Здравейте,какъв акумулатор трябва да се сложи на дизелова кола/баничарка/ с двигател 1.9 и 65к.с.
75Аh или друг?

Въпрос относно акумулатор за дизел
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Re: Въпрос относно акумулатор за дизел
DaGa написа:Здравейте,какъв акумулатор трябва да се сложи на дизелова кола/баничарка/ с двигател 1.9 и 65к.с.
75Аh или друг?
За "дизелова кола/баничарка/ с двигател 1.9" - по възможност нов

- my heart iS iCe
- Автомобил:
- Двигател:
DaGa написа:Здравейте,какъв акумулатор трябва да се сложи на дизелова кола/баничарка/ с двигател 1.9 и 65к.с.
75Аh или друг?
Да не е под 64 ампера! Шот зимата ДИзела иска много ТоК! Ако питаш за Марка! Пробвай Искра! И в краен вариант но не ти го препоръчвам МОНБАТ!
П.п Пробвай с търсачката има много теми! :да:
- mely
- Автомобил: Citroen C crosser
- Двигател:
IceHeart написа:Да не е под 64 ампера! Шот зимата ДИзела иска много ТоК! Ако питаш за Марка! Пробвай Искра! И в краен вариант но не ти го препоръчвам МОНБАТ!
П.п Пробвай с търсачката има много теми!
Пък аз и двата не ти ги препоръчвам защото и на двата съм им сърбал попарата.Първи беше Искра...остави ме на пътя беше на 2г 5 дни.Казаха Монбат по хубави ...умря на 2 г 14 дни.Като каазвам умря ...прекъсна клетка.И двата така.Ама все парите гледаме....какво да се прави.Но тази глешка -никога повече.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
Взимай над 70АН и гледай стартовия ток да е над 700А. 

Мене ми трябва засега така да се каже временно /да изкара 1 година примерно/,понежа купувам сега една такава баничарка и акумулатора и хич го няма. Та затова, да купя сега колкото да имам някакъв примерно до края на годината да ми изкара.
Ми има един в практикер на Монбат - 75А мисля него да го взема, и още един въпрос,след като го взема,май ще трябва предварително да го заредя преди да го слагам,че малко ме съмнява да са си заредени акумулаторите..
- escrime
- Автомобил: X218 [ex VW137 R53 typ53i]
- Двигател: OM642
Не така с дозареждането!
Питай на място, те ще ти кажат. Освен това за да важи гаранцията ще премерят напрежението върху акумулатора на запален автомобил. В противен случай гаранцията е във Франция...

Питай на място, те ще ти кажат. Освен това за да важи гаранцията ще премерят напрежението върху акумулатора на запален автомобил. В противен случай гаранцията е във Франция...

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
DaGa написа:Ми има един в практикер на Монбат - 75А мисля него да го взема, и още един въпрос,след като го взема,май ще трябва предварително да го заредя преди да го слагам,че малко ме съмнява да са си заредени акумулаторите..
Заредени са! Слагаш и караш. Но до няколко дни отиваш с колата в гаранционен пункт, да замерят дали се зарежда правилно на колата и да ти подпечатат картата, иначе не ти важи гаранцията!

- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Ljubon написа:DaGa написа:Ми има един в практикер на Монбат - 75А мисля него да го взема, и още един въпрос,след като го взема,май ще трябва предварително да го заредя преди да го слагам,че малко ме съмнява да са си заредени акумулаторите..
Заредени са! Слагаш и караш. Но до няколко дни отиваш с колата в гаранционен пункт, да замерят дали се зарежда правилно на колата и да ти подпечатат картата, иначе не ти важи гаранцията!
Заредени друг път

- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
fox_vt написа:Заредени друг път ...
В големите оборотни магазини евтините акумулатори, особено през зимата много-много не се задържат. Така че, не им остава време да се разредят.
- fox_vt
- Автомобил: Seat Toledo
- Двигател: AHU 97
Тва за практикер ли?А скъпите акумулатори-ако точно един или два пъти съм бил подведен от "ефтини"акумулатори както казват някои колеги ,и реша на третия път да си зема "хубав-значи скъп" акумулатор той по тая логика ще има време да се разреди
Пък акумулатори не се изкарват за продан само зимата -той цяло лято да стой празен без ток и после 10 ната човека дето трябва да купят наличните че да докарат "пресни" 

Колеги да ви питам някой знае ли колко е гарацията на Варта? Понеже гледам в Промобиле в момента има Примоция
203лв. за 74А

- vinixxx
- Автомобил: Seat Altea
- Двигател: BJB
2-3г зависи
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”