Цялостно боядисване на колата или само определени детайли

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Цялостно боядисване на колата или само определени детайли

Мнениеот Fen » Нед 14 сеп 2008 18:05

Здравейте колеги. От известно време насам забелязвам, че са се появили разни дребни ръждички по врати, прагове, вежди, както имам и няколко зажулвания на паркинг от неизвестни лица. Колата е в добро техническо състояние (подържана е) и за момента не смятам да я продавам, най – вероятно ще я оставя в бъдеще на баща ми. За това искам да я правя, но се колебая между цялостно боядисване или само детайлите, които имат нужда. В началото се бях навил за цялостно боядисване, защото сметнах, че ако ще я правя по детайли трябва да боядисам 2/3 от колата (малко по – малко може би), докато с цялостното е правя наведнъж надсякъде. Разликата в цената (пълно/частично боядисване) излиза межу 400-500 лв. Чух обаче от няколко места, че ръждата по – принцип се разпространявала от вътре навън и за това щяло да има нужда след 2 години да се прави пак. Та тези реплики ме разколебаха и за това моля за съвет. Има ли смисъл сега да я боядисвам цялостно или е по – добре да боядисам само проблемните детайли и да спестя разликата в парите, с която мога да си я правя и за в бъдеще? Мога ли да разчитам, че ако колата се боядиса в камера със средно качествени консумативи (разбира се не от най – скъпите бои, лакове и прочие) ще кара мин. 3-4 години без никакви проблеми, че не ми се виси постоянно по майстори?

Ето и примерни ръжди:
Задна лява врата
http://picbg.net/img.php?file=23f33384dc9872eb.jpg

Задна броня ожулено на паркинг
http://picbg.net/img.php?file=4dbc95e2ad541a87.jpg

Последна промяна от Fen на Вто 16 сеп 2008 16:52, променено общо 1 път.

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR5 » Нед 14 сеп 2008 22:16

Колега то 3-4години гаранция от завода като нова не и дават та камоли вече щом е почнала да корозира :wink: Като вещ в занаята ще ти кажа че кола и жена трагнат ли спиране НЯМА :lol: Разбира се ако се направи кадърно с що -годе свестни материали ще изкара 1-2год. :wink:

Потребителски аватар
LuIS
Автомобил: Audi A4 S-Line 2002
Двигател: 1.9 AWX

Мнениеот LuIS » Нед 14 сеп 2008 22:22

ако се боядиса както трябва ще изкара много повече от 2 години..
Пример:
Боядисах капака на голфа в домашни условия с компресор, без шприцове и т.н. и вече 2ра година няма даже жулване от камъче.. минах го 3 ръце боя и 4 лак - БЕТОН.. караме го всеки ден по 200 км.

Не знам кой ти ги разправя тия ,че цялостно ще изкара 2 години.. но ако е бояджия му бий шута..

Ако се боядиса частично, може да има разминаване на цветове, а това е много грозно..

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Пон 15 сеп 2008 20:42

VR5 написа:...Разбира се ако се направи кадърно с що -годе свестни материали ще изкара 1-2год ...

То излиза тогава, че коли над 7-8 години трябва постоянно да се правят, така ли е :dontknow: Колеги наистина разчитам на вашите съвети, че до кратко време трябва да съм взел решение, а не е малка инвестицията.

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Пон 15 сеп 2008 21:10

И аз се интересувам, че е излязла ръждица, ама смятам след зимата да го правя, че тогава се увеличават и излизат нови...
Аз по-скоро се интересувам има ли спасение с кит или направо нов калник/врата и т.н.? Щото ми се струва че кита само ще замаже положението, а отдолу ще продължи да си корозира...

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Вто 16 сеп 2008 16:58

Колега то за това съм пуснал тази тема, при всички положения ще вземеш врата или калник на над 10 години .... което не ти дава никаква гаранция :roll:

Потребителски аватар
soto73
Автомобил: VW Passat B8 SPORT 2TDI BMT
Двигател: CRLB 2015
Контакти:

Мнениеот soto73 » Вто 16 сеп 2008 20:23

Мен ако питаш,най-добре да се боядиса цялата!И аз съм изправен пред същата дилема,но реших да е цялата!Имам вече доста одрасквания с пирон от "доброжелатели" и сега мисля и аз да си драсна тавана,та каското да ми покрие цялостно боядисване!От моя страна ще платя "само" 180€!

Потребителски аватар
VR5
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VR5 » Вто 16 сеп 2008 22:09

ISRalien написа:Щото ми се струва че кита само ще замаже положението, а отдолу ще продължи да си корозира...

:да:

Потребителски аватар
Ivailo
Автомобил: VW Golf mk3
Двигател: AAZ
Контакти:

Мнениеот Ivailo » Вто 16 сеп 2008 22:51

soto73 написа:Мен ако питаш,най-добре да се боядиса цялата!И аз съм изправен пред същата дилема,но реших да е цялата!Имам вече доста одрасквания с пирон от "доброжелатели" и сега мисля и аз да си драсна тавана,та каското да ми покрие цялостно боядисване!От моя страна ще платя "само" 180€!

Пирона и аз го обмислях като вариант, ама сърце не ми дава да му посегна :oops: Тия винаги ли минават при застрахователя? Трябва ли да викам кат за портокал?

Потребителски аватар
Сашо Белята
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Сашо Белята » Вто 16 сеп 2008 23:18

Ако искаш временно да искараш докато решиш каде да го пребоядсаш, препоръчвам ти безцветен дамски лак да пребереш шуплата.Трайност месец, два !

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Сря 17 сеп 2008 10:00

Не колега решил съм сега да я правя, мерси за съвета. След зимата, ще стане още по - зле и само повече ядове ще имам докато си оправям ламарините .....

Потребителски аватар
ChronoS
Автомобил: VW Golf 2 Rallye и VW Golf
Двигател: 2_9 Syncro
Контакти:

Мнениеот ChronoS » Сря 17 сеп 2008 15:47

На мен ми предстой същото начинание.Колата е Дерби.И все още се чудя дали си струва.Аз ще трябва да сменям калници задни вежди прагове.И малко кърпене по пода.Но пък ще го правя при близък човек и се очаква да не вземе много за работа.Не искам да е оставям колата.Защото ми харесва а двигателя е запазен.

Потребителски аватар
Fen
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Fen » Чет 18 сеп 2008 21:08

Ми колега щом ти харесва си я прави, честно казано и аз не мога да разбера дали си заслужава слушайки толкова противоречиви мнения. Мисля си, че ако не е в добро техническо състояние няма смисъл :roll:

Потребителски аватар
parno
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Re: Цялостно боядисване на колата или само определени детайли

Мнениеот parno » Пон 14 мар 2011 7:31

при частично боядисване на детайли какво правим след като сме боядисали
имах много лоши ръжди които третирах с химия и след това боядисах със същия цвят от каталог от флакон
сега обаче на слънце скоро боядисаното се различава от старата боя по лака
как да ги оправя тия неща
опитах с пастиране на ръка - не става :D

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”