Защо са ни фарове след като не светят където трябва?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Cnupo
Автомобил:
Двигател:

Защо са ни фарове след като не светят където трябва?

Мнениеот Cnupo » Сря 29 ное 2006 21:41

Е, отново съм много объркан и изнервен. От известно време насам си хабя нервите по хората, не че аз съм перфектен, но нали винаги другите са ни виновни, та и аз така. Забелязвам, че е много актуално сред автомобилистите фаровете да светят някъде в небесата, даже да беше там, щеше да е добре, но уви. Всеки ден се боря да виждам пътя, защо хората така и не са разбрали, че тези фарове са за да помагат, не за да пречат. Незнам дали на вас ви се случва или само покрай мен минават такива коли, с единя фар нагоре, другия нагоре в и ляво ...и т.н.. Признавам си, че имам проблем с очите, не виждам много добре и трябва да нося очила, но просто от толкова време не съм носил, че вече свикнах да карам така и да виждам работите. Сега обаче като ми застане един отзаде, който ми изгаря очите и като минат 5-6 "колеги" насреща ми и те ме осветят, все едно съм на светлинно шоу и оставам напълно сляп. Проблема е там, че и дори да си бях напълно добре с очите, пак нямаше да мога да виждам, заради такива индивиди.

п.п. Пускам темата, защото имам нужда да захвърля негативната енергия насъбрала се в мен и да продължа да си карам спокойно :)

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 29 ное 2006 21:55

Имам един приятел от Пловдив, та той в колата си имаше един прожектор на 12 волта, някакъв ловджийски беше, ползват го из полето като ходят за зайци. Седеше до него и като го заслепи някое говедо - отваря прозореца, пали прожектора и обикновенно "светнатите" отбиваха на банкета и спираха.

Тука имахме 4 дни яка мъгла, нищо се невиди и как не видях един човек да кара с включени светлини за мъгла отзад. Днес обаче, когато всичко е ОК ми се случи да карам зад двама с включено такива.

Днес един москвич безмалко да ме запише и с "другата кола". Както си карам (вече е тъмно) и забелязвам че много бързо настигам този пред мен. Пича просто не му бачкаха стоповете :idea: иначе габарити има. Честно, ако бях някоя бабанка, щях да го засека и да му начупа тиквата, много се нервя :f_ckyou:

Потребителски аватар
SMEL
Автомобил: MK4 TDI
Двигател: AHF 1999

Мнениеот SMEL » Сря 29 ное 2006 22:21

а аз има приятел който си е монтирал халогени и отзад-ако някой го заслепи-пуска ги и ......кофти за задния.Той ги е монтирал по друга причина-като го гонят полицайте да ги заслепява. но с успех ги ползва и в други ситуаций.

Потребителски аватар
chefito
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот chefito » Сря 29 ное 2006 22:26

На много места се оплаквах от същия проблем....няма оправия....просто някои хора са скарани с техниката и ако им мигнеш си мислят че се заяждаш и те са перфектни.....напоследак спрях дори да им мигам

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Сря 29 ное 2006 22:32

Няколко дни карам все в мъгла, днес също. И най сетне се сетих, че си имам очила за случая дето са винаги в колата. Ползувах ги и на отиване и на връщане имаше полза и за заслепяването също. Купувал съм ги 1987г. в Германия, едни жълти грозни сега не знам има ли такива ама вършат работа. :D

Потребителски аватар
MamaMy
Автомобил: Galaxy
Двигател: AUY 2003г

Мнениеот MamaMy » Сря 29 ное 2006 22:33

Явно всички ни дразнят разни такива. За съжаление относно задните стопове за мъгла си мисля, че доста от водачите дори не знаят за какво са им тези бутони. Днес карам зад една Фиеста със светеща светлина за мъгла. Светкам дълги и никаква реакция. Изпреварвам я изнервен и какво да видя. Една мацка се набрала на кормилото и с нос опрян в предното стъкло не поглежда нито в огледалата, нито в таблото. Спирам до нея на светофара и и свиркам да си свали стъклото. Тя се завъртя да ме види след като свирих 15 секунди. Обеснявам и да си огаси светлината за мъгла, а тя каза, че не разбира за какво и говоря. Даде газ и отпраши напред :evil:

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 29 ное 2006 22:34

Има такива :) поне имам за ски такива и веднъж като се прибирахме от ски ги ползвах в колата mhihi Представям си, каква гледка съм бил за околните шофьори (маска за ски е, не очила), добре че беше гъста мъглата и не са ме виждали много добре mhihi

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 29 ное 2006 22:40

musura написа:Има такива :) поне имам за ски такива и веднъж като се прибирахме от ски ги ползвах в колата mhihi Представям си, каква гледка съм бил за околните шофьори (маска за ски е, не очила), добре че беше гъста мъглата и не са ме виждали много добре mhihi

тоя па-аз като си карах по магистралката за варна служебен камион с фотосоларна заваръчна маска...mhihi
един с един рейс щеше да инфрактяса като виде вейдър да кара камиона...mhihi mhihi mhihi

4ep
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 4ep » Сря 29 ное 2006 22:44

vaskoto1 написа:тоя па-аз като си карах по магистралката за варна служебен камион с фотосоларна заваръчна маска...mhihi

Малеее, ако сега направиш този номер по боянския път ще си най-смелият човек когото познавам. :lol: :lol:

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 29 ное 2006 22:45

ееее беше лято и беше нечовешко слънце-много дюшеш ми дойде-нямах очила.
на дупките малко губех картина понякога ама нейсе...mhihi

Потребителски аватар
buFka
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот buFka » Сря 29 ное 2006 22:47

споко, и тука ги има бол....

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Сря 29 ное 2006 22:51

Колеги, един приятел ми оферира тази вечер такива очила (антирефлексни) за компютър и шофиране без заслепяване. Два отделни вида са. Аз не проявих интерес защото не бях сигурен, че вършат работа, но като ви слушам ще взема да ги пробвам. По 15 лева са едни жълти с тънки метални рамки в кутиика и с кърпичка. Тези за каране бяха по-тъмни и със огледална лента в горния край. Много ми харесаха. Ще взема едни да ги пробвам и ако са добри ще ги снимам и ще ви ги пусна. Ако се навиете, може и далавера да скалъпим :lol: .

Потребителски аватар
vaskoto1
майстор Падна ли ми!
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот vaskoto1 » Сря 29 ное 2006 22:52

може-може аз съм кандидат!

Потребителски аватар
musura
Сър
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот musura » Сря 29 ное 2006 22:54

и аз съм кандидат за шофьорските, иначе за комп. са пълна безмислица!

Потребителски аватар
MamaMy

Мнениеот MamaMy » Сря 29 ное 2006 23:18

Ще взема и компютърни за жената, че тя горката се дзвери срещу три дърти монитора цял ден на една каса за плащане на сметки и вечер очите и са като на заварчик 3-ти разряд :?
Ще ги снимам и тях, но теста ще ги прави тя та мнението за тях ще се забави.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”