препоръчайте какви кабели за акумулатор да си взема

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
VALENTINO87
Автомобил: Passat b7
Двигател: CFGB

препоръчайте какви кабели за акумулатор да си взема

Мнениеот VALENTINO87 » Сря 01 фев 2012 14:22

Четох,че тези евтините по 10-15 лв били с тънък кабел и често се стопявал...Някой ако си е купувал скоро от някъде и е доволен,ще съм му много благодарен да сподели...Знам,че трябва да е с голям ампераж...Колата ми е дизел..благодаря предварително

Alexandar_yordanov
Автомобил:
Двигател:

Re: препоръчайте какви кабели за акумулатор да си взема

Мнениеот Alexandar_yordanov » Сря 01 фев 2012 14:23

Днес запалих точно с тези тънки кабели моята кола и през целия ден поне още 3 коли. Нямам проблеми с тях.

Потребителски аватар
snupeca
Автомобил: Skoda Octavia
Двигател: ALH
Контакти:

Мнениеот snupeca » Сря 01 фев 2012 14:24

VALENTINO87

Мнениеот VALENTINO87 » Сря 01 фев 2012 14:26

snupeca написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=176589&start=15 scare mhihi

да,видях я тази тема колега...именно от там разбрах,че евтините кабели са беля на главата :?

Потребителски аватар
nebeto
Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
Двигател: AFN 1996

Мнениеот nebeto » Сря 01 фев 2012 20:24

по-добре като отидеш в магазина да отвориш опаковката,да погледнеш от към щипката колко ти е дебел бакъра,ако пък не ти харесат отиваш по автоморгите и си земаш пюсовия кабел от някакво дизелче БМВ (защо точно БМВ ли защото акумулаторите им са някаде отзаде отест ще е дълуг кабела),режеш си го на две части 4 стабилни щипли и си готов.

Потребителски аватар
Peteff
Автомобил:
Двигател:
Контакти:

Мнениеот Peteff » Сря 01 фев 2012 20:35

а най-добре си купуваш 1 нов акумулатор и си ти

VALENTINO87

Мнениеот VALENTINO87 » Сря 01 фев 2012 20:58

Peteff написа:а най-добре си купуваш 1 нов акумулатор и си ти

е,то е така,ама все пак....дай да си купим и нова кола,като се развали нещо по нея

Потребителски аватар
VipeR1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VipeR1 » Сря 01 фев 2012 21:01

ето това са читави кабели колега http://shop.mobile.bg/235--michelin.html

Потребителски аватар
luboveliki
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот luboveliki » Сря 01 фев 2012 21:05

взимаш евтините китайски и им заяпояваш карайщата с калай за щипките и са като нови,така реставрирах два комплекта и съм давал ток на много коли и никакви ядове

Потребителски аватар
VipeR1
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот VipeR1 » Сря 01 фев 2012 21:09

luboveliki написа:взимаш евтините китайски и им заяпояваш карайщата с калай за щипките и са като нови,така реставрирах два комплекта и съм давал ток на много коли и никакви ядове

загряват много тези китайски...
до автора на темата: по добре не си давай парите колега. все пак това ще ти върши работа цял живот. това не се купува всеки ден... купи си нещо по добро

Потребителски аватар
2.4I
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот 2.4I » Сря 01 фев 2012 21:17

Потърси в някой магазин в който продават заваръчни апарати и консумативи за тях,от там вземи кабели и щипки ,май даже имат и готови . С Китайските вероятноста да береш ядове е ОГРОМНА ,стават да се подаде ток за възбуждане но са горе-долу до там .

andro_
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот andro_ » Сря 01 фев 2012 21:23

Взимаш си кабели за електрожен поне 25 квадрата или 35. Взимаш 4 яки щипки, запояваш кабелите с газов поялник и ти гарантирам, че няма да имаш никакви проблеми.
Тия готовите по бензиностанциите са леш.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Сря 01 фев 2012 21:40

Основния принцип на "даването на ток" трябва да е възстановяване (на иначе здравия :lol:) акумулатор на "палената" кола . Това ще рече , че по тези кабели трябва да протече един заряден ток от максимум 20-тина 30 А ток , който да "ободри" измъчения акумулатор , достатъчни са 4 или 6 mm2 . То ако става въпрос да се пали някаква кола с акумулатор-мърша :D и трябва по кабелите да мине целия стартов ток (100-150 А , че и повече) , при дължина 2м на кабелите , то сечението им трябва да е 25 mm2 .
Друг е въпроса , че повечето кабели , които съм виждал са на вид като външен диаметър все едно са 35mm2 , а всъщност медтта е не повече от 2.5mm2 .

Аз преди 2-3 дни си направих кабели (срам не срам , за всеки случай :) ) . Купих си две парчета по 2м проводник 8mm2 , четири щипки ... Всичко като материали 12-13 лв. Щипките ми са най-калпавото звено , все едно са не от ламарина , а от цигарена хартия :mrgreen: . Но си ги запоих , притегнах с термошлаух и така ... още не съм ги ползвал .

Потребителски аватар
kris11
VW експерт
VW експерт
Автомобил: VW Sharan 7M8
Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
Контакти:

Мнениеот kris11 » Чет 02 фев 2012 10:49

milmar написа:Основния принцип на "даването на ток" трябва да е възстановяване (на иначе здравия :lol:) акумулатор на "палената" кола . Това ще рече , че по тези кабели трябва да протече един заряден ток от максимум 20-тина 30 А ток , който да "ободри" измъчения акумулатор , достатъчни са 4 или 6 mm2 . То ако става въпрос да се пали някаква кола с акумулатор-мърша :D и трябва по кабелите да мине целия стартов ток (100-150 А , че и повече) , при дължина 2м на кабелите , то сечението им трябва да е 25 mm2 .
Друг е въпроса , че повечето кабели , които съм виждал са на вид като външен диаметър все едно са 35mm2 , а всъщност медтта е не повече от 2.5mm2 .

Аз преди 2-3 дни си направих кабели (срам не срам , за всеки случай :) ) . Купих си две парчета по 2м проводник 8mm2 , четири щипки ... Всичко като материали 12-13 лв. Щипките ми са най-калпавото звено , все едно са не от ламарина , а от цигарена хартия :mrgreen: . Но си ги запоих , притегнах с термошлаух и така ... още не съм ги ползвал .

:да: :да: :beer Това съм го писал и в старата тема Освен това при дебели кабели и акумулатор мъртвец има много голяма вероятност подаващия ток да си купува нов акумулатот. Видал съм пръснати акумулатори при подаване на ток с дебели кабели и опит за въртене веднага след закачане на кабелите. Отделно оливането с електролит по колата, а и много голяма опастност от пръски в очите на електролит.

Потребителски аватар
milmar
Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
Двигател: 1Z and CBDC

Мнениеот milmar » Чет 02 фев 2012 11:03

Аз така "давах ток" преди време с Пасата на кола с наистина мъртъв акумулатор . Другата ми кола Голф-а , когато тръгна на ход към последната си битка в живота :oops: му взех акумулатора и го разменихме с един колега от работа . Та тогава Голфа (1.6 ТД) запали , но радиото в Пасата , както си свиреше и спрЕ :Mr Green Fun . То беше някакъв между другото много приличен радиокасетофон Pioneer , чудесен звук вадеше . Гледам рестартирал се и ми пише нещо "Въведи PIN код" :shock , а съм свалял акумулатор друг път , радиото съм свалял и какво ли не и не е ставало така . Отиде на боклука mhihi .

После като се замислих , реших че с малко съм се отървал :D !

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”