Рождената дата на колата!
-
- Автомобил:
- Двигател:
Рождената дата на колата!
Може ли да се разбере точната дата на производство според вас.Имаше някакви сайтове където ако запишеш номера на рамата излиза годината и месеца, но за точната дата - има ли някакви места по колата.Когато ми се беше счупило едното странично огледало от вътрешната страна имаше лепнато едно малко пожълтяло надписче 29.01.1991г. Дали не е това датата ? А относно първата регистрация ми е 5.3.1991г. но това не е датата и на производство. Питам тук защото аз лично много се интересувам от такива неща свързани с годините на колите. След две години се навършват 30 години от създаването на първия голф 2 - трябва да го отбележим
, а след 3 години стават 40 години от първия голф изобщо! И още един въпрос - има ли значение скоростта при старите коли? В смисъл ако е перфектна като поддръжка макар и 20 годишна опасно ли е да се кара бързо? Има ли някаква несигурност или "умора" в колата, аз лично карам с не повече от 140 и то рядко, но все пак да попитам!

- К.Одаджийски
- VW експерт
- Автомобил: Saab 9-3 SS ARC
- Двигател: B207L
Re: Рождената дата на колата!
Точната дата на производство на един автомобил мисля е условно понятие. Датата на напускане на завода може би, защото в един автомобил се влагат материали и елементи с доста да речем по - стари дати на производство. На отделни елементи има отбелязано в кръгове със стрелка в средата но пак мисля месец и година, примерно на радиаторчето на парното или на таблото с уредите съм виждал.
Има ВИН-номер, има го и на предното стъкло. По него излиза всякаква информация. Да използвам случая да попитам има ли тук някой, който да може да каже сайт, в който може да се влезе и види това за Фолксвагените. Например във форума на Пежо има дадени сайтове, където влизаш, регистрираш се безплатно и по ВИН-номера на пежото ти излиза абсолютно всичката информация за колата. Има и колеги там, дето ако им пратиш ВИН-номера на лични, ти дават и точната дата, на която колата е слязла от производствената линия. Само че, аз се отказах от Пежо и си купих ФауВе:) Не може да няма такава информация и за Фолксвагените, моля някой ако я знае, да сподели. И аз ще се поровя малко с чичко Гугъл да видим дали ще открия нещо.
-
- Автомобил:
- Двигател:
Предното стъкло ми е сменено.Беше се напукало от камъче , което прерастна в по-голяма пукнатина и нямаше как - щях да отнеса глоба и го смених с чисто ново.Задното също ми е сменено, но със старо от морга - но за късмет работят всички реотани. Беше разбито от една силна буря през началото на 2008-ма .Тогава 5 коли от блока осъмнаха със счупени стъкла , една от тях беше моята.Тя какво ли не е видяла,но не се предава ! Аз лично не мога ти помогна колега, забравих как бяха точно тия сайтове където излиза тази информация , но като че ли имаше преди време такава тема тук из форума.
- Presian
- Автомобил: VW Golf
- Двигател: BAG
Niki2011 написа: Да използвам случая да попитам има ли тук някой, който да може да каже сайт, в който може да се влезе и види това за Фолксвагените.
http://www.decodethis.com/
http://www.vehicleidentificationnumber.com/vw.html
http://www.dubnetworks.net/vw-vin-decoder.htm
http://www.cybertects.co.uk/scirocco/vincheck.php
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
на моята като сваляхме носачите за набиване на нови тампони след измиване на единия пишеше 01.84
броя го за януари ама на носача

броя го за януари ама на носача
на първите 2 линка нещо не ми се получава, казват, че не могат да декодират вин-а. На последните два ми дава, че колата е произведена в Братислава, Словакия. Има ли там завод за Фолксвагени? Егати, пък аз мислех, че VW поне наистина са само немски...
- Firestarter
- Автомобил: Голф 3
- Двигател:
Колега ето линк да видиш,къде има заводи viewtopic.php?f=1&t=28688
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”