Искам и аз да си имам автомобил.

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
ve1
Автомобил:
Двигател:

Искам и аз да си имам автомобил.

Мнениеот ve1 » Вто 29 мар 2011 12:20

Здравейте, Приятели.

Искам да си избера два автомобила.

Единия за мен. Трябва да е здрав, икономичен, стабилен и пъргав. Автомобилът ще се ползва ежедневно, като сутрин и вечер трябва да изминавам общо 215 км. Автомобилът трябва да е удобен и за дълги преходи включително и планински. Тези пътувания ще бъдат на общо 4000 км. през около 2 месеца за по 4 -5 дни отпуск.

Вторият автомобил ще е за майка ми, млада пенсионерка. Тъй като майка ми е нисичка автомобилът искам да е малък, с отлична видимост. Сега се замислям за модел, като Smart но да е с 4 седалки. Да е изключително здрав и да не създава проблеми.

Моля помогнете ми в избора. Нищо не разбирамот коли. Трябва ми нещо много здраво. Пък и нямам време след това да се занимавам със сервизи.

Предварително Ви благодаря.
Поздрави, Веселин.

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Re: Искам и аз да си имам автомобил.

Мнениеот Ivaile » Вто 29 мар 2011 13:25

За първия автомобил ми е трудно..Аз лично бих се насочил към дизел- от новите 105,116 или 131 к.с., Ауди или Фолксваген.Удобно за дълъг път купе, мощен мотор... за дълъг път отлични! Ако е бензин - за икономии бих сложил веднага газов инжекцион, в Германия вече има доста Газстанции!! За мама - противно на очакванията, ще ти препоръчам Нисан Микра ,и то автоматик. Покарал съм малко такава кола и съм много доволен от нея; наглед е малка, но с голям обем вътре,обзорът е отличен, икономична, пъргава и маневрена в града. По планинските пътища също се държи добре- прецизни, "умни" скорости, не се усеща превключването им! Желая ти късмет в избора! :beer
:?:.... Само в Дюселдорф има 7-8 газстанции, цената на газта беше 65-75 цента...

Потребителски аватар
Layer
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Layer » Вто 29 мар 2011 13:54

ve1 написа:Вторият автомобил ще е за майка ми, млада пенсионерка. Тъй като майка ми е нисичка автомобилът искам да е малък, с отлична видимост. Сега се замислям за модел, като Smart но да е с 4 седалки. Да е изключително здрав и да не създава проблеми.

Мани го тоя смарт вземи и едно поло ,а на теб един пасат и си гледай кефа.
Не е лошо да кажеш и за какви пари говориш,защото така е много голям диапазона който казваш.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Вто 29 мар 2011 20:46

Привет във форума!
За да можем да ти дадем смислени предложения трявба да специфицираш малко по-добре: На първо четене на мен лично ми липсват данни за:

1) До каква цена?
2) Колата лична ли ще ти е (в смисъл платена от самия теб) или служебна?
3) Каква е отсечката, която ще пътуваш - ако е применрно köln-düss работа ще ти върши и един голф, защото ще си киснеш редовно в задръствания...

Потребителски аватар
Ivaile
Автомобил: Touran
Двигател: BSE 2008

Мнениеот Ivaile » Сря 30 мар 2011 10:52

Май момчето се отказа...да си взима Auto...Странно, от Немско е, а търси съвети тук...А толкова форуми има немски! :talk:

Потребителски аватар
Pacho B
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Pacho B » Сря 30 мар 2011 10:57

Първият автомобил бих те посъветвал да си купиш миниван.Удобен,става за дълги пътувания,има 5-7 места,много екстри и е пъргав,икономичен,безотказен - зависи пак как караш
Това,което си обявил за първия автомобил ми бие към Touran,или Sharan
Поздрави!

ve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ve1 » Сря 30 мар 2011 23:12

Здравейте, Приятели!

При мен нещата се развиват бързо. Вече реших да си купя Фиат Панда на старо от един мой приятел. Колата е купена по Коледа на промоция за 100 000 Ck, което е 8 000 лева и в момента е на 6 200 км. За другата кола още не съм решил. За сега Хонда и Тойота ми грабнаха окото. Въоръжени са до зъби с електроника и разни джунджурии. Преди години братчеда имаше Civic на 1 300 000 го издаде на вторични. Много яка машина. И общо взето много грижи не полагаше за него. Даже комшията му проверяваше за нивото на маслото, водата и така. Гъзоръка история.

Сега се чудя за двигателя 2,2 дали е добре за дълъг път? Все пак искам по- дълго време да съм си в къщи а отпуската ми е само 5 дни.
Поздрави на всички.
И повече радостни дни в слънчева България!

ve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ve1 » Сря 30 мар 2011 23:35

Уфф този форум е...
Докато се опраяя. Пиша те къде отиват. Няма нищо... После по никое време излиза написаното. Много странен форум.
Значи преди малко писах, писах натиснах изпрати и де отиде... Развален телефон. Значи сега пак започвам от начало. После да не се чудите че едно и също нещо по два пъти го пиша.
При мен нещата се развиват бързо. Едната кола ще я взема от мой приятел. Колата е нова на 3 месеца. И цената е хубава 8 х. лв. за Фиат Панда.
За другата кола се двоумя между Хонда и Тойота. Двигател 2,2 дали ще добре за големи преходи? Все пак искам да съм си в къщи повече време а отпуската ми е само 5 дни.
Поздрави!
Благодаря на всички за съветите.

Потребителски аватар
Чудомир
Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES

Мнениеот Чудомир » Чет 31 мар 2011 0:50

До 5тото мнение трябва мод да ти го одобри, преди да се появи...Днес някъде някой го беше написал.

Панда....абе ти си знаеш.
За хондата/тойотата - ако говорим за среден клас модерни автомобили стават. Само дето не си отговорил на един въпрос от тия, дето ги питах.

Каквото и да вземеш: Гледай да имат гаранция (Garantie, не Gewährleistung), ако са по-нови, да няма после "Ама то няма кой да ми смени маслото" и "Леле, знаеш ли колко струва ремота"

Потребителски аватар
feikot
Автомобил: Passat B5
Двигател: AFN AVG

Мнениеот feikot » Чет 31 мар 2011 0:58

Lupo за дамата и Passat/A6 за теб.Отговарят на критериите ти.

Потребителски аватар
groznika
Автомобил: Bora 1.8T
Двигател: AUM

Мнениеот groznika » Чет 31 мар 2011 5:40

Здрасти и от мен колега :)
Аз не бих се ангажирал с конкретна марка и модел за препоръчване, но ми се ще да ти спомена, че колата си е нещо като допълнителен член на семейството. Нещата не се изчерпват със закупуването на автомобил, а колкото и да е "здрав" периодичното ходене по сервизи е неизбежно.

Надявам се разбираш, че "супер здрав" и " нямам време да се занимава със сервизи" просто няма как да се получи особено с автомобил втора ръка :)
Колата е хубаво нещо, но си иска своето и трябва да си готов да и го дадеш за да може да ти служи дълго и вярно :)

Успех в избора :)

Потребителски аватар
bbboiko2004
Автомобил: VW Polo 2f
Двигател: 3f - 1993

Мнениеот bbboiko2004 » Чет 31 мар 2011 10:04

До колкото разбрах пандата е за майка ти ? Както колегата groznika и аз не мога да се конкретизирам с марка и модел. Всичко зависи от състоянието на колата. Но в никакъв случаи алфа ромео. Аз лично освен полото имам и тоyota auris и рено лагуна. Лагуната е стар модел така че няма да я коментирам въпреки че за дълъг път е страхотна и в комбинация с 1,9 дти много икономичен агрегат става и за градско. Значи toyota тя е на 3 години вътрешно е огромна ! Може да е хечбег но 5 човека се возят без проблем с нея или липса на комфорт. Аз съм с малкия дизелов мотор 1.4 градско в София ми харчи към 5.3-4 извънградско при 120-30 към 4.8-9 нафта.При извънградското е малко тромав след 130-4 нагоре не го търси иначе 160км си ги поддържа. Имам познат с големия 2.2 д4д мотор, който също е много икономичен а и извън града се представя много добре. За части освен филтри и накладки не ми се е налагало и надявам се да не се налага скоро. Но има вече части и не са скъпи накладки комплект предни задни бяха малко над 100 лв.

ve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ve1 » Чет 31 мар 2011 10:48

Приятели, как се познава, че една кола е с E4 двигател? Има ли някакви означения и въобще къде и какво да гледам. Тук има сериозен проблем при регистрациите. Колата да е с Е4 и до 15 години. Иначе за вторични! Моя приятел си купи вече две коли и се оказа че регистрацията му ще е по скъпа от цената на колата, тъй като същата е на 10 години.

okem
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот okem » Чет 31 мар 2011 11:04

Да ще му излезе защото трябва да мине през всички техни TUF и Dekra техни прегледи за екология и техническо състояние там, за да я допуснат до шофиране по техните пътища :wink:

ve1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот ve1 » Чет 31 мар 2011 11:11

Е, да, но след коя година производителите са се съобразили с това Е4? Като обикалях насам натам видях, че на някой двигатели пише ЕКО и има едни зелени листенца.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”