Паркиране пред трафопост - Може или Не може

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Паркиране пред трафопост - Може или Не може

Мнениеот cornkiller » Пет 26 ное 2010 21:59

Здравейте колеги,случаят е следният: пред блока ни има изграден трафопост,който е пред входната врата на блока. От двете му страни има гаражи с подходи към тях, фактически трафопоста разделя пространството между двата гаража.Пред трафопоста има тротоар който е широк не повече от 60см и следва улицата/двупосочна/.Ако някой спре пред трафопоста/мястото е достатъчно да паркира да речем някоя микра, смарт или корсичка/ с по голяма кола/тип Мерцедес,Ауди или всякакъв седан/,затруднява достъпа до съседните на трафопоста гаражи.Не че е невъзможно да влезеш в тях,но става с няколко изнервящи маневри и рискувайки да забършеш някоя от спрелите коли,а на моменти да не кажа че е и невъзможно да влезеш или излезеш.Пробвахме с добро/вдигане на чистачки и разни други НЕ накърняващи целостта на паркиралия автомобил/.До днес!На съседа му писнало вече да се гърчи с комбито да излиза/влиза/ в гаража и взел че написал нещо на стъклото на някаква кола с червилото на жена си :D .Тоя пък се ядосал и написал някаква бележка в стил елегантна заплаха и взел че я лепнал на входната врата на блока.Съседа се изнервил и му драснал отговор на заканата му.Резултата е,че намерих трета бележка на вратата на гаража в който спирам аз :lol: демек-мислят че аз съм осрал стъклата на колата. В ЗДвП не пише нищо конкретно за трафопост,само за подходи,рампи към гаражи и тн., което не ме устройва в случая, защото достъп имам, макар и по по-труден начин.Интересно ми е дали някъде пише,че не трябва да спираш пред вход на трафопост и какво следва ако си спрял пред него? Мерси, че изчетохте дългия ми пост :beer

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Re: Паркиране пред трафопост - Може или Не може

Мнениеот Layer » Пет 26 ное 2010 22:18

cornkiller написа: демек-мислят че аз съм осрал стъклата на колата. :beer

ама май си ти а? mhihi mhihi

ако не, защо те интересува всичко това.

Потребителски аватар
Re5Pec7
Автомобил: Passat B5 V6
Двигател: AQD

Мнениеот Re5Pec7 » Пет 26 ное 2010 22:41

Може и да не го е писал той, но малко или много му пречат И на него.

Потребителски аватар
TDI stavrev
Автомобил: MKV
Двигател: BKD

Мнениеот TDI stavrev » Пет 26 ное 2010 22:47

Колега това трябва да се провери в разпоредбите на общината или на енергото!Успех в търсенето. :)

Потребителски аватар
dobrin
Чингис хан
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот dobrin » Пет 26 ное 2010 23:54

Нямаш естествено право. При нужда достъпът до трафа трябва да е безпрепятствен. Това е като да спреш пред пожарен кран. Пожарникарите дирекно ти местят колата, без да се интересуват за целостта ѝ. Същото е и с трафопоста.

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 27 ное 2010 9:11

Добри е напълно прав ! :deal :012:

Потребителски аватар
DoH_KuXoT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот DoH_KuXoT » Съб 27 ное 2010 9:37

гаражите Ви законни ли са ?

Потребителски аватар
Dead man
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил: Hyundai Sonata 2007
Двигател: 2.0 16V 145HP
Контакти:

Мнениеот Dead man » Съб 27 ное 2010 9:52

Ако може качи няколко снимки да се запознаем с нещата като хората... :deal :012:

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Съб 27 ное 2010 12:58

Дълбоко се съмнявам, че има някаква общинска разпоредба за спиране пред трафопост, но дори и да има то това не го задължава да премести колата. Казано иначе вие не сте оторизирани да го санкционирате за неправилното спиране.

Най-добре попитай в съответната община, те могат да ти кажат дали има подобна наредба, защото в закона за движение по пътищата няма споменат трафопост нито пък пожарен кран.

Може би просто трябваше да поговорите с човека, преди да минете към писане на бележки, смс-и и любовна поезия :mrgreen:
Пък вече ако съвсем не вдява да търсите алтернативи.

Потребителски аватар
vanko_VW
Автомобил: Ford Focus
Двигател:

Мнениеот vanko_VW » Съб 27 ное 2010 12:59

колега ако имаш познат в енергото го питай дали може те да решат проблема
ако искаш в понеделник(ще питам колегите) мога да ти дам отговор на въпроса,дали може някой от ЧЕЗ(район София) да направи нещо по въпроса

само ще кажа,че в нашата база има трафо и винаги когато някой колега спре служебния автомобил пред вратата му отговорника на трафото се кара с него защото ако стане нещо няма как да се влезе
DoH_KuXoT написа:гаражите Ви законни ли са ?

и това е интересно

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Съб 27 ное 2010 13:30

dobrin написа: Това е като да спреш пред пожарен кран. Пожарникарите дирекно ти местят колата, без да се интересуват за целостта ѝ.

Така е в САЩ със сигурност. Виждал съм да чупят стъклата на кола, за да мине пожарвият маркуч през нея. Но в БГ някакъв беше осъдил пожарната за нанесени щети по колата му при гасене на пожар. Иначе си напълно прав за сравнението. :да:

Потребителски аватар
cornkiller
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот cornkiller » Нед 28 ное 2010 11:39

DoH_KuXoT написа:гаражите Ви законни ли са ?

100% са законни. Както казах вече сме пробвали с учтивости и любезности,но докато при един подейства и спре да паркира там-идва друг наглец и историята се повтаря.Просто в петък на съседа му е писнало и е проявил твочество с червилото :Mr Green Fun .А и това по никакъв начин не е увредило целостта на автомобила :Mr Green Fun ,просто е било по видно недоволството му.Тъпото е че сега мислят че аз съм виновен и не смея да си оставя колата пред гаража освен ако не съм и аз там :Mr Green Fun .Ето снимки на трафопоста и бележката,която ми беше лепната на гаража.Понеже нищо не намерих из нета като наредба на енергото за трафопост и спиране пред него.Ако някой изнамери или има нещо такова да го постне или каже името на документа(чл. , ал. и тн) ще съм адски благодарен.Идеята е понеже искат учтивост гадовете,да го изкарам това нещо на формат А0 и да го лепнем на трафопоста :Mr Green Fun и ако някой се паркира ще настоявме вече на паркинги и гаражи,полиция и тн....Ако модераторите преценят да слагат КАТИНАРА.

Потребителски аватар
my heart iS iCe
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот my heart iS iCe » Нед 28 ное 2010 12:48

Не искам да засегна никой, но според снимката, не виждам къде можеш да паркираш до трав поста, освен плътно до колчетата ! Но според мен съседите са прави, че не трябва да се паркира там! Още като видите как на тротоара са направени лебедки от асфалт,цимент за да може да се качват колите на тротоарите по това тряба да съдите че не трябва да си паркитате колите! Знам че всеки от нас иска колата му да е пред вкъщи! От дадената снимка мога да дам предложение да се паркира колата на отсерщната страна на тротоара, там ако няма гаражи няма да прече на никой!
А до колкото знам до трав пост не е за предпочитане да се паркира, но ако няма къде, това е вариант!
Но за такъв закон, поне не съм запознат да има!

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Нед 28 ное 2010 15:00

честно казано не виждам нищо лошо в бележката, като се има предвид, че тя е последвала една малко или много вандалска проява - писане по стъклото

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Нед 28 ное 2010 15:07

maxpayne написа:честно казано не виждам нищо лошо в бележката...

Аз пък виждам три грешки в нея... mhihi

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”