Някой знае ли от къде да намеря кожа и конци за тапициране?

Автомобилни теми, които не са свързани с Volkswagen
Потребителски аватар
Escap3
Автомобил: 280hp TDI
Двигател: 1Z

Някой знае ли от къде да намеря кожа и конци за тапициране?

Мнениеот Escap3 » Пон 12 мар 2012 20:43

Колеги някой знае ли от къде мога да поръчам естествена кожа и здрави конци за претапициране на волана, майками каза че мисли че ще го направи само да намерим матерял, до сега не се е занимавала да тапицира волан :Mr Green Fun надявам се да не се изхабя напразно :mrgreen:

Потребителски аватар
Nikunata
Автомобил:
Двигател:

Re: Някой знае ли от къде да намеря кожа и конци за тапициране?

Мнениеот Nikunata » Сря 14 мар 2012 18:07

Естествената кожа не е на метър като изкуствената,а на парче/одрана от гърба на кравата/Значи най малкото парче ще ти е от порядъка на 120-150лева.Друг вариант е от някои колега/имам но ми е останала само цикламено-розова на цвят/да ти отреже парче.Конец се намира във всяка дрогерия/една такава голяма макара/

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Сря 14 мар 2012 18:39

А изкуствената кожа издържа ли?

Потребителски аватар
golfer
The Мaster of PERNIK TUNING performancе
Автомобил: Gandalf the Grey
Двигател: 368kw LPG
Контакти:

Мнениеот golfer » Чет 15 мар 2012 21:14

Чети ся к'во ще ти пише старото...
Отиваш в първият магазин за дрехи втора употреба, купуваш си един запазен рокерски кожен панталон от естествена кожа и имаш материал :D
После до Перник в кооперация колош /блока до пазара/ в центъра. Партера на блока е пълен с магазини.
Минаваш отзад, не от към улицата а от към пазара и търсиш магазинчето за конци, копчета и пр.
Продавачката е много читава и ги разбира нещата, ще ти даде каквото ти трябва.
Трябва да си купиш и игла за естествена кожа, щото има разлика
Волана не е лесна работа да знаеш
То е лесно ама после резултата... :D
'айде и да почерпиш

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Пет 16 мар 2012 21:20

Мерси, не съм се сетил честно :Mr Green Fun ще проверя нали има

А по между другото взехме малко изкуствена кожа да видим дали майками ще се справи :Mr Green Fun
Това е само за проба но мисля че стана перфектно, Снимките са с телефон и са с лошо качество
ИзображениеИзображение

Потребителски аватар
stefan4o
Автомобил: VW Jetta
Двигател: PN 1990+KR 1987
Контакти:

Мнениеот stefan4o » Пет 16 мар 2012 21:26

Според мен се е получило доста добре. Почти като заводско изглежда :!:
Само не зная дали с естествената кожа ще се получи също така добре, понеже е по-различна и не е толкоз еластична, като изкуствената :wink:
Да не се бъркам, но мисля, че заводски коженият и пластмасовия волан имат малки разлики в оформлението - тия пластмасовите са набраздени за пръстите на ръката, а при кожените си мисля, че няма такова нещо (имам такъв спомен). Може и да греша, но така си мисля, че беше.

Потребителски аватар
yano
Автомобил:
Двигател:

Мнениеот yano » Пет 16 мар 2012 21:49

Пич ако този волан си го правил ти или си майстор кожар или много яко лъжеш че ти е за сефте.Такъв равен шев се постига с много много работа.Ако ти си майстора :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown .БРАВО БАЦЕ.

Потребителски аватар
Escap3

Мнениеот Escap3 » Пет 16 мар 2012 22:37

stefan4o написа:Според мен се е получило доста добре. Почти като заводско изглежда :!:
Само не зная дали с естествената кожа ще се получи също така добре, понеже е по-различна и не е толкоз еластична, като изкуствената :wink:
Да не се бъркам, но мисля, че заводски коженият и пластмасовия волан имат малки разлики в оформлението - тия пластмасовите са набраздени за пръстите на ръката, а при кожените си мисля, че няма такова нещо (имам такъв спомен). Може и да греша, но така си мисля, че беше.

Да кожата е еластична, не много но е! моят има набраздено за пръстите

yano написа:Пич ако този волан си го правил ти или си майстор кожар или много яко лъжеш че ти е за сефте.Такъв равен шев се постига с много много работа.Ако ти си майстора :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown :bowdown .БРАВО БАЦЕ.

По-горе в темата съм написал че майками ще го прави, тя не се занимава пряко с това, и го прави за 1ви път! и то набързо, самия шев на ръка го направи за около 2часа, а 1вия на машината не знам :mrgreen: каза че 2рия път ще се постарае повече и ще стане по-добре макар че аз забележки нямам :Mr Green Fun
а самата плетка не знаеше как се прави но едно гледане на клипче в youtube помогна mhihi

Потребителски аватар
w_smith
Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
Контакти:

Мнениеот w_smith » Съб 17 мар 2012 5:39

stefan4o написа:Според мен се е получило доста добре. Почти като заводско изглежда :!:

Бъркаш, и коженият е набразден за пръстите - разликата между двата е, че коженият е по-тънък дори и облечен.

Върни се в “Общи автомобилни дискусии”