Рождената дата на колата!

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
golf_td
Автомобил:
Двигател:

Рождената дата на колата!

Мнениеот golf_td » Сря 26 яну 2011 10:59

Може ли да се разбере точната дата на производство според вас.Имаше някакви сайтове където ако запишеш номера на рамата излиза годината и месеца, но за точната дата - има ли някакви места по колата.Когато ми се беше счупило едното странично огледало от вътрешната страна имаше лепнато едно малко пожълтяло надписче 29.01.1991г. Дали не е това датата ? А относно първата регистрация ми е 5.3.1991г. но това не е датата и на производство. Питам тук защото аз лично много се интересувам от такива неща свързани с годините на колите. След две години се навършват 30 години от създаването на първия голф 2 - трябва да го отбележим :), а след 3 години стават 40 години от първия голф изобщо! И още един въпрос - има ли значение скоростта при старите коли? В смисъл ако е перфектна като поддръжка макар и 20 годишна опасно ли е да се кара бързо? Има ли някаква несигурност или "умора" в колата, аз лично карам с не повече от 140 и то рядко, но все пак да попитам!

Потребителски аватар
К.Одаджийски
VW експерт
VW експерт
Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
Двигател: B207L

Re: Рождената дата на колата!

Мнениеот К.Одаджийски » Сря 26 яну 2011 11:44

Точната дата на производство на един автомобил мисля е условно понятие. Датата на напускане на завода може би, защото в един автомобил се влагат материали и елементи с доста да речем по - стари дати на производство. На отделни елементи има отбелязано в кръгове със стрелка в средата но пак мисля месец и година, примерно на радиаторчето на парното или на таблото с уредите съм виждал.

Niki2011
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki2011 » Сря 26 яну 2011 21:38

Има ВИН-номер, има го и на предното стъкло. По него излиза всякаква информация. Да използвам случая да попитам има ли тук някой, който да може да каже сайт, в който може да се влезе и види това за Фолксвагените. Например във форума на Пежо има дадени сайтове, където влизаш, регистрираш се безплатно и по ВИН-номера на пежото ти излиза абсолютно всичката информация за колата. Има и колеги там, дето ако им пратиш ВИН-номера на лични, ти дават и точната дата, на която колата е слязла от производствената линия. Само че, аз се отказах от Пежо и си купих ФауВе:) Не може да няма такава информация и за Фолксвагените, моля някой ако я знае, да сподели. И аз ще се поровя малко с чичко Гугъл да видим дали ще открия нещо.

golf_td
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот golf_td » Чет 27 яну 2011 1:29

Предното стъкло ми е сменено.Беше се напукало от камъче , което прерастна в по-голяма пукнатина и нямаше как - щях да отнеса глоба и го смених с чисто ново.Задното също ми е сменено, но със старо от морга - но за късмет работят всички реотани. Беше разбито от една силна буря през началото на 2008-ма .Тогава 5 коли от блока осъмнаха със счупени стъкла , една от тях беше моята.Тя какво ли не е видяла,но не се предава ! Аз лично не мога ти помогна колега, забравих как бяха точно тия сайтове където излиза тази информация , но като че ли имаше преди време такава тема тук из форума.

Потребителски аватар
Presian
Автомобил: VW Golf
Двигател: BAG

Мнениеот Presian » Нед 30 яну 2011 8:03

Niki2011 написа: Да използвам случая да попитам има ли тук някой, който да може да каже сайт, в който може да се влезе и види това за Фолксвагените.

http://www.decodethis.com/
http://www.vehicleidentificationnumber.com/vw.html
http://www.dubnetworks.net/vw-vin-decoder.htm
http://www.cybertects.co.uk/scirocco/vincheck.php

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот parno » Нед 30 яну 2011 8:23

на моята като сваляхме носачите за набиване на нови тампони след измиване на единия пишеше 01.84 :lol:
броя го за януари ама на носача

Niki2011
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Niki2011 » Съб 12 мар 2011 15:05

на първите 2 линка нещо не ми се получава, казват, че не могат да декодират вин-а. На последните два ми дава, че колата е произведена в Братислава, Словакия. Има ли там завод за Фолксвагени? Егати, пък аз мислех, че VW поне наистина са само немски...

Потребителски аватар
Firestarter
Автомобил: Голф 3
Двигател:

Мнениеот Firestarter » Нед 13 мар 2011 0:00

Колега ето линк да видиш,къде има заводи viewtopic.php?f=1&t=28688

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”