надявам се да не се изхабя напразно Някой знае ли от къде да намеря кожа и конци за тапициране?
- Escap3
- Автомобил: 280hp TDI
- Двигател: 1Z
Някой знае ли от къде да намеря кожа и конци за тапициране?
Колеги някой знае ли от къде мога да поръчам естествена кожа и здрави конци за претапициране на волана, майками каза че мисли че ще го направи само да намерим матерял, до сега не се е занимавала да тапицира волан
надявам се да не се изхабя напразно 
надявам се да не се изхабя напразно - Nikunata
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Някой знае ли от къде да намеря кожа и конци за тапициране?
Естествената кожа не е на метър като изкуствената,а на парче/одрана от гърба на кравата/Значи най малкото парче ще ти е от порядъка на 120-150лева.Друг вариант е от някои колега/имам но ми е останала само цикламено-розова на цвят/да ти отреже парче.Конец се намира във всяка дрогерия/една такава голяма макара/
- Escap3
А изкуствената кожа издържа ли?
- golfer
- The Мaster of PERNIK TUNING performancе
- Автомобил: Gandalf the Grey
- Двигател: 368kw LPG
- Контакти:
Чети ся к'во ще ти пише старото...
Отиваш в първият магазин за дрехи втора употреба, купуваш си един запазен рокерски кожен панталон от естествена кожа и имаш материал
После до Перник в кооперация колош /блока до пазара/ в центъра. Партера на блока е пълен с магазини.
Минаваш отзад, не от към улицата а от към пазара и търсиш магазинчето за конци, копчета и пр.
Продавачката е много читава и ги разбира нещата, ще ти даде каквото ти трябва.
Трябва да си купиш и игла за естествена кожа, щото има разлика
Волана не е лесна работа да знаеш
То е лесно ама после резултата...
'айде и да почерпиш
Отиваш в първият магазин за дрехи втора употреба, купуваш си един запазен рокерски кожен панталон от естествена кожа и имаш материал
После до Перник в кооперация колош /блока до пазара/ в центъра. Партера на блока е пълен с магазини.
Минаваш отзад, не от към улицата а от към пазара и търсиш магазинчето за конци, копчета и пр.
Продавачката е много читава и ги разбира нещата, ще ти даде каквото ти трябва.
Трябва да си купиш и игла за естествена кожа, щото има разлика
Волана не е лесна работа да знаеш
То е лесно ама после резултата...
'айде и да почерпиш
- stefan4o
- Автомобил: VW Jetta
- Двигател: PN 1990+KR 1987
- Контакти:
Според мен се е получило доста добре. Почти като заводско изглежда
Само не зная дали с естествената кожа ще се получи също така добре, понеже е по-различна и не е толкоз еластична, като изкуствената
Да не се бъркам, но мисля, че заводски коженият и пластмасовия волан имат малки разлики в оформлението - тия пластмасовите са набраздени за пръстите на ръката, а при кожените си мисля, че няма такова нещо (имам такъв спомен). Може и да греша, но така си мисля, че беше.
Само не зная дали с естествената кожа ще се получи също така добре, понеже е по-различна и не е толкоз еластична, като изкуствената
Да не се бъркам, но мисля, че заводски коженият и пластмасовия волан имат малки разлики в оформлението - тия пластмасовите са набраздени за пръстите на ръката, а при кожените си мисля, че няма такова нещо (имам такъв спомен). Може и да греша, но така си мисля, че беше.
Пич ако този волан си го правил ти или си майстор кожар или много яко лъжеш че ти е за сефте.Такъв равен шев се постига с много много работа.Ако ти си майстора
.БРАВО БАЦЕ.
.БРАВО БАЦЕ.- Escap3
stefan4o написа:Според мен се е получило доста добре. Почти като заводско изглежда![]()
Да кожата е еластична, не много но е! моят има набраздено за пръстите
yano написа:Пич ако този волан си го правил ти или си майстор кожар или много яко лъжеш че ти е за сефте.Такъв равен шев се постига с много много работа.Ако ти си майстора![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
.БРАВО БАЦЕ.
По-горе в темата съм написал че майками ще го прави, тя не се занимава пряко с това, и го прави за 1ви път! и то набързо, самия шев на ръка го направи за около 2часа, а 1вия на машината не знам
а самата плетка не знаеше как се прави но едно гледане на клипче в youtube помогна

- w_smith
- Автомобил: Golf 3_Volvo XC70
- Двигател: AHU 1997_D5244T10_2010
- Контакти:
stefan4o написа:Според мен се е получило доста добре. Почти като заводско изглежда![]()
Бъркаш, и коженият е набразден за пръстите - разликата между двата е, че коженият е по-тънък дори и облечен.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”