За фенове на Голф 2 GTI PL

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
annunaki
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

За фенове на Голф 2 GTI PL

Мнениеот annunaki » Нед 19 ное 2006 11:59

Слагам тази тема за хора които си търсят да купят голф 2 гти с двигател ПЛ. В началото на тази седмица бях до Ловеч да гледам един "Голф 2 ГТИ 140 коня" тъмно син металик. (Всичко което пиша с кавички е казано от хората който продават въпросната кола) С един приятел бяхме така че имам свидетел , че не лъжа :)

Искам просто да предопредя хората за дефекти по колата който не ги казват продавачите. И е голяма набутка да се ходи да се гледа колата. Първо и искат 2800 лева. Казват че е 89 година, но на пепелника отзад пише 86!. Блока и е сменян и казват че е над 126 коня. Задната бензинова помпа и вие на умряло. Онази машинка за ниските обороти е за смяна щото прекъсва на ниските обороти. А на въпроса зададен от мен към продавача, не ти ли пречи че прекъсва, той вика че бил свикнал. КОлата е пълна гробница, карат е с бензин 92! Оборотомера и скоростомера отчитат съвсем други скорости:) Казват че им гори 8-9 градско, а аз като седнах зад вола и видях на компютърчето , че показа 13 на 100! Питам ги, абе тука показва 13 а вие че била 8-9! И най-голямата простотия беше , че това не е било вярно и че бил някъв моментен разход на светофар или нещо такова:) Пича с който бяхме, установи, че на тази кола са и били правили няколко байпаса и не се знае колко може да искара тази кола. Тампона предният на двигателя е обикновен гумен , а не маслен. Боядисана на е с акрилна боя и си личат капки по колата и е почнала да пада.

Всичко беше по шарено и цветущо но не мога да ви го напиша всичкото с лафовете който пускаха продавачите. Бих препоръчал на всеки да иде да се посмее малко, но малко цената не си заслужава щото тоя Ловеч не е близо от Пловдив.

Тъй като ме набутаха с много пари само за да им гледам гробницата, затова реших да напиша и тук тема. Лично аз съм коректен , щото като си продавах самарата нямаше лъжи и измами и очаквах същото към мен. Купих си VW Scirroco 2 89г. 1,6 75 коня. От Весо от софия. Като го снимам ще ви го покажа.

Потребителски аватар
niikoo_1
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот niikoo_1 » Нед 19 ное 2006 12:07

С колко врати беше колата, с тяснта броня ли е?
Има ли обява пуснта във форума, и ако да дай линк, да се знае.

Пък и 2800лв. няма как да вземеш читаво ГТИ, хубавите вървят към 3300-4000лв. и пак имат проблеми за отстраняване.

Потребителски аватар
smg
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот smg » Нед 19 ное 2006 12:14

Това за разхода по бордовия не са излъгали.....
Това Не е моментен разход, а коефициент за среден разход :wink:
Сега колко хаби 8-9 само те си знаят, но....

Потребителски аватар
Popeto_89
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Popeto_89 » Нед 19 ное 2006 12:18

леле какви продавачи има! :cry:
внимавайте какво купувате и от кой! това е изводът,който може да се направи!!!!!!

Потребителски аватар
Plamen_RI
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот Plamen_RI » Нед 19 ное 2006 13:19

Дълго време си търсих читаво Г2 ГТИ и за себе си стигнах до извода че такова няма да мога да намеря....

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 19 ное 2006 14:01

ако търсите читав ПЛ ,нека PL-16V да каже за колко би продал неговия който по моя преценка е може би най лачената 2-ка в България :D .Иначе и аз съм съгласен че за под 3000лв не очаквайте да вземете нещо по различно от това което са ви предложили

Потребителски аватар
MITKO_DVD
Автомобил: Passat B4
Двигател: 2E 1994
Контакти:

Мнениеот MITKO_DVD » Нед 19 ное 2006 14:10

КОлеги ами аз кво да кажа като ме сполетя съдбата на колегата само че март месец,преди да зема моят Пасат,
Та значи гледам в мобилето некакъв страшен Пасата в Търново,кажи речи същия като моя,за 5800лв.обаждам се на човека,колата не е продадена сичко което го пише за нея е така километри,цена и екстри,до тук О'к.Обаждам се на един мой приятел от Горна Оряховици и му викам братле отивай да видиш еди си къде тази кола и ми кажи как е поне на външен вид,да знам да ходя ли въобще до Търново и така той ми звъни след 3 часа отишъл видел колат аи вика ей Митак колата н амен много ми харесва,обаче аз от коли въобще не разбирам,и аз кво да праа дигам се и отивам да гледам колата.
Леле първо като я видиш сичко е ок,обаче като се загледаш,то я беше избило ръждица на 5-6 места ама серизно беше подигнало боята.Както ии да е ,от там се дигам и карам колата на сервиз в тамошното Юнитрейд представителство,леле леле като почнаха да пишат мен главата ме заболя,кво да праа отказах се от колата и само си направих една екскурзия до Царевец.
След този случей много приятели ме бъзикаха,ама..................кво да праа,много ми хареса н аснимките колицата.
Така че според мен тези екскурзии са безмислени за коли,поне аз така смятам :wink:

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 19 ное 2006 14:19

Значи колата беше с тесните брони,предните стъкла не бяха целите а с малък прозорец :wink: Нямаше гуми и не беше металик а боядисана с акрилна боя много нескопосано,защото отдолу се подаваха на много места балончета :wink:
Историята на колата е такава че всъщност тя е била по талон 1.8 карбуратор с избила маслена помпа и вследствие на това във блока се появила бая голяма дупка :wink: Селянджърите хвърлят двигатела(стария) и взимат от някаква морга Пл-129кс с бордовия комп и таблото и прочие но не успяват да направят да работи оборотомера а скоростомера отчита грешно-много грешно :lol: Кара на пътя за Плевен селския организъм зад един бетоновоз който се движеше с не повече от 70-80км а скоростомера на бегачката показва 140км на 4-а :lol:
Загледах се че не бях обърнал внимание, а ония се усети и ми вика ей сега ще го издухам :lol:
Има още много смешни неща за писане ама.......
Колата си търси собственик но засега не е пусната тука(може и тук да се появи).Просто споделяме премеждия :lol:
Всичко ни костваше 60лв път -10часа отиване и връщане с автобуса :arrow: Изживяването-БЕЗценно :lol:
П.п Универсалния лаф на продавача"Здравейте пичове-бегачка искате а?-Не мерси такава не искам :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 19 ное 2006 15:01

:) тези са за :rocketwhore да мъчат колата с 92 бензин :cry:

Потребителски аватар
dxd
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот dxd » Нед 19 ное 2006 15:06

musura написа::) тези са за :rocketwhore да мъчат колата с 92 бензин :cry:

Ти не разбираш-така върви повече и гори по-малко :lol:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Нед 19 ное 2006 15:12

мда :( аз от скапан 95 ми се е разхлопвал аванса, а незнам с 92 дали ще отлепи колата вобще. Другото което съм забелязал, че колкото е по-фалшив бензина толкова по-шумен става мотора - ръмжи и не върви, а с хубав бенц особенно на високи обороти става по-тих даже :)

Потребителски аватар
landwarrior
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот landwarrior » Нед 19 ное 2006 15:17

dxd написа:
П.п Универсалния лаф на продавача"Здравейте пичове-бегачка искате а?-:
mhihi mhihi mhihi

Потребителски аватар
sin orel C20XE
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот sin orel C20XE » Нед 19 ное 2006 16:08

Пламен ВР6 наистина е прав,че доста трудно се намира читаво ГТИ,говорим за двойка,независимо,дали е витилово или обикнбовено,все пак това са коли на по 15-16,та до 20 години,то човек не би го продал,но иначе са си лудница. 8)

black`
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот black` » Нед 19 ное 2006 16:17

Друг е въпроса дали от 92 може да получават 95 и 98 с добавки. :o
А като гледам всички резервоари по бензиностанциите се пълнят от една цистерна та ми е чудно как става номера при колоката вече с 92,95,98 от едно и също гориво. :shock :roll:

Потребителски аватар
Vizor
Изгубена душа
Автомобил: Subaru Forester XT
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Vizor » Нед 19 ное 2006 16:32

blacki написа:

Друг е въпроса дали от 92 може да получават 95 и 98 с добавки. :o
А като гледам всички резервоари по бензиностанциите се пълнят от една цистерна та ми е чудно как става номера при колоката вече с 92,95,98 от едно и също гориво. :shock :roll:

А.. блаки.. виж сега.. това че ти зареждаш от селските бензиностанциики дето 95 е с 2 стотинки по евтин от другите и е 3 пъти по некачествен.. не означава че навсякъде са така.. Примерно тук в бс се зарежда само от лукоил.. 3-ма мой приятели работят там и знаят как стоят нещата с бензина... така че си много в грешка батенце

Последна промяна от Vizor на Нед 19 ное 2006 16:33, променено общо 1 път.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”