препоръчайте какви кабели за акумулатор да си взема
-
- Автомобил: Passat b7
- Двигател: CFGB
препоръчайте какви кабели за акумулатор да си взема
Четох,че тези евтините по 10-15 лв били с тънък кабел и често се стопявал...Някой ако си е купувал скоро от някъде и е доволен,ще съм му много благодарен да сподели...Знам,че трябва да е с голям ампераж...Колата ми е дизел..благодаря предварително
-
- Автомобил:
- Двигател:
Re: препоръчайте какви кабели за акумулатор да си взема
Днес запалих точно с тези тънки кабели моята кола и през целия ден поне още 3 коли. Нямам проблеми с тях.
-
snupeca написа:http://www.vwclub.bg/forum/viewtopic.php?f=5&t=176589&start=15![]()
да,видях я тази тема колега...именно от там разбрах,че евтините кабели са беля на главата

- nebeto
- Автомобил: VW Passat B4 1.9TDI
- Двигател: AFN 1996
по-добре като отидеш в магазина да отвориш опаковката,да погледнеш от към щипката колко ти е дебел бакъра,ако пък не ти харесат отиваш по автоморгите и си земаш пюсовия кабел от някакво дизелче БМВ (защо точно БМВ ли защото акумулаторите им са някаде отзаде отест ще е дълуг кабела),режеш си го на две части 4 стабилни щипли и си готов.
- Peteff
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
а най-добре си купуваш 1 нов акумулатор и си ти
-
Peteff написа:а най-добре си купуваш 1 нов акумулатор и си ти
е,то е така,ама все пак....дай да си купим и нова кола,като се развали нещо по нея
- VipeR1
- Автомобил:
- Двигател:
ето това са читави кабели колега http://shop.mobile.bg/235--michelin.html
- luboveliki
- Автомобил:
- Двигател:
взимаш евтините китайски и им заяпояваш карайщата с калай за щипките и са като нови,така реставрирах два комплекта и съм давал ток на много коли и никакви ядове
- VipeR1
- Автомобил:
- Двигател:
luboveliki написа:взимаш евтините китайски и им заяпояваш карайщата с калай за щипките и са като нови,така реставрирах два комплекта и съм давал ток на много коли и никакви ядове
загряват много тези китайски...
до автора на темата: по добре не си давай парите колега. все пак това ще ти върши работа цял живот. това не се купува всеки ден... купи си нещо по добро
Потърси в някой магазин в който продават заваръчни апарати и консумативи за тях,от там вземи кабели и щипки ,май даже имат и готови . С Китайските вероятноста да береш ядове е ОГРОМНА ,стават да се подаде ток за възбуждане но са горе-долу до там .
-
- Автомобил:
- Двигател:
Взимаш си кабели за електрожен поне 25 квадрата или 35. Взимаш 4 яки щипки, запояваш кабелите с газов поялник и ти гарантирам, че няма да имаш никакви проблеми.
Тия готовите по бензиностанциите са леш.
Тия готовите по бензиностанциите са леш.
- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Основния принцип на "даването на ток" трябва да е възстановяване (на иначе здравия
) акумулатор на "палената" кола . Това ще рече , че по тези кабели трябва да протече един заряден ток от максимум 20-тина 30 А ток , който да "ободри" измъчения акумулатор , достатъчни са 4 или 6 mm2 . То ако става въпрос да се пали някаква кола с акумулатор-мърша
и трябва по кабелите да мине целия стартов ток (100-150 А , че и повече) , при дължина 2м на кабелите , то сечението им трябва да е 25 mm2 .
Друг е въпроса , че повечето кабели , които съм виждал са на вид като външен диаметър все едно са 35mm2 , а всъщност медтта е не повече от 2.5mm2 .
Аз преди 2-3 дни си направих кабели (срам не срам , за всеки случай
) . Купих си две парчета по 2м проводник 8mm2 , четири щипки ... Всичко като материали 12-13 лв. Щипките ми са най-калпавото звено , все едно са не от ламарина , а от цигарена хартия
. Но си ги запоих , притегнах с термошлаух и така ... още не съм ги ползвал .

Друг е въпроса , че повечето кабели , които съм виждал са на вид като външен диаметър все едно са 35mm2 , а всъщност медтта е не повече от 2.5mm2 .
Аз преди 2-3 дни си направих кабели (срам не срам , за всеки случай

- kris11
- VW експерт
- Автомобил: VW Sharan 7M8
- Двигател: ADY_DBU_LPG LANDIRENZO OMEGAS
- Контакти:
milmar написа:Основния принцип на "даването на ток" трябва да е възстановяване (на иначе здравия) акумулатор на "палената" кола . Това ще рече , че по тези кабели трябва да протече един заряден ток от максимум 20-тина 30 А ток , който да "ободри" измъчения акумулатор , достатъчни са 4 или 6 mm2 . То ако става въпрос да се пали някаква кола с акумулатор-мърша
и трябва по кабелите да мине целия стартов ток (100-150 А , че и повече) , при дължина 2м на кабелите , то сечението им трябва да е 25 mm2 .
Аз преди 2-3 дни си направих кабели (срам не срам , за всеки случай) . Купих си две парчета по 2м проводник 8mm2 , четири щипки ... Всичко като материали 12-13 лв. Щипките ми са най-калпавото звено , все едно са не от ламарина , а от цигарена хартия
. Но си ги запоих , притегнах с термошлаух и така ... още не съм ги ползвал .

- milmar
- Автомобил: Passat B4 and B6 Variant
- Двигател: 1Z and CBDC
Аз така "давах ток" преди време с Пасата на кола с наистина мъртъв акумулатор . Другата ми кола Голф-а , когато тръгна на ход към последната си битка в живота
му взех акумулатора и го разменихме с един колега от работа . Та тогава Голфа (1.6 ТД) запали , но радиото в Пасата , както си свиреше и спрЕ
. То беше някакъв между другото много приличен радиокасетофон Pioneer , чудесен звук вадеше . Гледам рестартирал се и ми пише нещо "Въведи PIN код"
, а съм свалял акумулатор друг път , радиото съм свалял и какво ли не и не е ставало така . Отиде на боклука
.
После като се замислих , реших че с малко съм се отървал
!

После като се замислих , реших че с малко съм се отървал

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”