.
Иначе според мен приличен по-евтин от VW автомобил, споделящ двигатели, окачване и тнт. А иначе Seat в последно време се оформят като по-дизайнерския и спортно ориентиран бранд VW-Audi групата, докато Skoda ще са най-евтинки. Общо взето от масовите марки (изключая Бентли, Бугати и Ламборгини) подредбата е следната:
1) Audi
2) VW
3) Seat
4) Skoda
Иначе според мен приличен по-евтин от VW автомобил, споделящ двигатели, окачване и тнт. А иначе Seat в последно време се оформят като по-дизайнерския и спортно ориентиран бранд VW-Audi групата, докато Skoda ще са най-евтинки. Общо взето от масовите марки (изключая Бентли, Бугати и Ламборгини) подредбата е следната:
1) Audi
2) VW
3) Seat
4) Skoda
Двигателя е VW, няма да го коментирам, екстериора е ок (не съм чувал за по-бързо ръждясване или проблеми), интериора е доста евтино изглеждащ (аз лично правя асоциация с форд), но все пак по-добър от този на Шкода. Доста неща обаче също като при Шкода са поевтинени и съответно по-неустойчиви. Мисълта ми е че като цяло по-ниската цена на Сеат ни най-малко не идва само от по-евтина работна ръка
Като обобщение - добра алтернатива, когато VW не е по джоба.

Като обобщение - добра алтернатива, когато VW не е по джоба.
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
мой приятел не от форума имаше толедо, модел 95 с много екстри, голямо чудо беше до 2рата година.След това започна да се рути от самосебе си.Основен проблем бяха дръжките на вратите и тук таме постоянно гниещите прагове.Иначе биваше ... а дане забрава неса много безопасни при удар! със съобразена скорост от порядъка на 50 - 70 км ... лесно чупливи.Аве не са като Фолксвагена.
- vasiljas
- Автомобил: Golf 2 RP
- Двигател: 1988
Относно модела става става въпрос за Toledo 1995-1999г.а по големина се нарежда по скоро до Vento ,но за парите за Vento 93-94г без особени екстри ще си купя Toledo 96г. с климатик,еърбек,ел.стъкла,ABS,ел.огледала,деляща се задна седалка и въобще всички екстри който се сетите.А и доколкото знам Toledo-то е разработено от инженерите на VW и се изработва пак под техен контрол и качеството на модела след 95г. е доста добро
- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
А и доколкото знам Toledo-то е разработено от инженерите на VW и се изработва пак под техен контрол и качеството на модела след 95г. е доста добро
До някаде съм съгласен, но искам да ти кажа че ... качеството според цената, ти сам си каза че едно Толедо наблъскано с екстри се равнява на едно Венто почети без екстри!Направи си сметката колко става Толедото!
-
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
- niks76
- VW експерт
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Мнение за "испанския Passat"- Seat Toledo
K_Power написа:vasiljas написа:Някой има ли впечатление за Seat Toledo,казаха ми че това е испански вариант на нещо средно между Passat и Vento.Като качество и здравина се доближава до тях но е доста по-изгоден като цена и има доста повече екстри,за същите пари мога да си взема доста по-новоToledo.Двигателите им са били на VW,а ламарините им са здрави и не гниели.Става въпрос за бензиновия вариант 1.8 90кс
Ламарините им не са толко добри! Частите са едно към едно с Голф! То и на Пасата някои като амортисьори, шарнири, шенкели, накладки, сп. апарати са като на Голф! Общо взето, при Сеат-а, качеството на изработката е по-лошо, отколкото при ФВ, добро е, но не колкото на ФВ!
до 2002г ка4еството на интериора е по слабо ,но не гният-ако няма интервенции по купето,а след това не отстъпват по НИЩО от ФВ като и цените са еднакви и търсенето е голямо
- jetttlii
- Автомобил:
- Двигател:
Ще ти се да караж джетаlowrider написа:толедото е една по-добра двойка/джета, къде ги виждате тия изгнили сеати не знам, е моя е '92 и купето му е в по-добро състояние от повечето г3/венто

Ако трябва да съм откровен купето на колегата е слънце, и пак стигаме до това колко е гледана колата, ако е пазена и няма интервенции ще е наред, ако не....

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”