Въпрос относно осветление в багажника?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Въпрос относно осветление в багажника?

Мнениеот AE86 » Вто 19 окт 2010 18:01

Здравейте колеги :wink:
Първо се извинявам за глупавият въпрос.Онзи ден след като привърших с поправката на счупеният ми халоген, ми изникна в главата идеята за осветление в багажника,тъй като сегашната крушка свети слабо и само при габарит.Та намерих си ЛЕД светлини на 12 волта и си прекарах кабел където ми е удобно.Но тогава изникна проблема: Викам си ще взема + от кабела който отива към прекъсвача на багажника...и какво стана.Връзвам + и - и не свети.Натискам прекъсвача и светва.Получава се де факто,че ще ми свети багажника когато е затворен.Колко ли не умивах,но със слабите токове съм много зле.Ще съм ви благодарен ако ми отворите очите :)

zdravko_jett
Автомобил:
Двигател:

Re: Въпрос относно осветление в багажника?

Мнениеот zdravko_jett » Вто 19 окт 2010 18:46

първо за каква кола става въпрос? видях че на аватар ати пише джетта не знам дали става въпросза нея,но на прекъсвача е -не +

Потребителски аватар
AE86
Автомобил: Jetta mkII
Двигател: PN 1989

Мнениеот AE86 » Вто 19 окт 2010 18:56

на Джета да.Ами пробвах ги обратно,но тогава въобще не светва при отворен и затворен прекъсвач.И може ли да се вземе от другаде постоянен ток и да се пуска,когато прекъсвача е освободен.

Потребителски аватар
shotik
Автомобил: Seat Cordoba Vario 2000
Двигател: ALM 1.6 MPI 2000
Контакти:

Мнениеот shotik » Вто 19 окт 2010 18:59

AE86 написа:Здравейте колеги :wink:
Първо се извинявам за глупавият въпрос.Онзи ден след като привърших с поправката на счупеният ми халоген, ми изникна в главата идеята за осветление в багажника,тъй като сегашната крушка свети слабо и само при габарит.Та намерих си ЛЕД светлини на 12 волта и си прекарах кабел където ми е удобно.Но тогава изникна проблема: Викам си ще взема + от кабела който отива към прекъсвача на багажника...и какво стана.Връзвам + и - и не свети.Натискам прекъсвача и светва.Получава се де факто,че ще ми свети багажника когато е затворен.Колко ли не умивах,но със слабите токове съм много зле.Ще съм ви благодарен ако ми отворите очите :)

Неправилно си взел + от този кабел ,по този начин като прекъсне веригата ,прекъсваш - към основната лампа ,но ток от + ,през лампата , през ЛЕД минава на - и светодиодите светят,защото са с малка консумация,,а лампата не свети защото през светодиодите не преминава достаъчно силен ток ,за да я захрани.
Вземи постоянен + от друго място ,а там където си вързал + сега ,вържи - на ЛЕД.

Потребителски аватар
passatfan2780
Автомобил:
Двигател: aaz 1992

Мнениеот passatfan2780 » Вто 19 окт 2010 19:00

по принцип от плафона може да се вземе или от запалката, а бе от кадето си искаш можеш да вземеш стига да има напрежение.на моят пасат си свети и без да е на габарит

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Сря 20 окт 2010 8:16

На моята Джета свети плафонът само ако има включени габарити/къси, и май си свети постоянно, няма никакви прекъсвачи :Mr Green Fun

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”