п.п. Пускам темата, защото имам нужда да захвърля негативната енергия насъбрала се в мен и да продължа да си карам спокойно
Защо са ни фарове след като не светят където трябва?
Защо са ни фарове след като не светят където трябва?
Е, отново съм много объркан и изнервен. От известно време насам си хабя нервите по хората, не че аз съм перфектен, но нали винаги другите са ни виновни, та и аз така. Забелязвам, че е много актуално сред автомобилистите фаровете да светят някъде в небесата, даже да беше там, щеше да е добре, но уви. Всеки ден се боря да виждам пътя, защо хората така и не са разбрали, че тези фарове са за да помагат, не за да пречат. Незнам дали на вас ви се случва или само покрай мен минават такива коли, с единя фар нагоре, другия нагоре в и ляво ...и т.н.. Признавам си, че имам проблем с очите, не виждам много добре и трябва да нося очила, но просто от толкова време не съм носил, че вече свикнах да карам така и да виждам работите. Сега обаче като ми застане един отзаде, който ми изгаря очите и като минат 5-6 "колеги" насреща ми и те ме осветят, все едно съм на светлинно шоу и оставам напълно сляп. Проблема е там, че и дори да си бях напълно добре с очите, пак нямаше да мога да виждам, заради такива индивиди.
п.п. Пускам темата, защото имам нужда да захвърля негативната енергия насъбрала се в мен и да продължа да си карам спокойно
- musura
- Сър
- Автомобил:
- Двигател:
Имам един приятел от Пловдив, та той в колата си имаше един прожектор на 12 волта, някакъв ловджийски беше, ползват го из полето като ходят за зайци. Седеше до него и като го заслепи някое говедо - отваря прозореца, пали прожектора и обикновенно "светнатите" отбиваха на банкета и спираха.
Тука имахме 4 дни яка мъгла, нищо се невиди и как не видях един човек да кара с включени светлини за мъгла отзад. Днес обаче, когато всичко е ОК ми се случи да карам зад двама с включено такива.
Днес един москвич безмалко да ме запише и с "другата кола". Както си карам (вече е тъмно) и забелязвам че много бързо настигам този пред мен. Пича просто не му бачкаха стоповете
иначе габарити има. Честно, ако бях някоя бабанка, щях да го засека и да му начупа тиквата, много се нервя :f_ckyou:
Тука имахме 4 дни яка мъгла, нищо се невиди и как не видях един човек да кара с включени светлини за мъгла отзад. Днес обаче, когато всичко е ОК ми се случи да карам зад двама с включено такива.
Днес един москвич безмалко да ме запише и с "другата кола". Както си карам (вече е тъмно) и забелязвам че много бързо настигам този пред мен. Пича просто не му бачкаха стоповете
- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Явно всички ни дразнят разни такива. За съжаление относно задните стопове за мъгла си мисля, че доста от водачите дори не знаят за какво са им тези бутони. Днес карам зад една Фиеста със светеща светлина за мъгла. Светкам дълги и никаква реакция. Изпреварвам я изнервен и какво да видя. Една мацка се набрала на кормилото и с нос опрян в предното стъкло не поглежда нито в огледалата, нито в таблото. Спирам до нея на светофара и и свиркам да си свали стъклото. Тя се завъртя да ме види след като свирих 15 секунди. Обеснявам и да си огаси светлината за мъгла, а тя каза, че не разбира за какво и говоря. Даде газ и отпраши напред 
- vaskoto1
- майстор Падна ли ми!
- Автомобил:
- Двигател:
musura написа:Има такивапоне имам за ски такива и веднъж като се прибирахме от ски ги ползвах в колата
Представям си, каква гледка съм бил за околните шофьори (маска за ски е, не очила), добре че беше гъста мъглата и не са ме виждали много добре
тоя па-аз като си карах по магистралката за варна служебен камион с фотосоларна заваръчна маска...
един с един рейс щеше да инфрактяса като виде вейдър да кара камиона...

- MamaMy
- Автомобил: Galaxy
- Двигател: AUY 2003г
Колеги, един приятел ми оферира тази вечер такива очила (антирефлексни) за компютър и шофиране без заслепяване. Два отделни вида са. Аз не проявих интерес защото не бях сигурен, че вършат работа, но като ви слушам ще взема да ги пробвам. По 15 лева са едни жълти с тънки метални рамки в кутиика и с кърпичка. Тези за каране бяха по-тъмни и със огледална лента в горния край. Много ми харесаха. Ще взема едни да ги пробвам и ако са добри ще ги снимам и ще ви ги пусна. Ако се навиете, може и далавера да скалъпим
.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”