Мнение за "испанския Passat"- Seat Toledo

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
vasiljas
Автомобил: Golf 2 RP
Двигател: 1988

Мнение за "испанския Passat"- Seat Toledo

Мнениеот vasiljas » Пет 23 май 2008 18:48

Някой има ли впечатление за Seat Toledo,казаха ми че това е испански вариант на нещо средно между Passat и Vento.Като качество и здравина се доближава до тях но е доста по-изгоден като цена и има доста повече екстри,за същите пари мога да си взема доста по-новоToledo.Двигателите им са били на VW,а ламарините им са здрави и не гниели.Става въпрос за бензиновия вариант 1.8 90кс

Потребителски аватар
K_Power
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Мнение за "испанския Passat"- Seat Toledo

Мнениеот K_Power » Пет 23 май 2008 18:52

vasiljas написа:Някой има ли впечатление за Seat Toledo,казаха ми че това е испански вариант на нещо средно между Passat и Vento.Като качество и здравина се доближава до тях но е доста по-изгоден като цена и има доста повече екстри,за същите пари мога да си взема доста по-новоToledo.Двигателите им са били на VW,а ламарините им са здрави и не гниели.Става въпрос за бензиновия вариант 1.8 90кс

Ламарините им не са толко добри! Частите са едно към едно с Голф! То и на Пасата някои като амортисьори, шарнири, шенкели, накладки, сп. апарати са като на Голф! Общо взето, при Сеат-а, качеството на изработката е по-лошо, отколкото при ФВ, добро е, но не колкото на ФВ!

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 23 май 2008 18:58

Не знам за кой точно модел говориш, но този от снимката е на обща платформа с Шкода Октавия, Голф, Сеат Леон, Ауди А3, Бора:
Изображение
За общо между него и Пасат не виждам какво може да има освен някои части от механиката. По изработка и материали е близко до Фолксваген, но все пак отстъпва малко, както всъщност и Шкода (визирам конкретно Октавия, преди фейслифта, който е актуален в момента), просто си личи, че вътре салонът е от по-евтина пластмаса.
По-скоро бих го нарекъл "испанската Бора" (или Венто, според зависи за коя генерация говорим).

Ivo_Jazzin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivo_Jazzin » Пет 23 май 2008 19:16

Да, грешно е схващането, че Toledo-то е от класа на Passat. Както каза колегата по-горе, той всъщност споделя платформата на Bora и Octavia, т.е. Toledo-то е по-малък автомобил от Passat.

Иначе според мен приличен по-евтин от VW автомобил, споделящ двигатели, окачване и тнт. А иначе Seat в последно време се оформят като по-дизайнерския и спортно ориентиран бранд VW-Audi групата, докато Skoda ще са най-евтинки. Общо взето от масовите марки (изключая Бентли, Бугати и Ламборгини) подредбата е следната:
1) Audi
2) VW
3) Seat
4) Skoda

Потребителски аватар
webdude
Автомобил: Ford Mondeo MK3
Двигател:

Мнениеот webdude » Пет 23 май 2008 20:05

Старият Толедо беше на базата на Голф 2, този след '99 е на базата на Голф 4 ...

Случая е същия както при Октавия - единственото с може да се сравни с Пасат е багажника ... вътрешното пространство за пасажерите е като при Голф

Потребителски аватар
theone
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот theone » Пет 23 май 2008 20:26

Двигателя е VW, няма да го коментирам, екстериора е ок (не съм чувал за по-бързо ръждясване или проблеми), интериора е доста евтино изглеждащ (аз лично правя асоциация с форд), но все пак по-добър от този на Шкода. Доста неща обаче също като при Шкода са поевтинени и съответно по-неустойчиви. Мисълта ми е че като цяло по-ниската цена на Сеат ни най-малко не идва само от по-евтина работна ръка ;)

Като обобщение - добра алтернатива, когато VW не е по джоба.

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 23 май 2008 20:41

мой приятел не от форума имаше толедо, модел 95 с много екстри, голямо чудо беше до 2рата година.След това започна да се рути от самосебе си.Основен проблем бяха дръжките на вратите и тук таме постоянно гниещите прагове.Иначе биваше ... а дане забрава неса много безопасни при удар! със съобразена скорост от порядъка на 50 - 70 км ... лесно чупливи.Аве не са като Фолксвагена.

Потребителски аватар
vasiljas
Автомобил: Golf 2 RP
Двигател: 1988

Мнениеот vasiljas » Пет 23 май 2008 20:46

Относно модела става става въпрос за Toledo 1995-1999г.а по големина се нарежда по скоро до Vento ,но за парите за Vento 93-94г без особени екстри ще си купя Toledo 96г. с климатик,еърбек,ел.стъкла,ABS,ел.огледала,деляща се задна седалка и въобще всички екстри който се сетите.А и доколкото знам Toledo-то е разработено от инженерите на VW и се изработва пак под техен контрол и качеството на модела след 95г. е доста добро

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Пет 23 май 2008 20:56

А и доколкото знам Toledo-то е разработено от инженерите на VW и се изработва пак под техен контрол и качеството на модела след 95г. е доста добро

До някаде съм съгласен, но искам да ти кажа че ... качеството според цената, ти сам си каза че едно Толедо наблъскано с екстри се равнява на едно Венто почети без екстри!Направи си сметката колко става Толедото!

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Пет 23 май 2008 20:57

Seat не е VW.

VW не е BMW.

:wink:

Ivo_Jazzin
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Ivo_Jazzin » Пет 23 май 2008 23:14

andro_ написа:Seat не е VW.

VW не е BMW.

:wink:

А BMW не е Порше,

Порше пък не е...

И така нататък.

В повечето случаи получаваш това, за което плащаш.

Потребителски аватар
lowrider
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот lowrider » Съб 24 май 2008 0:25

толедото е една по-добра двойка/джета mhihi , къде ги виждате тия изгнили сеати не знам, е моя е '92 и купето му е в по-добро състояние от повечето г3/венто :roll:

Потребителски аватар
niks76
VW експерт
VW експерт
Автомобил:
Двигател:

Re: Мнение за "испанския Passat"- Seat Toledo

Мнениеот niks76 » Съб 24 май 2008 9:19

K_Power написа:
vasiljas написа:Някой има ли впечатление за Seat Toledo,казаха ми че това е испански вариант на нещо средно между Passat и Vento.Като качество и здравина се доближава до тях но е доста по-изгоден като цена и има доста повече екстри,за същите пари мога да си взема доста по-новоToledo.Двигателите им са били на VW,а ламарините им са здрави и не гниели.Става въпрос за бензиновия вариант 1.8 90кс

Ламарините им не са толко добри! Частите са едно към едно с Голф! То и на Пасата някои като амортисьори, шарнири, шенкели, накладки, сп. апарати са като на Голф! Общо взето, при Сеат-а, качеството на изработката е по-лошо, отколкото при ФВ, добро е, но не колкото на ФВ!

до 2002г ка4еството на интериора е по слабо ,но не гният-ако няма интервенции по купето,а след това не отстъпват по НИЩО от ФВ като и цените са еднакви и търсенето е голямо

Потребителски аватар
Bahama man
Автомобил: VW Polo 1998
Двигател: AEF

Мнениеот Bahama man » Съб 24 май 2008 11:27

Много ми е интересно как Толедо след 95-та година ще гние освен ако не е стояло в някое подгизнало мазе...айде стига глупости че били по некачествени от VW

Потребителски аватар
jetttlii
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот jetttlii » Съб 24 май 2008 13:05

lowrider написа:толедото е една по-добра двойка/джета mhihi , къде ги виждате тия изгнили сеати не знам, е моя е '92 и купето му е в по-добро състояние от повечето г3/венто :roll:
Ще ти се да караж джета :twisted:

Ако трябва да съм откровен купето на колегата е слънце, и пак стигаме до това колко е гледана колата, ако е пазена и няма интервенции ще е наред, ако не.... :wink:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”