Здравейте колеги. От известно време насам забелязвам, че са се появили разни дребни ръждички по врати, прагове, вежди, както имам и няколко зажулвания на паркинг от неизвестни лица. Колата е в добро техническо състояние (подържана е) и за момента не смятам да я продавам, най – вероятно ще я оставя в бъдеще на баща ми. За това искам да я правя, но се колебая между цялостно боядисване или само детайлите, които имат нужда. В началото се бях навил за цялостно боядисване, защото сметнах, че ако ще я правя по детайли трябва да боядисам 2/3 от колата (малко по – малко може би), докато с цялостното е правя наведнъж надсякъде. Разликата в цената (пълно/частично боядисване) излиза межу 400-500 лв. Чух обаче от няколко места, че ръждата по – принцип се разпространявала от вътре навън и за това щяло да има нужда след 2 години да се прави пак. Та тези реплики ме разколебаха и за това моля за съвет. Има ли смисъл сега да я боядисвам цялостно или е по – добре да боядисам само проблемните детайли и да спестя разликата в парите, с която мога да си я правя и за в бъдеще? Мога ли да разчитам, че ако колата се боядиса в камера със средно качествени консумативи (разбира се не от най – скъпите бои, лакове и прочие) ще кара мин. 3-4 години без никакви проблеми, че не ми се виси постоянно по майстори?
Ето и примерни ръжди:
Задна лява врата
http://picbg.net/img.php?file=23f33384dc9872eb.jpg
Задна броня ожулено на паркинг
http://picbg.net/img.php?file=4dbc95e2ad541a87.jpg
Цялостно боядисване на колата или само определени детайли
Цялостно боядисване на колата или само определени детайли
Последна промяна от Fen на Вто 16 сеп 2008 16:52, променено общо 1 път.
- LuIS
- Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
- Двигател: 1.9 AWX
ако се боядиса както трябва ще изкара много повече от 2 години..
Пример:
Боядисах капака на голфа в домашни условия с компресор, без шприцове и т.н. и вече 2ра година няма даже жулване от камъче.. минах го 3 ръце боя и 4 лак - БЕТОН.. караме го всеки ден по 200 км.
Не знам кой ти ги разправя тия ,че цялостно ще изкара 2 години.. но ако е бояджия му бий шута..
Ако се боядиса частично, може да има разминаване на цветове, а това е много грозно..
Пример:
Боядисах капака на голфа в домашни условия с компресор, без шприцове и т.н. и вече 2ра година няма даже жулване от камъче.. минах го 3 ръце боя и 4 лак - БЕТОН.. караме го всеки ден по 200 км.
Не знам кой ти ги разправя тия ,че цялостно ще изкара 2 години.. но ако е бояджия му бий шута..
Ако се боядиса частично, може да има разминаване на цветове, а това е много грозно..
- Ivailo
- Автомобил: VW Golf mk3
- Двигател: AAZ
- Контакти:
soto73 написа:Мен ако питаш,най-добре да се боядиса цялата!И аз съм изправен пред същата дилема,но реших да е цялата!Имам вече доста одрасквания с пирон от "доброжелатели" и сега мисля и аз да си драсна тавана,та каското да ми покрие цялостно боядисване!От моя страна ще платя "само" 180€!
Пирона и аз го обмислях като вариант, ама сърце не ми дава да му посегна

- Сашо Белята
- Автомобил:
- Двигател:
- ChronoS
- Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
- Двигател: 2_9 Syncro
- Контакти:
На мен ми предстой същото начинание.Колата е Дерби.И все още се чудя дали си струва.Аз ще трябва да сменям калници задни вежди прагове.И малко кърпене по пода.Но пък ще го правя при близък човек и се очаква да не вземе много за работа.Не искам да е оставям колата.Защото ми харесва а двигателя е запазен.
- parno
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Re: Цялостно боядисване на колата или само определени детайли
при частично боядисване на детайли какво правим след като сме боядисали
имах много лоши ръжди които третирах с химия и след това боядисах със същия цвят от каталог от флакон
сега обаче на слънце скоро боядисаното се различава от старата боя по лака
как да ги оправя тия неща
опитах с пастиране на ръка - не става
имах много лоши ръжди които третирах с химия и след това боядисах със същия цвят от каталог от флакон
сега обаче на слънце скоро боядисаното се различава от старата боя по лака
как да ги оправя тия неща
опитах с пастиране на ръка - не става