Здравейте, Приятели.
Искам да си избера два автомобила.
Единия за мен. Трябва да е здрав, икономичен, стабилен и пъргав. Автомобилът ще се ползва ежедневно, като сутрин и вечер трябва да изминавам общо 215 км. Автомобилът трябва да е удобен и за дълги преходи включително и планински. Тези пътувания ще бъдат на общо 4000 км. през около 2 месеца за по 4 -5 дни отпуск.
Вторият автомобил ще е за майка ми, млада пенсионерка. Тъй като майка ми е нисичка автомобилът искам да е малък, с отлична видимост. Сега се замислям за модел, като Smart но да е с 4 седалки. Да е изключително здрав и да не създава проблеми.
Моля помогнете ми в избора. Нищо не разбирамот коли. Трябва ми нещо много здраво. Пък и нямам време след това да се занимавам със сервизи.
Предварително Ви благодаря.
Поздрави, Веселин.
Искам и аз да си имам автомобил.
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Re: Искам и аз да си имам автомобил.
За първия автомобил ми е трудно..Аз лично бих се насочил към дизел- от новите 105,116 или 131 к.с., Ауди или Фолксваген.Удобно за дълъг път купе, мощен мотор... за дълъг път отлични! Ако е бензин - за икономии бих сложил веднага газов инжекцион, в Германия вече има доста Газстанции!! За мама - противно на очакванията, ще ти препоръчам Нисан Микра ,и то автоматик. Покарал съм малко такава кола и съм много доволен от нея; наглед е малка, но с голям обем вътре,обзорът е отличен, икономична, пъргава и маневрена в града. По планинските пътища също се държи добре- прецизни, "умни" скорости, не се усеща превключването им! Желая ти късмет в избора! 
.... Само в Дюселдорф има 7-8 газстанции, цената на газта беше 65-75 цента...

ve1 написа:Вторият автомобил ще е за майка ми, млада пенсионерка. Тъй като майка ми е нисичка автомобилът искам да е малък, с отлична видимост. Сега се замислям за модел, като Smart но да е с 4 седалки. Да е изключително здрав и да не създава проблеми.
Мани го тоя смарт вземи и едно поло ,а на теб един пасат и си гледай кефа.
Не е лошо да кажеш и за какви пари говориш,защото така е много голям диапазона който казваш.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
Привет във форума!
За да можем да ти дадем смислени предложения трявба да специфицираш малко по-добре: На първо четене на мен лично ми липсват данни за:
1) До каква цена?
2) Колата лична ли ще ти е (в смисъл платена от самия теб) или служебна?
3) Каква е отсечката, която ще пътуваш - ако е применрно köln-düss работа ще ти върши и един голф, защото ще си киснеш редовно в задръствания...
За да можем да ти дадем смислени предложения трявба да специфицираш малко по-добре: На първо четене на мен лично ми липсват данни за:
1) До каква цена?
2) Колата лична ли ще ти е (в смисъл платена от самия теб) или служебна?
3) Каква е отсечката, която ще пътуваш - ако е применрно köln-düss работа ще ти върши и един голф, защото ще си киснеш редовно в задръствания...
- Ivaile
- Автомобил: Touran
- Двигател: BSE 2008
Май момчето се отказа...да си взима Auto...Странно, от Немско е, а търси съвети тук...А толкова форуми има немски! 

- Pacho B
- Автомобил:
- Двигател:
Първият автомобил бих те посъветвал да си купиш миниван.Удобен,става за дълги пътувания,има 5-7 места,много екстри и е пъргав,икономичен,безотказен - зависи пак как караш
Това,което си обявил за първия автомобил ми бие към Touran,или Sharan
Поздрави!
Това,което си обявил за първия автомобил ми бие към Touran,или Sharan
Поздрави!
Здравейте, Приятели!
При мен нещата се развиват бързо. Вече реших да си купя Фиат Панда на старо от един мой приятел. Колата е купена по Коледа на промоция за 100 000 Ck, което е 8 000 лева и в момента е на 6 200 км. За другата кола още не съм решил. За сега Хонда и Тойота ми грабнаха окото. Въоръжени са до зъби с електроника и разни джунджурии. Преди години братчеда имаше Civic на 1 300 000 го издаде на вторични. Много яка машина. И общо взето много грижи не полагаше за него. Даже комшията му проверяваше за нивото на маслото, водата и така. Гъзоръка история.
Сега се чудя за двигателя 2,2 дали е добре за дълъг път? Все пак искам по- дълго време да съм си в къщи а отпуската ми е само 5 дни.
Поздрави на всички.
И повече радостни дни в слънчева България!
При мен нещата се развиват бързо. Вече реших да си купя Фиат Панда на старо от един мой приятел. Колата е купена по Коледа на промоция за 100 000 Ck, което е 8 000 лева и в момента е на 6 200 км. За другата кола още не съм решил. За сега Хонда и Тойота ми грабнаха окото. Въоръжени са до зъби с електроника и разни джунджурии. Преди години братчеда имаше Civic на 1 300 000 го издаде на вторични. Много яка машина. И общо взето много грижи не полагаше за него. Даже комшията му проверяваше за нивото на маслото, водата и така. Гъзоръка история.
Сега се чудя за двигателя 2,2 дали е добре за дълъг път? Все пак искам по- дълго време да съм си в къщи а отпуската ми е само 5 дни.
Поздрави на всички.
И повече радостни дни в слънчева България!
Уфф този форум е...
Докато се опраяя. Пиша те къде отиват. Няма нищо... После по никое време излиза написаното. Много странен форум.
Значи преди малко писах, писах натиснах изпрати и де отиде... Развален телефон. Значи сега пак започвам от начало. После да не се чудите че едно и също нещо по два пъти го пиша.
При мен нещата се развиват бързо. Едната кола ще я взема от мой приятел. Колата е нова на 3 месеца. И цената е хубава 8 х. лв. за Фиат Панда.
За другата кола се двоумя между Хонда и Тойота. Двигател 2,2 дали ще добре за големи преходи? Все пак искам да съм си в къщи повече време а отпуската ми е само 5 дни.
Поздрави!
Благодаря на всички за съветите.
Докато се опраяя. Пиша те къде отиват. Няма нищо... После по никое време излиза написаното. Много странен форум.
Значи преди малко писах, писах натиснах изпрати и де отиде... Развален телефон. Значи сега пак започвам от начало. После да не се чудите че едно и също нещо по два пъти го пиша.
При мен нещата се развиват бързо. Едната кола ще я взема от мой приятел. Колата е нова на 3 месеца. И цената е хубава 8 х. лв. за Фиат Панда.
За другата кола се двоумя между Хонда и Тойота. Двигател 2,2 дали ще добре за големи преходи? Все пак искам да съм си в къщи повече време а отпуската ми е само 5 дни.
Поздрави!
Благодаря на всички за съветите.
- Чудомир
- Автомобил: Passat 5.5 + Caravelle T4
- Двигател: 03 V6 AMX + 97 VR6 AES
До 5тото мнение трябва мод да ти го одобри, преди да се появи...Днес някъде някой го беше написал.
Панда....абе ти си знаеш.
За хондата/тойотата - ако говорим за среден клас модерни автомобили стават. Само дето не си отговорил на един въпрос от тия, дето ги питах.
Каквото и да вземеш: Гледай да имат гаранция (Garantie, не Gewährleistung), ако са по-нови, да няма после "Ама то няма кой да ми смени маслото" и "Леле, знаеш ли колко струва ремота"
Панда....абе ти си знаеш.
За хондата/тойотата - ако говорим за среден клас модерни автомобили стават. Само дето не си отговорил на един въпрос от тия, дето ги питах.
Каквото и да вземеш: Гледай да имат гаранция (Garantie, не Gewährleistung), ако са по-нови, да няма после "Ама то няма кой да ми смени маслото" и "Леле, знаеш ли колко струва ремота"
- feikot
- Автомобил: Passat B5
- Двигател: AFN AVG
Lupo за дамата и Passat/A6 за теб.Отговарят на критериите ти.
- groznika
- Автомобил: Bora 1.8T
- Двигател: AUM
Здрасти и от мен колега 
Аз не бих се ангажирал с конкретна марка и модел за препоръчване, но ми се ще да ти спомена, че колата си е нещо като допълнителен член на семейството. Нещата не се изчерпват със закупуването на автомобил, а колкото и да е "здрав" периодичното ходене по сервизи е неизбежно.
Надявам се разбираш, че "супер здрав" и " нямам време да се занимава със сервизи" просто няма как да се получи особено с автомобил втора ръка
Колата е хубаво нещо, но си иска своето и трябва да си готов да и го дадеш за да може да ти служи дълго и вярно
Успех в избора

Аз не бих се ангажирал с конкретна марка и модел за препоръчване, но ми се ще да ти спомена, че колата си е нещо като допълнителен член на семейството. Нещата не се изчерпват със закупуването на автомобил, а колкото и да е "здрав" периодичното ходене по сервизи е неизбежно.
Надявам се разбираш, че "супер здрав" и " нямам време да се занимава със сервизи" просто няма как да се получи особено с автомобил втора ръка

Колата е хубаво нещо, но си иска своето и трябва да си готов да и го дадеш за да може да ти служи дълго и вярно

Успех в избора

- bbboiko2004
- Автомобил: VW Polo 2f
- Двигател: 3f - 1993
До колкото разбрах пандата е за майка ти ? Както колегата groznika и аз не мога да се конкретизирам с марка и модел. Всичко зависи от състоянието на колата. Но в никакъв случаи алфа ромео. Аз лично освен полото имам и тоyota auris и рено лагуна. Лагуната е стар модел така че няма да я коментирам въпреки че за дълъг път е страхотна и в комбинация с 1,9 дти много икономичен агрегат става и за градско. Значи toyota тя е на 3 години вътрешно е огромна ! Може да е хечбег но 5 човека се возят без проблем с нея или липса на комфорт. Аз съм с малкия дизелов мотор 1.4 градско в София ми харчи към 5.3-4 извънградско при 120-30 към 4.8-9 нафта.При извънградското е малко тромав след 130-4 нагоре не го търси иначе 160км си ги поддържа. Имам познат с големия 2.2 д4д мотор, който също е много икономичен а и извън града се представя много добре. За части освен филтри и накладки не ми се е налагало и надявам се да не се налага скоро. Но има вече части и не са скъпи накладки комплект предни задни бяха малко над 100 лв.
Приятели, как се познава, че една кола е с E4 двигател? Има ли някакви означения и въобще къде и какво да гледам. Тук има сериозен проблем при регистрациите. Колата да е с Е4 и до 15 години. Иначе за вторични! Моя приятел си купи вече две коли и се оказа че регистрацията му ще е по скъпа от цената на колата, тъй като същата е на 10 години.
Да ще му излезе защото трябва да мине през всички техни TUF и Dekra техни прегледи за екология и техническо състояние там, за да я допуснат до шофиране по техните пътища 

Е, да, но след коя година производителите са се съобразили с това Е4? Като обикалях насам натам видях, че на някой двигатели пише ЕКО и има едни зелени листенца.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”