Така. Интересувам се от факта, как различните компании предлагат ремонт на колите с каско. Дали пращат в доверен сервиз, по експертна оценка, по фактура и т.н.
Интересувам се конкретно от Лев Инс, Бул Инс, Булстрад, Армеец. Вече имам опит с БИ с ДЗИ, и не съм особенно доволен от практиките им.
Пак ще повторя - интересувам се от начина им на решаване на щетите, а не кой от коя компания е доволен.
Инфо за ремонт по каско?
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Инфо за ремонт по каско?
Не е много трудно да си прочетеш условията в сайтовете им, ето ти един хинт за Армеец:
Застрахователно обезщетение
Вариантите на определяне на застрахователните обезщетения се прилагат в зависимост от датата на производство на застрахованото МПС, размера на застрахователната премия и договорените допълнителни условия при сключване на застраховката, и са както следва:
За МПС до 4 години от датата на производство
* ремонт в официален сервиз за съответната марка или по представени оригинални фактури от официален сервиз;
* ремонт в доверен сервиз на ЗАД „Армеец“;
* по представени оригинални фактури от друг сервиз след изрично писмено съгласие на ЗАД „Армеец“;
* по експертна оценка.
За МПС над 4 до 12 години от датата на производство
* по представени оригинални фактури от друг сервиз след изрично писмено съгласие на ЗАД „Армеец“;
* по експертна оценка.
За МПС над 12 години от датата на производство
* по експертна оценка.
Застрахователно обезщетение
Вариантите на определяне на застрахователните обезщетения се прилагат в зависимост от датата на производство на застрахованото МПС, размера на застрахователната премия и договорените допълнителни условия при сключване на застраховката, и са както следва:
За МПС до 4 години от датата на производство
* ремонт в официален сервиз за съответната марка или по представени оригинални фактури от официален сервиз;
* по експертна оценка.
За МПС над 4 до 12 години от датата на производство
* по експертна оценка.
За МПС над 12 години от датата на производство
* по експертна оценка.
- Ljubon
- Автомобил:
- Двигател:
При ЛевИнс, ако каското е над 5000лв. може да ползваш доверен сервиз, но трябва да ти дадат възлагателно писмо, за да не плащаш на сервиза и после да си търсиш парите.
Цялата работа с тия доверени сервизи, е че в момента бера ядове с един такъв.
15 дена обикалях един такъв, да вземе колата да оправи една броня. Имах издадено възлагателно писмо. И всеки път като ида там, човека вкарал различна кола която "имал да дооправя от преди"
И всеки път ще ми звънне утре да ме извика. ... Да, накрая взе че ме извика. Каското и граджанската ми ще изтекат докато стои при него колата, а сервиза е извън града. Та сега седя тука и се чудя кво да подхвана. Лесно ще ми вземат парите където и да ида, ама тва повторно маркиране /информационно обслужване/
Честно казано май се оглеждам за компания дето приема ремонт по фактура. Там май се изискваше предварително издаване на проформа фактура, за да се одобри ремонта но тва е друга тематика...
15 дена обикалях един такъв, да вземе колата да оправи една броня. Имах издадено възлагателно писмо. И всеки път като ида там, човека вкарал различна кола която "имал да дооправя от преди"

Честно казано май се оглеждам за компания дето приема ремонт по фактура. Там май се изискваше предварително издаване на проформа фактура, за да се одобри ремонта но тва е друга тематика...
Ако днес си сключа ГО+каско със дата от неделя, дали би могло да се маркира колата в понеделник примерно 

-
- Предупреждение за вечен БАН
- Автомобил:
- Двигател:
Може но риск кражба се покрива само след като колата е маркирана и снимана
- maxpayne
- Автомобил:
- Двигател:
joromnt написа:Ако днес си сключа ГО+каско със дата от неделя, дали би могло да се маркира колата в понеделник примерно
когато искаш, но доколкото помня каското не се признава ако колата не е маркирана, демек от неделя до понеделник си без каско.
Може, но следобяд най-вероятно за да вкарат в базата данни сутринта информацията за застраховката, че като идеш и дадеш бланката почват да ровят дали я има действително в базата данни. А попринцип да светна нещо което разбрах и аз наскоро, Булстрад примерно не изисква повторна маркировка на колите застраховани отново с каско там. Може да си го направиш ако желаеш само. Така се спестяват около 25 до 40лв, а каското си важи с пълна сила...
Ами луда работа. Сключих ГО+каско от неделя, казаха в понеделник да ходя да снимат колата и да я маркират отново ако я имам още
Благодаря за помоща колеги, нещата са така както казахте.
Щеше да е много по-лесно ако бях съобразил че точно сега ще изтече застраховката, но залупена работа

Благодаря за помоща колеги, нещата са така както казахте.
Щеше да е много по-лесно ако бях съобразил че точно сега ще изтече застраховката, но залупена работа

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”