Инфо за ремонт по каско?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Инфо за ремонт по каско?

Мнениеот joromnt » Чет 31 мар 2011 7:45

Така. Интересувам се от факта, как различните компании предлагат ремонт на колите с каско. Дали пращат в доверен сервиз, по експертна оценка, по фактура и т.н.
Интересувам се конкретно от Лев Инс, Бул Инс, Булстрад, Армеец. Вече имам опит с БИ с ДЗИ, и не съм особенно доволен от практиките им.
Пак ще повторя - интересувам се от начина им на решаване на щетите, а не кой от коя компания е доволен.

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Re: Инфо за ремонт по каско?

Мнениеот maxpayne » Чет 31 мар 2011 9:50

Не е много трудно да си прочетеш условията в сайтовете им, ето ти един хинт за Армеец:

Застрахователно обезщетение

Вариантите на определяне на застрахователните обезщетения се прилагат в зависимост от датата на производство на застрахованото МПС, размера на застрахователната премия и договорените допълнителни условия при сключване на застраховката, и са както следва:

За МПС до 4 години от датата на производство

* ремонт в официален сервиз за съответната марка или по представени оригинални фактури от официален сервиз;
* ремонт в доверен сервиз на ЗАД „Армеец“;
* по представени оригинални фактури от друг сервиз след изрично писмено съгласие на ЗАД „Армеец“;
* по експертна оценка.

За МПС над 4 до 12 години от датата на производство

* ремонт в доверен сервиз на ЗАД „Армеец“;
* по представени оригинални фактури от друг сервиз след изрично писмено съгласие на ЗАД „Армеец“;
* по експертна оценка.

За МПС над 12 години от датата на производство

* по експертна оценка.

Потребителски аватар
Ljubon
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Ljubon » Чет 31 мар 2011 9:59

При ЛевИнс, ако каското е над 5000лв. може да ползваш доверен сервиз, но трябва да ти дадат възлагателно писмо, за да не плащаш на сервиза и после да си търсиш парите.

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 31 мар 2011 10:28

Цялата работа с тия доверени сервизи, е че в момента бера ядове с един такъв.
15 дена обикалях един такъв, да вземе колата да оправи една броня. Имах издадено възлагателно писмо. И всеки път като ида там, човека вкарал различна кола която "имал да дооправя от преди" :screwy И всеки път ще ми звънне утре да ме извика. ... Да, накрая взе че ме извика. Каското и граджанската ми ще изтекат докато стои при него колата, а сервиза е извън града. Та сега седя тука и се чудя кво да подхвана. Лесно ще ми вземат парите където и да ида, ама тва повторно маркиране /информационно обслужване/ :banghead:
Честно казано май се оглеждам за компания дето приема ремонт по фактура. Там май се изискваше предварително издаване на проформа фактура, за да се одобри ремонта но тва е друга тематика...

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 31 мар 2011 10:31

Ако днес си сключа ГО+каско със дата от неделя, дали би могло да се маркира колата в понеделник примерно :?:

KirilGeorgiev
Предупреждение за вечен БАН
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот KirilGeorgiev » Чет 31 мар 2011 10:43

Може но риск кражба се покрива само след като колата е маркирана и снимана

Потребителски аватар
maxpayne
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот maxpayne » Чет 31 мар 2011 10:45

joromnt написа:Ако днес си сключа ГО+каско със дата от неделя, дали би могло да се маркира колата в понеделник примерно :?:

когато искаш, но доколкото помня каското не се признава ако колата не е маркирана, демек от неделя до понеделник си без каско.

Потребителски аватар
Altec
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Altec » Чет 31 мар 2011 10:49

Може, но следобяд най-вероятно за да вкарат в базата данни сутринта информацията за застраховката, че като идеш и дадеш бланката почват да ровят дали я има действително в базата данни. А попринцип да светна нещо което разбрах и аз наскоро, Булстрад примерно не изисква повторна маркировка на колите застраховани отново с каско там. Може да си го направиш ако желаеш само. Така се спестяват около 25 до 40лв, а каското си важи с пълна сила...

Потребителски аватар
VWGT
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VWGT » Чет 31 мар 2011 13:06

тия маркировки нямаше ли да отпадат вече ... или всяко чудо за 3 дни

Потребителски аватар
joromnt
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот joromnt » Чет 31 мар 2011 17:46

Ами луда работа. Сключих ГО+каско от неделя, казаха в понеделник да ходя да снимат колата и да я маркират отново ако я имам още scare scare
Благодаря за помоща колеги, нещата са така както казахте.
Щеше да е много по-лесно ако бях съобразил че точно сега ще изтече застраховката, но залупена работа :banghead: :banghead:

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”