Колеги,
Лайсните на вратите на Голф 4 фабрично са с двойно залепваща лента, която е нещо м/у силикон и гума. Интересува ме някой знае ли някакъв препарат, с който може лесно да се почисти старата лента?

Почистване на двойно залепваща лента
-
- Автомобил: VW
- Двигател: TAIGO
- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Re: Почистване на двойно залепвща лента
Аз го чистя с нож 

- tatenceto
- Автомобил:
- Двигател:
- Контакти:
Колега влизаш в специализиран магазин за автобояджийски материали и ги питаш.Има специална,не се сещам за името,гума.Тя се захваща на бормашина и с нея се премахва лепенката без да се наранява боята.Виждал съм го многократно как става,но името на това ,нещо, не се сещам сега .Но там като обясниш ще ти кажат какво ти трябва.
-
Колеги,
Искам да изчистя лайсните а не вратите и не трябва да има натискане, тъй като в тях има вграден мек метал (нещо като ламарина) и ако има повече натискане може на места да се изкриви и лайсната става за боклука. Точно поради тази причина ме интересува дали има някакъв препарат за лесно отстраняване на старата двойно залепваща лента.
Искам да изчистя лайсните а не вратите и не трябва да има натискане, тъй като в тях има вграден мек метал (нещо като ламарина) и ако има повече натискане може на места да се изкриви и лайсната става за боклука. Точно поради тази причина ме интересува дали има някакъв препарат за лесно отстраняване на старата двойно залепваща лента.
- Winner25
- Автомобил: VW Passat B4 B6
- Двигател: ABS BKC
Кореселин, парцалче и с ръчички 

- radi_nrj
- Автомобил: Audi A6 C4 Quattro Golf 4 TDI
- Двигател: AEL ALH
Winner25 написа:Кореселин, парцалче и с ръчички

- Asko VW
- Автомобил: VW Passat-B6 Variant
- Двигател: 2-0 TDI BMP 2006
Пробва ли с лакочистител (от жената/гаджето). Мен ме бяха забърсали лекичко и по колата имаше следи от жълта боя (вероятно е било такси, е не е здължително де), но моята боя не беше пострадала, с едно парцалче, малко лакочистител и повечко търкане, чъждата боя се изтри, моята си остана като нова. Щом маха автобоя, би трябвало да махне и лепило от лепенка.

-
Пробвах с лакочистител но става доста бавно и трудно и то с много здраво натискане и търкане. За 1 час падна около 20см. + 1 туба лакочистител. Макар и на равна повърхност от натискането започна да се криви лайсната.
Пробвах и с коресилин но започна да яде пластмасата и спрях веднага.
Тая лента е нещо, като смесица м/у гума и лепила и направо се чудя вече как да я отстраня без да осакатя лайсните.

Пробвах и с коресилин но започна да яде пластмасата и спрях веднага.
Тая лента е нещо, като смесица м/у гума и лепила и направо се чудя вече как да я отстраня без да осакатя лайсните.

- ktamen
- Автомобил:
- Двигател:
Щом чистиш лайстната, а не боята пробвай с нож. Ножа е твърде рисков да не задереш боята, ама на лайсната нищо няма да и стане. Накрая може да почистиш последните следи с разредител.
Пластмасите, които се разтварят от коресилин обикновено са много устойчиви към ацетон (истински ацетон). Ако можеш да си намериш ацетон пробвай и с него, той май е активната съставка на лакочистителя.
Пластмасите, които се разтварят от коресилин обикновено са много устойчиви към ацетон (истински ацетон). Ако можеш да си намериш ацетон пробвай и с него, той май е активната съставка на лакочистителя.
Върни се в “Общи автомобилни дискусии”